PNL Sector 1 ACUZĂ un atac la siguranța energetică a bucureștenilor: ”Clotilde Armand lasă 20.000 de apartamente fără căldură și apă caldă”

PNL Sector 1 ACUZĂ un atac la siguranța energetică a bucureștenilor: ”Clotilde Armand lasă 20.000 de apartamente fără căldură și apă caldă”
Clotilde Armand
Publicat: 30/06/2023, 15:20
Actualizat: 30/06/2023, 16:32

Partidul Național Liberal (PNL)  Sector 1 transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că se văd din ce în ce mai mult ”efectele incompetenței și politizării excesive a administrației Armand”.

Primarul Sectorului 1 este acuzat de liberali că, din cauza administrației defectuoase, s-a ajuns în situația în care peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 și Sectorul 6 vor rămâne fără apă caldă începând de luni, 3 iulie 2023.

De ce? Fiindcă primarul Sectorului 1 nu a pus pe ordinea de zi bugetul Companiei CET Grivița, plus ”majorarea de capital necesară pentru finalizarea investițiilor și asigurarea capitalului de lucru”.

”CET Grivita este în pragul insolvenței din cauza primarului Armand. Peste 20.000 apartamente din S1 și S6 riscă să rămână fără apă caldă și căldură”, spune Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1.

Sebastian Burduja: ”Clotilde Armand a ales să pună propriile orgolii și calcule politice mai presus de interesul cetățenilor”

Efectele incompetenței și politizării excesive a administrației Armand de la Sectorul 1 sunt deosebit de grave, acuză liberalii prin intermediul comunicatului de presă: peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 și Sectorul 6 vor rămâne fără apă caldă începând de luni, pentru că primarul refuză să pună pe ordinea de zi bugetul companiei CET Grivița, precum și majorarea de capital necesară pentru finalizarea investițiilor și asigurarea capitalului de lucru.

Proiectul de buget de venituri și cheltuieli a fost depus la Primăria Sectorului 1 în luna februarie, moment din care ”a rămas blocat în sertarul cu polițe politice al primarului Armand”. Compania a transmis constant solicitări oficiale pentru aducerea la vot în Consiliu Local, conform legii, a bugetului, explicând de fiecare dată consecințele acestui blocaj.

Clotilde Armand a ales, încă o dată, să pună propriile orgolii și calcule politice mai presus de interesul cetățenilor și trimite zeci de mii de bucureșteni în Evul Mediu din punct de vedere al utilităților de bază: apă caldă și căldură. CET Grivița este o companie care deservește peste 20.000 de apartamente din două sectoare, 1 și 6, are o instalație modernizată care produce, în cogenerare, energie termică și electrică. Cu toate acestea, Armand alege să o închidă și să irosească, din nou, banii bucureștenilor.

CET Grivița este singurul CET din București care deține Autorizație Integrată de Mediu și deține toate avizele necesare activării pe piața de energie: producție, distribuție etc. În plus, asigură venitul pentru aproape 100 de familii, care astăzi se întreabă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Niciunul dintre aceste argumente nu a fost mai puternic decât mixul de orgoliu, incompetență și rea-voință. O somăm pe Clotilde Armand să convoace URGENT ședința de consiliu local pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

PNL Sector 1 solicită primarului Armand convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local

Liberalii consideră că atacul lui Clotilde Armand la siguranța energetică este cu atât mai grav cu cât CET Grivița a trimis multiple notificări de încetare a activității pe termen nelimitat, toate rămase fără răspuns.

  • Mai mult, în ședința de Consiliu Local de vineri, directorul general al CET Grivița, Radu Curcan, a anunțat că va înainta Consiliului de Administrație o notă de informare privind intrarea în insolvență. Indiferent de decizia CA, insolvența companiei este inevitabilă în acest moment, urmând, cel mai probabil, să fie inițiată de furnizorul de gaze.
  • Situația este cauzată exclusiv de refuzul lui Armand de a  supune votului Consiliului Local proiectul de HCL privind majorarea de capital, blocat de 14 luni, și bugetul de venituri și cheltuieli, blocat de aproape 6 luni.

”În anul 2018, a fost aprobată modernizarea instalației CET Grivița, fondurile fiind asigurate prin bugetul local al Sectorului 1. Investiția a fost finalizată în 2022, compania a achitat o parte din investiție din propria producție, dar are datorii către furnizori și nu are capital de lucru. Proiectul de majorare a capitalului a fost depus în aprilie 2022, fiind blocat încă de atunci.

PNL Sector 1 solicită primarului Armand convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local cu cele două puncte pe ordinea de zi: bugetul de venituri și cheltuieli și majorarea de capital a CET Grivița. Acestea sunt subiecte cu adevărat urgente!”, se mai transmite prin intermediul  comunicatului de presă.


Citește și:

EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Damian Matei, ”omul lui Nicușor Dan” la PMB: ”Uzurparea funcției, fals intelectual, uz de fals” (DOCUMENT)

EXCLUSIV | CAB admite recursul ADU în dosarul privind anularea Planului Urbanistic General. Cauza, trimisă spre rejudecare: ”SUFERĂ un oraș întreg”

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: ”Dezamăgitoarea Clotilde Armand pune în PERICOL siguranța copiilor din sector, ce plan distructiv mai are?”

Președintele ADU sesizează Garda Națională de Mediu: ”Clotilde Armand și funcționarii conduși de ea nu cunosc legea!”

EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Clotilde Armand, după evenimentul Romanian Design Week: ”Neglijență în serviciu” (DOCUMENT)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
„S-a dezlănțuit iadul”. Pasagerii avionului care n-a mai ajuns la Singapore descriu coșmarul trăit. Imagini...
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem...
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Cât câștigă o stewardesă la una dintre cele mai bine plătite companii aeriene: „Nu se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
Klaus Iohannis a rămas FĂRĂ CUVINTE. Nu am crezut că o să văd vreodată AȘA...
Recalcularea pensiilor. A fost publicat cel mai așteptat document
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Două schelete dezvăluie pedepsele crunte aplicate în China acum 2.500 de ani
×