PSD îi acuză pe USR-iști de ipocrizie: USR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”

PSD îi acuză pe USR-iști de ipocrizie: USR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”
Publicat: 30/08/2023, 15:27

Partidul Social Democrat îi acuză pe liderii USR de ipocrizie atunci când au demarat campania Fără penali în funcții publice, asta după ce, marți, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus-o pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, oficial sub acuzare, având calitatea de inculpat în dosarul în care Agenția Națională de Integritate o acuză de „incompatibilitate” și „conflict de interese”.

PSD susține că în lipsa unei reacții politice venite din partea USR, aceștia se fac complici la abuzul pe care Clotilde Armand l-a făcut în Primăria Sectorului 1, iar acest lucru nu face bine credibilității instituției pe care o reprezintă. Ei solicită retragerea sprijinului politic pentru edilul Sectorului 1.

USR a devenit oficial un partid „Alături de penali în funcții publice”. În mai multe rânduri, reprezentanții acestei formațiuni au afirmat că un om politic devine „penal” când este declanșată urmărirea penală împotriva sa, ceea ce impune retragerea acestuia din funcția pe care o deține, astfel încât „să-și demonstreze nevinovăția” în procesul penal, fără a afecta credibilitatea instituției pe care o reprezintă, se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații le amintește liderilor USR de declarațiile apărute în spațiul public, în care aceștia afirmă că edilul Sectorului 1 se bucură în continuare de sprijinul USR, în condițiile în care Agenția Națională de Integritate (ANI) anunțase public sesizarea făcută la Parchet în această speță.

Cătălin Drulă și Dan Barna, afirmau în noiembrie 2022, că motivul pentru care Clotilde Armand este susținută în continuare de USR este datorită faptului că nu s-a deschis un dosar penal împotriva sa. Atfel, odată cu punerea de marți sub acuzare a primarului Armand, USR ar trebui să îi retragă sprijinul politic, în condițiile unei campanii zgomotoase la acea vreme, prin care cereau demisia oricărui politician care era pus sub acuzare.

„Nu o suspendăm din partid pe Clotilde Armand pentru că nu are un dosar penal în care să fie pusă sub urmărire penală”, spunea Drulă pe data de 8 noiembrie 2022. Nu este singurul USR-ist care a sărit în apărarea colegei sale. Fostul președinte USR, Dan Barna, afirma pe 10 noimebrie 2022, că „nu avem niciun motiv să nu o susținem pe Clotilde Armand. Astăzi vorbim de niște sesizări. Nu vorbim despre dosar penal, despre urmărire penală”.

PSD le transmite liderilor USR că se așteaptă ca în cazul Clotilde Armand, să se i-a măsurile pe care USR le-a susținut și în cazul altor politicieni cu dosare penale, respectiv excluderea din partid și retragerea sprijinului politic.

Da, stimați lideri ai USR, s-a declanșat urmărirea penală împotriva colegei voastre de partid. Acum este oficial „un penal în funcții publice”. Iar potrivit propriilor voastre standarde, pe care v-ați construit platforma politică, penala Clotilde Armand trebuie să plece și din partid, și de la primărie!

Ce acuzații îi aduc procurorii lui Clotilde Armand

Edilul Sectorului 1 este acuzat că ar fi semnat o dispoziție prin care a beneficiat de foloase materiale necuvenite ca urmare a numirii sale în funcția de manager de proiect, dar și a majorărilor salariale repetate de care Clotilde Armand a beneficiat. Practic, primarul și-a semnat singură atât numirea în funcția de manager de proiect, cât și dispozițiile privind majorările salariale.

Gândul prezintă și acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand (vezi documentul AICI):

  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Avocat, după declanșarea urmăririi penale împotriva lui Clotilde Armand: ”Ea și Nicușor Dan au o atitudine mesianică, de mici Stalini”

VIDEO EXCLUSIV | Adrian Oianu (PNL): „Clotilde Armand împinge în ședințe toate proiectele care îi trec prin cap, la scară megalomanică”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, chiar dacă tu insiști că ne vrei, noi nu te mai vrem!”

Liberalul Dinu Gheorghe, consilier local la Primăria Sectorului 1, îi cere DEMISIA primarului Clotilde Armand

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern