Israelul, în fața judecătorilor de la Haga: „Dacă au existat acte de GENOCID în Gaza, acestea au fost comise de Hamas”

Israelul, în fața judecătorilor de la Haga: „Dacă au existat acte de GENOCID în Gaza, acestea au fost comise de Hamas”
Publicat: 12/01/2024, 14:09
Actualizat: 12/01/2024, 14:16

Chemați să dea explicații în fața magistraților de la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) de la Haga, reprezentanții Israelului au respins, vehement, acuzațiile de „genocid în Gaza”, aduse de Africa de Sud într-un raport de 84 de pagini.

Israelul a transmis că este vorba despre o interpretare complet greșită a tot ceea ce se petrece, acum, în Gaza și – suplimentar – au acuzat Africa de Sud că trece cu nonșalanță revoltătoare peste atrocitățile comise de islamiștii Hamas în data de 7 octombrie 2023.

Reprezentantul Israelului a cerut judecătorilor CIJ să respingă cererea Africii de Sud ca Israelul să pună stop ofensivei din Gaza, precizând că – într-o astfel de situație – țara sa ar rămâne „fără apărare”.

„Africa de Sud urmărește ca Israelului să i se refuze capacitatea de a-și apăra cetățenii”

Tal Becker, consilierul juridic al ministerului de Externe al Israelului, a declarat în fața instanței de judeca interpretarea evenimentelor de către Africa de Sud a fost „foarte mult distorsionată”.

„Dacă au existat acte de genocid, acestea au fost comise împotriva Israelului. Hamas pune în practică genocidul împotriva Israelului”, a spus acesta, citat de Mediafax.

„Africa de Sud încearcă să-i refuze Israelului obligația față de cetățenii săi, față de ostaticii săi, față de miile de israelieni strămuți din casa lor și urmărește ca Israelului să i se refuze capacitatea de a-și apăra cetățenii”

Tal Becker

Pe de altă parte, ministrul Justiției din Africa de Sud – Ronald Lamola – a declarat reporterilor israelieni că „argumentele aduse de israelieni la Haga nu sunt convingătoare”.

Israelul ar fi Israelul a încălcat Convenția de genocid, la care este semnatară

În cererea către CIJ împotriva Israelului a Africii de Sud susține că Israelul a încălcat Convenția de genocid, la care este semnatară.

Africa de Sus aduce în discuție numărul mare de civili palestinieni uciși în timpul războiului și accesul redus la hrană, apă și îngrijire medicală al populației din Gaza.

În ultimă instanță, Africa de Sud pretinde că toate acestea sunt rezultatul unui „efort planificat israelian de a comite genocid împotriva palestinienilor în Gaza”. (mai multe informații AICI)

Africa de Sud, care a intentat procesul la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) în luna decembrie a anului trecut, a cerut judecătorilor de la Haga să impună „măsuri de urgență prin care să oblige Israelul să oprească imediat ofensiva din Gaza”.

În ceea ce privește un verdict, CIJ se va pronunța asupra eventualelor măsuri de urgență la sfârșitul acestei luni. Totuși, judecătorii de la Haga nu vor decide atât de rapid și în ceea ce privește acuzațiile de genocid, iar procedurile ar putea dura ani de zile, susțin specialiștii.

Trebuie menționat, totuși, că deciziile CIJ sunt definitive și fără apel, numai că instanța de la Haga nu are nicio modalitate de a le pune în executare.

Citește și:

Un important lider Hamas a fost UCIS în Siria. Armata israeliană: ”Figură centrală, responsabilă pentru rachetele lansate de pe teritoriul sirian”

Premierul Netanyahu spune că Israelul este gata să intre în RĂZBOI cu Hezbollah: „Vom face totul pentru a restabili securitatea la granița de nord”

VIDEO | Jawad al-Tawil, comandatul operațiunilor speciale ale Hezbollah, ucis în Liban: ”Un atac cu dronă, presupus israelian”

Ministrul Apărării din Israel, AVERTISMENT pentru Hezbollah: „Ce se întâmplă în Gaza se poate întâmpla, copy-paste, și în Beirut”

Clocotește Marea Roșie. Israelul anticipează lupte de durată în Gaza, Iranul ”mizează” pe un CONFLICT GLOBAL, iar „pionii” Houthi amenință SUA

Saleh al-Arouri, „ARHITECTUL” infrastructurii Hamas în Liban: „Cu binecuvântarea Iranului”

Noi informații despre ELIMINAREA lui Saleh Al-Arouri. Unde călătorise adjunctul liderului Hamas înainte de reveni în Liban

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...