Cad primele capete după descoperirea ”azilului groazei” din Bărdești. Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție

Cad primele capete după descoperirea ”azilului groazei” din Bărdești. Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție
Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție
Publicat: 28/07/2023, 12:29
Actualizat: 28/07/2023, 12:33

Cad primele capete după ce ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că a dispus retragerea licenţei pentru Asociaţia ”Re-Min”, centrul ”Căsuţa Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureş, sat Bărdeşti, și a cerut urgent Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor pentru această ”situaţie revoltătoare”.

La rândul său, prefectul județului Mureș a dispus verificarea tuturor centrelor de asistență socială din județul Mureș, iar una dintre măsurile luate de urgență a fost eliberarea din funcție a lui Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș.

Pe perioada cercetării administrative, acesta a fost mutat pe o funcție publică de execuție, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecţie Socială Mureș.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a retras licența de funcționare a Centrului de Îngrijire și Asistență ”Căsuța lu’ Min”, eliberată la data de 28 decembrie 2020.

Vezi AICI imagini revoltătoare din noul azil al groazei, descoperit în județul Mureș.

Marcel Ciolacu: ”Toleranță zero în astfel de situații!”

Douăzeci și opt de persoane cu dizabilități au fost îngrămădite într-un centru social care avea autorizație doar pentru nouă persoane. Este vorba despre azilul Lu’Min, administrat de Asociația RE-MIN, din Sâncraiul de Mureș.

Conform datelor preliminare primite de cancelaria Premierului și postate de Marcel Ciolacu pe Facebook, există dovezi că rezidenții de pe Platoul Cornești din Târgu Mureș au fost maltratați. Rezidenții proveneau, 23 din județul Maramureș, și 5 din județul Covasna.

Ca urmare a informațiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgență intervenția instituțiilor statului în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu’Min, din județul Mureș. Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.

Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere. Toleranță zero în astfel de situații!”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Infernul de la azilul din Mureș a fost raportat de Centrul de Resurse Juridice la Palatul Victoria, deși lucrurile par să fi fost de notorietate de aproape un an. Ulterior un apel telefonic la 112 a alertat Poliția. În doar câteva ore, informația despre grozăviile de la Căsuța Lu’Min din Bărdești au ajuns, în sfârșit, la Guvern. (alte detalii AICI).

Sursa foto – zi-de-zi.ro


Citește și:

EXCLUSIV | Au plătit pentru îngrijire, au primit tortură și înfometare. Anchetă pentru înșelarea familiilor bătrânilor din ”azilele groazei”

EXCLUSIV| Un al doilea Parchet știa de patru luni de azilele groazei. Cum s-a plimbat de la Corpul de control la procurori prima plângere către Ciucă

EXCLUSIV | Cinism înfiorător după moartea unei paciente într-unul din ”azilele groazei”. Infirmieră: ”Deja era țeapănă, ne facem sânge rău degeaba”

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?