Marcel Ciolacu: „Am reușit, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui PLAN EXTINS pentru reducerea cheltuielilor”

Marcel Ciolacu: Am reușit, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui PLAN EXTINS pentru reducerea cheltuielilor
Publicat: 31/07/2023, 15:23
Actualizat: 02/08/2023, 12:15

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații, împreună cu partenerii de guvernare, au căzut de acord asupra unui ”plan extins” pentru reducerea cheltuielilor statului. 

”Greul trebuie să îl ducă mai întâi statul”, a punctat Marcel Ciolacu, iar efortul de diminuare a deficitului bugetar este o prioritate.

Astfel, a mai transmis premierul României, au fost identificate ”zeci de măsuri” care vor avea ca rezultat ”tăierea unor sporuri nejustificate” și eliminarea a 200.000 de posturi bugetare neocupate.

Am reușit astăzi, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului.

Principiul care stă la baza acestui plan este că, în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat!

Am identificat, astfel, zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări și desființări de instituții. Reducem numărul de funcții de conducere în sistemul public și plafonăm îndemnizațiile de conducere la societățile de stat”, a notat premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

”În plus, introducem un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanță pentru autoritățile de stat în scopul favorizării proiectelor și investițiilor care chiar fac diferența. Vom forța procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadrul legal pentru consorții sau parteneriate de achiziții centralizate. Doar așa vor exista economii importante și constante, pe termen lung, la bugetul de stat”

Premierul Marcel Ciolacu

”Resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole”

Premierul Marcel Ciolacu a mai precizat și că resursele naturale ale României – aflate în proprietatea statului – ”nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole”, iar impactul acestor măsuri de reducere a cheltuielilor va fi de 5,8 – 6 miliarde lei până la sfârșitul anului 2023.

”În același timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevențelor cu rata inflației!

Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5.8- 6 miliarde de lei până la finalul anului. Suma va fi aproximativ egală cu ceea ce ne propunem să aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor excepții fiscale. Fiindcă așa credem că este corect: să existe un efort comun, distribuit echilibrat în societate, pentru un stat mai suplu și mai eficient, în care să existe mai multă echitate și transparență!”, a încheiat premierul Marcel Ciolacu.


Citește și:

EXCLUSIV | Scandalul ”Greenfield”, dezamorsat temporar după ce CGMB a votat ”varianta Nicușor Dan”. Care sunt riscurile imediate

Scandalul ”Greenfield” | Varianta propusă de Nicușor Dan NU este legală. Urbanist: ”Nu poți scoate din fondul forestier, temporar, un drum”

Cad primele capete după descoperirea ”azilului groazei” din Bărdești. Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție

EXCLUSIV| Codul Administrativ, încălcat de Nicușor Dan! Proiect de HOTĂRÂRE cu risc de seism. Avocat: ”Cartoful fierbinte, pasat primarilor de sector”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Atacurile Rusiei în apropiere de frontierele României necesită coordonare cu aliații noștri și o strategie comună”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie