Magda Bistriceanu, după finala Eurovision 2022: ”Important este că suferința Ucrainei a fost recunoscută de întreaga lume”

Magda Bistriceanu, după finala Eurovision 2022: ”Important este că suferința Ucrainei a fost recunoscută de întreaga lume”
Magda Bistriceanu
Publicat: 15/05/2022, 18:30
Actualizat: 19/05/2022, 17:21

Finala Eurovision 2022, desfășurată în Italia, a fost câștigată de reprezentanții Ucrainei, Kalush Orchestra – Stefania.

Ulterior, trupa ucraineană care a câștigat trofeul a anunțat că îl va vinde la licitație pentru a ajuta armata ucraineană.

Liderul trupei a precizat că banii vor fi donați, apoi, unei fundații care să ajute armata Ucrainei, cu atât mai mult cu cât mulți oameni fac donații pentru a-și oferi ajutorul în contextul conflictului declanșat de Federația Rusă.

“Plănuim să scoatem trofeul la licitaţie şi să donăm toţi banii unei fundaţii care ajută forţele armate şi Ucraina. Urmează să alegem una. Mulţi oameni deja fac donaţii din străinătate şi poate şi mai mulţi ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleh Psiuk

Magda Bistriceanu: ”E un gest de solidaritate față de acest popor greu încercat de atâtea luni”

Comentând pe marginea unor afirmații din care reieșea că această victorie a trupei din Ucraina în finala Eurovision 2022 s-a datorat emoției induse de război și nu, neapărat, valorii muzicale, Magda Bistriceanu – fost purtător de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară – a notat, în mediul online, că rezultatul este ”un gest de solidaritate”.

În postarea sa de pe pagina de socializare, Magda Bistriceanu a mai scris că, în ultimă instanță, importantă este suferința ucrainenilor, recunoscută la nivel internațional.

”Faptul ca Eurovision a fost câștigat de Ucraina e un gest de solidaritate față de acest popor greu încercat de atâtea luni. Chiar nu ma interesează dacă melodia a fost bună sau interpretarea , important e ca suferința lor a fost recunoscută de întreaga lume”, a scris Magda Bistriceanu în mediul online.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult