Noi dezvăluiri în cazul dublei crime din Iași. ADN-ul studentului Ahmed Sami, descoperit pe o lenjerie intimă a tinerei ucise

Noi dezvăluiri în cazul dublei crime din Iași. ADN-ul studentului Ahmed Sami, descoperit pe o lenjerie intimă a tinerei ucise
Publicat: 21/02/2022, 12:51

Anchetatorii au descoperit noi probe în cazul dublei crime din Iași, acolo unde Youssef Ajniyah și iubita acestuia, Vanesa Ioana, au fost fost uciși cu zeci de lovituri de cuțit în luna decembrie.

Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că ADN-ul lui Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect al dublei crime din vila situată în cartierul Moara de Vânt, a fost găsit pe una dintre piesele din lenjerie intimă ce îi aparțin tinerei ucise. Sutienul respectiv a fost descoperit într-un dulap aflat într-o cameră de la etajul vilei.

Potrivit surselor mai sus citate, audierile vor continua în această săptămână. Oamenii legii vor să lămurească și misterul urmelor de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați mortal cei doi tineri.

Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă în instanță pe studentul Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit BZI.

Vineri, judecătorii ieșeni au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi împotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv în cazul său.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.


Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase