POVESTEA femeii de origine română, eliberată împreună cu fiica ei, de Hamas. Decizia luată de aceasta cu patru luni înainte de masacrul terorist

POVESTEA femeii de origine română, eliberată împreună cu fiica ei, de Hamas. Decizia luată de aceasta cu patru luni înainte de masacrul terorist
Publicat: 25/11/2023, 11:24
Actualizat: 25/11/2023, 11:30

Eliberarea ostaticilor ținuți prizonieri de Hamas stârnește în aceste zile o adevărată tensiune, dar și emoția așteptării, pentru cei care își așteaptă acasă oamenii dragi, care au trăit de săptămâni întregi un adevărat infern. Danielle Aloni, femeia cu origini românești luată ostatică de Hamas, a fost eliberată alături de fiica ei, în primul schimb de prizonieri negociat între Israel și Hamas.

Reamintim că Mossadul și Forțele de Apărare ale Israelului au primit a doua listă de ostatici israelieni care urmează să fie eliberați sâmbătă, 25 noiembrie 2023, de forțele Hamas, ca parte a armistițiului între cele două tabere.

„Cred că nu vom mai ieși de aici. Vă iubim pe toți!”

În vârstă de 45 de ani, Danielle și sora ei, Sharon, au cerut cetățenia română, pe care o are și tatăl lor. Anumite surse spun că doar solicitarea lui Danielle a fost aprobată, finalizându-se procedurile pentru pentru obținerea acesteia, potrivit informațiilor transmise de Digi 24.

Danielle a fost luată de teroriști dintr-un kibbutz, unde petrecea sărbătorile alături de familia sa extinsă. Cu ea au fost răpiți și sora, cumnatul ei şi cele două nepoate gemene.

„Dragii noștri, acum ne incendiază casa. Fumul intră acum în camera de siguranță. Cred că nu vom mai ieși de aici. Vă iubim pe toți!”, a fost mesajul lui Danielle către tatălui ei.

Timp de peste 3 săptămâni, nimeni nu a știut dacă Danielle era în viață sau nu. Soțul ei, Yoni Așer, a vorbit ultima dată cu ea în dimineața fatidică de 7 octombrie. A apucat să-i spună că teroriștii Hamas erau în casă, apoi s-a întrerupt apelul. Ulterior, el și părinții lui Danielle au primit dovada că ea este în viață – un clip publicat de Hamas pe rețelele sociale.

Remus Aloni, tatăl lui Danielle, are dublă cetățenie, israeliană și română. Bărbatul a povestit că, fără să anticipeze coșmarul care va lovi Israelul – fiicele sale au depus în acest an cerere pentru obținerea cetățeniei române.

„Eu sunt cetățean român, am cetățenie română. Ele au depus cerere pentru cetățenie în luna iunie, anul acesta. Eu sunt născut în România, părinții mei s-au născut în România”, a precizat tatăl femeii răpite de Hamas.

24 de ostatici au fost eliberați vineri

Oficialii de securitate analizează lista, se mai arată în declarația biroului lui Netanyahu. O sursă israeliană a declarat pentru CNN că există copii pe lista ostaticilor care ar trebui să fie eliberați sâmbătă. Coordonatorul  pentru ostatici, generalul Gal Hirsch, a transmis informațiile familiilor ostaticilor.

Lista nu va fi făcută publică până când ostaticii nu vor fi în siguranță în mâinile israelienilor, insistă Tel Avivul. Vineri, în prima zi a armistițiului, 24 de ostatici au fost eliberați din Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, tot ca parte a înțelegerii cu Hamas, Serviciul penitenciar israelian a primit o listă cu 39 de deținuți palestinieni care vor fi eliberați.

Aceasta este prima zi din cele patru în care se așteaptă ca astfel de schimburi să aibă loc, fiind posibile zile suplimentare de încetare a focului dacă Hamas acceptă să elibereze mai mulți ostatici.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Viața printre alarme și rachete trase la ore fixe, după masacrul Hamas. Româncă din Israel: „Mi se pare o realitate complet nebună”

EXCLUSIV | Scrisoarea sfâșietoare a unei mame în memoria fiicei, ucisă de Hamas: „Am îngropat floarea noastră frumoasă”/ „O durere nesfârșită”

LIVE TEXT | Război în Israel: Armata israeliană lansează ”asediul total” asupra Fâșiei Gaza / Iranul a negat implicarea în atacurile asupra Israelului

EXCLUSIV | Rapoartele SRI arată că fanaticii Hamas se radicalizează până și la București! Adept al grupării, expulzat. Detalii din dosarul secret

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Crimă înfiorătoare în Capitală! Un bărbat de 46 de ani, ucis de doi tineri pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×