PNL ÎI CERE DEMISIA primarului Clotilde Armand! Reacție categorică a liberalilor după ce edilul Sectorului 1 a pierdut în fața ANI la Curtea de Apel București

PNL ÎI CERE DEMISIA primarului Clotilde Armand! Reacție categorică a liberalilor după ce edilul Sectorului 1 a pierdut în fața ANI la Curtea de Apel București
PNL ÎI CERE DEMISIA primarului Clotilde Armand! / Sursa FOTO: cetateanul.net
Publicat: 14/03/2023, 14:31
Actualizat: 14/03/2023, 16:58

Partidul Național Liberal a luat act de victoria ANI la Curtea de Apel București, acolo unde Clotilde Armand contestase decizia de incompatibilitate și conflict de interese dată în cazul ei.

UPDATE: Prima reacție a primarului Clotilde Armand

Prin intermediul Serviciului de Imagine și Cultură din Primăria Sectorului 1, primarul Clotilde Armand precizează că, în ceea ce privește dosarul care se află pe rolul instanței pentru anularea raportului de evaluare al Agenției Naționale de Integritate, ”instanța de judecată a dispus amânarea cauzei și acordarea unui nou termen, pe 8 mai 2023, pentru ca ANI să depună întâmpinare”.

“În dosarul nr. 8199/2/2022, având ca obiect anulare raport evaluare ANI raport nr. 49614/G/II/04.11.2022, aflat pe rolul Curții de Apel București, la primul termen de judecată, din 13 martie 2023, a fost depusă o cerere completatoare din partea apărătorului meu ales. Față de această cerere completatoare ANI a invocat excepția tardivității, excepție care a fost respinsă în sală de către completul de judecată. În acest context, instanța de judecată a dispus amânarea cauzei și acordarea unui nou termen, pe 8 mai 2023, pentru ca ANI să depună întâmpinare”, s-a precizat în comunicatul transmis de Serviciul de Imagine și Cultură din Primăria Sectorului 1.

––––––––––––––

O primă reacție a liberalilor a oferit-o Daniel Ciungu, consilier local la Primăria Sector 1.

UPDATE: PNL Sector 1 îi cere primarului Clotilde Armand să demisioneze!

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, PNL Sector 1 reacționează la știrea că primarul Clotilde Armand a pierdut în fața ANI la Curtea de Apel, acolo unde contestase decizia de incompatibilitate și conflict de interese dată în cazul ei.

„După ce Curtea de Apel București a respins cererea lui Clotilde Armand de anulare a raportului ANI, prin care această instituție sesiza starea de incompatibilitate a primarului, PNL Sector 1 cere demisia de onoare a lui Clotilde Armand! Deși decizia Curții de Apel București nu este una definitivă, arată, cel puțin în acest stadiu, că suspiciunile sesizate de ANI referitoare la Clotilde Armand pot avea un fundament real.

«Cerem demisia de onoare a primarului, așa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa și partidul său au procedat în situații similare. Este momentul ca sloganul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE să își găsească aplicabilitatea și în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică», a declarat președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Sunt numeroase situații care au scos la iveală ilegalități la Primăria Sectorului și pe care PNL Sector 1 le-a adus în atenția publică.

Însă, de data aceasta, suspiciunile care vizează pe însăși persoana primarului sunt suficient de grave și, prin demisia de onoare, Clotilde Armand ar avea tot timpul necesar să își dovedească nevinovăția, deși nu putem spune că, până acum, funcția de primar i-a consumat energia și timpul muncind pentru locuitorii din Sectorul 1”, scriu liberalii pe Facebook.


Daniel Ciungu anunță planurile PNL pentru alegerile din 2024

Într-un mesaj postat pe Facebook, Daniel Ciungu îi arată cu degetul pe consilierii USR, cei care încă o mai susțin pe Clotilde Armand. Politicianul liberal se întreabă pentru cât timp o vor mai ține în brațe „useriștii” pe Clotilde, mai ales după ce primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu ANI.

Breaking news: procesul de incompatibilitate al primarului Clotilde Armand continuă pe fond. Judecătorul a considerat că raportul celor de la ANI poate merge mai departe în instanță!

Partidul USR ce are de spus pe această temă? Oare cât o mai țin în brațe pe doamna primar?

Ca în 2024 sectorul să nu mai arate în halul acesta, este nevoie de o administrație liberală.

Poza este făcută de mine, acum câteva săptămâni pe …Primăverii!”, scrie Daniel Ciungu în postarea la care a atașat fotografia unei pubele mizerabile din celebrul cartier bucureștean.

Curtea de Apel dă dreptate ANI

Acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate după ce s-a numit manager al unui proiect, Clotilde Armand a cerut, în instanță, suspendarea raportului întocmit. Luni, 13 martie 2023, Curtea de Apel București a respins solicitarea Clotilde Armand. Sentința nu este definitivă, următorul termen fixat fiind 8 mai 2023. Totodată, Clotilde Armand poate ataca, prin recurs, în termen de 5 zile această sentință.

Proiectul la care face referire raportul ANI este „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, iar ANI a constatat că primarul Sectorului 1 și-ar fi însușit, ”în mod necuvenit”, suma de 18.720 de lei.

Citește mai multe AICI despre acest subiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU