Nicușor Dan, AMENDAT în procesul cu SANADOR, după ce a sfidat o hotărâre definitivă a instanței. „A scris o adresă de o obrăznicie rar întâlnită”

Nicușor Dan, AMENDAT în procesul cu SANADOR, după ce a sfidat o hotărâre definitivă a instanței. „A scris o adresă de o obrăznicie rar întâlnită”
Publicat: 30/01/2024, 11:34
Actualizat: 30/01/2024, 17:53

În luna octombrie a anului 2023, Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – suferea o înfrângere greu digerabilă și definitivă în procesul cu Spitalul Sanador. Punctul de pornire al acestui proces l-a reprezentat refuzul lui Nicușor Dan de a emite o autorizație de construire cerută de Sanador pentru sediul din Piața Victoriei, în Str. Sevastopol nr. 3A, Sectorul 1.

Un astfel de NU al lui Nicușor Dan reprezintă, înainte de toate, o lovitură dată bolnavilor de cancer, pentru că Sanador a cerut autorizație de construire pentru un nou corp de clădire, destinat a fi centru oncologic.

Imperturbabil, primarul general al Capitalei a decis să blocheze extinderea celui mai mare Centru Oncologic, parte a celui mai mare spital privat ce urma a mari capacitatea de tratament radioterapeutic pentru accesul mai multor pacienți oncologici, „explicând” doar că ”proiectul propus nu respectă prevederile regulamentului de urbanism al zonei CA2 aferent Planului Urbanistic General, cel puţin în privinţa retragerilor laterale”. (detalii AICI)

  • În astfel de condiții, Spitalul Sanador l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal -, apoi s-a ajuns la Curtea de Apel București (CAB) și, așa cum arătam mai sus, primarul general al Capitalei a pierdut DEFINITIV.
  • Magistrații CAB au hotărât, DEFINITIV, că autorizația de construire cerută de Sanador trebuie emisă de primarul general Nicușor Dan, însă scenariul a luat o turnură absolut halucinantă.

Nicușor Dan, pur și simplu, a sfidat decizia definitivă a CAB și nu a emis, nici până acum, respectiva autorizație de construire.

În consecință, pentru că nu poate fi mai presus de lege, primarul general al Capitalei este „taxat” de Tribunalul București, fiind amendat pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească, iar Gândul prezintă informații de ultimă oră, în exclusivitate.

Sanador l-a dat din nou în judecată pe Nicușor Dan

Se spune că unde-i lege nu-i tocmeală, dar se pare că primarul general Nicușor Dan nu-și mai amintește această sintagmă.

Refuzând cu obstinație să semneze autorizația de construire, așa cum au decis judecătorii CAB, definitiv, edilul pare a transmite că se poziționează mai presus de lege, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții Sanador să se îndrepte, din nou, către instanța de judecată, de data aceasta solicitând ca primarul general să fioe AMENDAT pentru pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti (art.24 din Legea nr.554/2004 ) OSAR NR. 19018/3/2022”.

  • Spitalul Sanador a obținut, în anul 2019, Certificatul de Urbanism nr. 1560/1730877, care a fost prelungit până la data de 17.11.2021 și a inițiat demersurile necesare în vederea autorizării lucrărilor de construire privind extinderea clădirii destinate prestării serviciilor medicale conform Planului Urbanistic Zonal aprobat prin HCGMB nr. 254/15.12.2015 în conformitate cu Avizul Arhitectului Sef nr. 15/08.06.2015.
  • Spitalul Sanador a obținut toate avizele și acordurile menționate în cuprinsul Certificatului de Urbanism nr. 1560/1730877 din 18.11.2019, inclusiv avizul favorabil al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare și a depus, în termenul de valabilitate al certificatului de urbanism,  întreaga documentație la registratura Primăriei Municipiului București în vederea obținerii unei autorizații de construire.
  • În urma analizei efectuate de ISC în cadrul Primăriei Municipiului București a constatat faptul că autorizația de construire a fost redactată și semnată de structurile din cadrul Primăriei Municipiului București, doar că Primarul General, făcand exces de putere și fără a se consulta cu organele de specialitate, nu a fost de acord cu semnarea acesteia.

Rezultatul? ISC l-a amendat pe Nicușor Dan cu 6.000 lei!

Tribunalul București: „Dispune aplicarea unei amenzi de 20 % din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere”

În data de 29 ianuarie 2024, judecătorii de la Tribunalul București au decis că primarul general Nicușor Dan trebuie „pedepsit financiar” pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească definitivă.

  • Nicușor Dan a fost amendat 20 % din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere, „care se face venit la bugetul de stat”.
  • Spitalul Sanador va primi penalităţi în cuantum de 100 lei stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzută în sentinţa civilă nr. 5936 din 14.11.2022 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosar nr. 19018/3/2022, definitivă prin decizia nr. 2154 din 11.10.2023 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, pentru un termen de 3 luni.

„Tip solutie: Admite in parte cererea. Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Dispune aplicarea unei amenzi de 20 % din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, în sarcina pârâtului Primarul General al Municipiului Bucureşti.

Acordă reclamantei penalităţi în cuantum de 100 lei stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzută în sentinţa civilă nr. 5936 din 14.11.2022 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosar nr. 19018/3/2022, definitivă prin decizia nr. 2154 din 11.10.2023 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, pentru un termen de 3 luni, socotit de la data comunicării hotărârii privind stabilirea amenzii. Ia act că părţile vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.

Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 29.01.2024”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

Avocatul Dinulescu: „S-a zbătut cât a putut să nu dea autorizație de construire celei mai mari secții de Oncologie a unui spital din România”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a comentat pe marginea deciziei luate de judecătorii de la Tribunalul București, insistând asupra unei crude realități.

Nu numai că Nicușor Dan, primar general al Capitalei, manifestă un dezinteres total față de bolnavii de cancer, dar tratează cu indiferență „suverană” și cu refuz inexplicabil o decizie DEFINITIVĂ a unei instanțe de judecată, motiv pentru care este, din nou, amendat, de data aceasta prin decizia magistraților de la Tribunalul București.

Echipa condusă de maestrul Vladimir Vișoianu a reușitsă câștige acțiunea privind obligarea emiterii autorizației de construire pentru Sanador, la primult termen – fondul acțiunii – și la primul termen, recursul declanșat de primarul general Nicușor Dan. S-a zbătut cât a putut să nu dea autorizație de construire cele mai mari secții de Oncologie a unui spital din România, unde pot di tratați 3.000 de bolnavi pe lună!

Imediat după ce hotărârea a rămas definitivă privind obligarea sa de a emite autorizația de construire, Sanador a trimis o adresă primarului general Nicușor Dan și l-a rugat, practic, să respecte hotărârea judecătorească și, în condițiile în care ar fi respectat-o, n-ar fi existat niciun fel de penalizări și niciun fel de despăgubiri cerute.

Nu numai că Nicușor Dan nu a vrut, nu numai că s-a opus cu obstinație, dar a scris o adresă de o obrăznicie rar întâlnită, unde a precizat că el nu dorește să elibereze autorizația de construire, cu toate că știe că are o hotărâre judecătorească definitivă și executorie, care îl obligă să elibereze autorizația, pentru că el respectă Constituția și legile țării.

Acest litigiu pe care l-am făcut acum pentru despăgubiri este datorat acestei rea voințe, acestui blocaj pe care Nicușor Dan îl creează cu privire la drepturile pacienților și la drepturile unui investitor în domeniul medical, probabil cel mai mare din România”, a explicat avocatul Radu Dinulescu.

„Vor fi plătiți bani publici pentru aceste blocaje de care Nicușor Dan se face vinovat în tot Bucureștiul”

Totodată, avocatul Dinulescu a mai precizat că, din nou, vor fi plătiți bani publici pentru blocajele lui Nicușor Dan, numai că – de data aceasta – primarul general al Capitalei luptă, din nefericire, împotriva bolnavilor de cancer.

Este o „răutate” pe care Nicușor Dan o promovează, mai spune avocatul Radu Dinulescu, cu siguranță va face și recurs, dar nu poate „scăpa” de acest litigiu decât dat va semna această autorizație de construire cerută de Sanador, existând și o hotărâre definitivă a instanței de judecată.

Din păcate, vor fi plătiți, din nou, bani publici, pentru aceste idiosincrazii, pentru aceste blocaje d ecare Nicușor Dan se face vinovat în tot Bucureștiul. Suntem într-o situație în care nu cred că cineva poate să asimileze termenul de rechin imobiliar, pe care Nicușor Dan îl folosește non-stop și neavenit, cu un investitor în domeniul medical care reprezintă cea mai mare instituție medicală privată din România, mă refer la Spitalul Sanador, și care aici trebuie să construiască cea mai mare secție Oncologică a unui spital privat din România.

Vor fi tratați nu doar bolnavii care au bani, ci și bolnavii care vin în baza asigurărilor medicale. Vor fi tratați absolut toți. Dacă există cineva care n-a văzut cozile de pe scările Institutului Oncologic Fundeni, atunci ar trebui să se ducă, să vadă. Și o să înțeleagă cât de necesar este acest spital și cât de necesară este această clinică pentru toți oamenii care sunt loviți de acest flagel medical, de cancer.

Răutatea pe care Nicușor Dan o promovează împotriva bolnavilor de cancer, aceasta este problema, nu e lupta lui Nicușor Dan împotriva Sanador. Despre asta vorbim. Va face recurs, dar nu are nicio șansă, ca să scape de acest litigiu trebuie să vină cu autorizația de construire semnată, se supune și unei plângeri penale în același timp”, a punctat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre români cred că România are o problemă cu tutunul?