Noul PROCES intentat lui Alexei Navalnîi începe luni, 19 iunie: ”Se va desfășura cu ușile închise, fără accesul presei. Ne luptăm cu Putin din 2011!”

Noul PROCES intentat lui Alexei Navalnîi începe luni, 19 iunie: ”Se va desfășura cu ușile închise, fără accesul presei. Ne luptăm cu Putin din 2011!”
Noul proces intentat lui Alexei Navalnîi începe luni, 19 iunie
Publicat: 17/06/2023, 15:38
Actualizat: 17/06/2023, 17:11

Reprezentanții Fundației Anticorupție, înființată de disidentul rus Alexei Navalnîi în anul 2011, au anunțat prin intermediul Twitter că noul proces intentat ”inamicului nr. 1” al lui Vladimir Putin va începe luni, 19 iunie 2023. 

Navalnîi riscă închisoarea pe viață în urma acuzațiilor de ”activități extremiste” și ”terorism” care îi sunt aduse de procurorii ruși, iar Fundația Anticorupție a precizat că în sala de judecată nu vor avea acces reprezentanții mass-media.

Procesul lui Alexei Navalny, principalul dușman al lui Putin, începe pe 19 iunie. ”Cel mai probabil se va desfășura cu ușile închise, fără publicitate sau presă”, s-a transmis pe Twitter.

”Corupția ucide. Pe măsură ce orașele ucrainene sunt bombardate de Putin, acest lucru nu a fost niciodată mai evident. Putin și cercul său au făcut totul pentru a rămâne la putere – și fură, și fură, și mai fură ceva. Cu propriile lor provizii, au început un război devastator. Dar avem puterea de a ne asigura că acești criminali și hoți nu se pot bucura de câștigurile lor nelegiuite. Vom găsi toate palatele lor în Monaco, vilele lor în Miami, bogățiile lor de peste tot…Și, când vom reuși, vom lua totul înapoi de la elita criminală rusă. Ne luptăm cu Putin din 2011. Ne vom lupta cu el până vom câștiga”

Fundația Anticorupție, înființată de Alexei Navalnîi

Da, ai dat-o în bară, Alexei…”

Acum un an, Alexei Navalnîi era transferat în „iadul torturii și al umilințelor” – colonia penitenciară de maximă securitate IK-6 Melekhovo. De atunci, Navalnîi a fost trimis la „izolare” de cel puțin 15 ori, fiind considerat ”periculos”, ”extremist” și un ”deținut-problemă” care refuză ”reeducarea”, deși este obligat să asculte-n boxele de pe coridor, aproape zilnic, discursurile lui Putin la volum maxim.

Păstrând o notă ironică, Alexai Navalnîi a precizat pe Instagram că ”a făcut lucruri rele” și a dat-o ”în bară”, precizând că i-au fost furnizate, din partea acuzării, nu mai puțin de 3.828 de pagini în care sunt descrise, cu lux de amănunte, toate ”crimele” pe care le-ar fi comis.

Da, ai dat-o în bară, Alexei, ai făcut lucruri rele, ai comis crime, mi-am spus, uitându-mă la volumele uriașe ale acuzării.
Biroul Procurorului General mi-a furnizat oficial 3.828 de pagini de descrieri ale crimelor pe care le-am comis în închisoare. Procesul lor va începe pe 31 mai.

Cu toate acestea, deși este clar după informațiile acuzării că sunt un criminal sofisticat și perseverent, nu se poate afla de ce sunt acuzat în mod special”, a spus Alexei Navalnîi pe contul său de Instagram. (mai multe detalii AICI)

Alexei Navalnîi, ironic la adresa sa: ”Da, ai dat-o-n bară!”

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el?”

Alexei Navalnîi a dezvăluit că este obligat – în fiecare seară 0 să asculte discursurile pe care Vladimir Putin le-a ținut după ce a ordonat așa-zisa ”operațiunea militară specială”, respectiv agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Radioul din celulă poate fi oprit, scrie Navalnîi în mesajul transmis către lumea liberă, numai că coridorul celulelor este împânzit cu difuzoare, iar vocea lui Vladimir Putin poate fi auzită la volum maxim.

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el? Eu, desigur. Cu mult timp în urmă, într-o poveste a polițiștilor de spionaj, am citit despre tortura la care erau supuși prizonierii – poeziile lui Mao Zedong (n.red. – fost lider comunist chinez; în urma războiului civil, în 1949, Partidul Comunist Chinez – sub conducerea lui Mao Zedong –  a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză). Se pare că cineva din sistemul nostru penitenciar a citit și această carte.

După ce am dezvăluit cum au fost furați bani de la Serviciul Federal al Penitenciarelor pentru achiziționarea de legume pentru prizonieri, administrația zonei mele a trecut la represalii. În fiecare seară mi se pun discursurile lui Putin la volum maxim. Postul de radio din celulă poate fi oprit, dar acest lucru nu va ajuta în niciun fel, deoarece difuzoarele atârnă pe întregul coridor, iar Putin răcnește din ele la un asemenea volum încât nu există nicio scăpare”, dezvăluie disidentul rus (mai multe detalii AICI).

Navalnîi ar fi un deținut ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație.

Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)


Citește și:

Disidentul rus Alexei Navalnîi, trimis pentru a 15-a oară la ”IZOLARE”: ”Mă întorc în singurătate”

EXCLUSIV | Condamnat pe viață, criminalul Passaris se plânge că îi sunt încălcate drepturile! Ce le-a cerut ”Fiara din Balcani” judecătorilor

Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

ANALIZĂ | Jurnalistul Maxim Tovkaylo, despre armata privată a GAZPROM: ”Mercenarii, valoroși în viitoarea luptă pentru putere la Kremlin”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Mesajul ilar scris de o angajată pe caserola din frigiderul de la muncă: „Nu-mi mâncați...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Un bucureștean a fost OBLIGAT să plătească bacșiș, într-un local din Centrul Vechi. I-a venit...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Un britanic a rămas fără 30.000 de euro într-o singură noapte în Centrul Vechi. Cum...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Un cunoscut manelist a urcat pe scenă alături de trupa Coldplay. Momentul artistic a fost...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
Diana Şoşoacă a mers după "victoria" de la Europarlamentare la ambasada Rusiei. La eveniment a...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Ordin obligatoriu peste tot în Europa. Se aplică începând cu 4 iulie
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Cercetătorii au descoperit o autostradă a insectelor în Pirinei. O adevărată minune a naturii
×