Purtătorul de cuvânt al BOR taxează noile declarații ale ÎPS Teodosie despre Putin: ”Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil”

Purtătorul de cuvânt al BOR taxează noile declarații ale ÎPS Teodosie despre Putin: ”Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil”
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR | Foto - Mediafax
Publicat: 21/04/2022, 14:15
Actualizat: 21/04/2022, 14:19

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) taxează declarațiile făcute de ÎPS Todosie despre Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina.

După ce ÎPS Teodosie a fost întrebat ce părere are despre liderul de la Kremlin, după ce acesta a ordonat invadarea Ucrainei, acesta a răspuns că doar ”Dumnezeu este judecător”.

“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Pe pagina sa de Instagram, Vasile Bănescu are o reacție tranșantă, în urma celor declarate de ÎPS Teodosie, prezentând fotografia unei biserici din Ucraina, bombardată de armata rusă, și scriind că ”perseverarea tomitană în opțiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creștin, dar și întrebarea zguduitor de cinică, «Ce, a mitraliat ctitoriile?», sunt aproape amuțitoare”.

”Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință prin poziționarea față de răul hidos, față de crima odioasă, față de nedreptatea strigătoare la cer și mai ales față de Adevăr”, notează Vasile Bănescu în mediul online.

Biserică din Ucraina, bombardată de armata rusă

Vasile Bănescu: ”Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creștin”

Purtătorul de cuvânt al BOR îi transmite ÎPS Teodosie – cel care, la începutul lunii februarie, l-a lăudat pe Putin, spunând că acesta ”nu-i negru cum îl prezintă lumea”, ba dimpotrivă, ”este cel mai mare ctitor” – că ”Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creștin”.

În același mesaj, Bănescu mai scrie că în Evanghelii sunt lăudați oamenii care iubesc și fac pacea, nu despre cei care promovează războiul.

”Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil. Inversiunea morală e insuportabilă în registrul creștin și denunțată ferm în Evanghelii. «Fericiți făcătorii de pace…», nu promotorii «războiului dintre noi»”, a mai scris Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase