Magda Bistriceanu, despre orgoliul nejustificat al lui Putin: ”Se chinuie de trei luni să cucerească Ucraina”

Magda Bistriceanu, despre orgoliul nejustificat al lui Putin: ”Se chinuie de trei luni să cucerească Ucraina”
Publicat: 09/05/2022, 14:00
Actualizat: 11/05/2022, 10:46

Conflictul din Ucraina se prelungește, cu toate că liderul de la Kremlin și-ar fi dorit o cu totul altă desfășurare a așa-zisei ”operațiuni militare speciale”, iar Magda Bistriceanu, fost purtător de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară (PMP) consideră că Putin evită, ci obstinație, să spună adevărul.

Realitatea din teren s-a dovedit a fi o ”nucă” tare pentru armata rusă, iar analiștii militari care au analizat fiecare zi a acestui tragic conflict declanșat de Moscova și soldat cu de mii de victime – de ambele părți – demonstrează că Europa trebuie să fie pregătită, permanent, pentru a contracara orgoliul lui Putin.

”Țarul” a și declarat, de altfel, că Federația Rusă este continuatoarea, de fapt și de drept, a fostei Uniuni Sovietice, iar parada festivistă și cinică din Piața Roșie, pe 9 mai, a transmis că scopul Rusiei trebuie atins prin toate mijloacele, indiferent cât de sângeroase ar fi acestea.

Vladimir Putin și-a dorit un război-fulger în Ucraina, dar realitatea din teren i-a dat planurile peste cap / Sursa foto: Shutterstock

Magda Bistriceanu: ”Cât de paranoic e Putin”

Magda Bistriceanu, fostul purtător de cuvânt PMP, scoate în evidență faptul că 4 milioane de ucraineni au părăsit Ucraina de la începutul războiului, asta în vreme ce Putin insistă în a spune că operațiunea sa militară se află în grafic.

Numai că Putin nu vorbește despre victimele acestui conflict, iar ”eliberarea” Ucrainei nu este decât o sintagmă lipsită de acoperire. Din nefericire, mai scrie Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare, există încă ”indivizi” care mai cred în Vladimir Putin, chiar și în România.

”Cât de paranoic e Putin! Vorbește de o victorie in Ucraina și de un război pentru eliberarea de «naziști», dar nu spune nimic de generalii ruși morți in Ucraina și de civilii omorâți. De faptul ca se chinuie de aproape trei luni sa ocupe Ucraina. De cei aproape 4 milioane de ucraineni care au luat drumul străinătății, așa «fericiți» sunt de eliberarea promisă de Putin.

Și când te gândesti ca la noi mai sunt indivizi care cred în el! Șoșoacă, de la tribuna Parlamentului, in urmă cu o lună, cerea să fie invitat și Vladimir Putin în Parlament dacă s-a făcut invitația pentru Zelenski”, notează Magda Bistriceanu în mediul online.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult