DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”

DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”
Publicat: 11/04/2023, 16:36
Actualizat: 11/04/2023, 17:22

Sintagma ”a semnat ca primarul” are corespondent în realitate, iar Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, pare a fi un exemplu sugestiv în acest sens. După ce proiectul de buget pentru anul 2023 al Sectorului 1 a fost votat în Consiliul Local – dar cu amendamente aduse de PNL și PSD -, edilul sectorului a transmis către Prefectura Capitalei un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1, nefiind implementate toate amendamentele aduse.

Ședința din data de 28 martie 2023 s-a dovedit a fi una furtunoasă, iar primarul Clotilde Armand a lipsit. Din nou, au spus consilierii locali PNL și PSD, primii plasând pe locul unde ar fi trebuit să se așeze Clotilde Armand și un afiș pe care era scris ”Primar Invizibil”.

”Bugetul fals” transmis de Clotilde Armand către Prefectura Capitalei a dus la izbucnirea unui nou scandal la Primăria Sectorului 1, consilierii locali PNL și PSD acuzând ”comportamentul abuziv” al primarului. Primarul a ignorat votul Consiliului Local – autoritate deliberativă – și a trimis la Prefectura București un proiect de buget care nu ține cont de decizia consilierilor.

Pentru ca scandalul să fie alimentat suplimentar, Clotilde Armand a demis-o pe Lavinia Ionescu, secretar general al Primăriei Sectorului 1, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze ”bugetul fals”

”Acel moment când semnezi și nu înțelegi nimic din ce ai semnat”

Pentru ca totul să capete și accente hilare, Gândul prezintă o declarație semnată de doi consilieri locali în data de 28 martie 2023, atunci când a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local nr. 32/2023.

Nicolaescu Andrei-Cristian (USR) și Ozata Alev-Burhan (PMP) au precizat că au fost prezenți la ședința de Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1, punându-și semnătura pe respectiva hotărâre, dar au specificat că nu dețin studiile de specialitate necesare.

”Subsemnații Nicolaescu Cristian-Andrei și Ozata Alev-Burhan, consilieri locali aleși, semnăm hotărârea confirmând că am fost prezenți în ședința Consiliului Local al Sectorului 1 din data de 28.03.2023 (…),. Semnalăm faptul că această hotărâre are un conținut juridic și economico-financiar specific bugetelor publice care necesită pregătire de specialitate, pregătire pe care nu o deținem”, au scris cei doi consilieri locali.

Surse Gândul au declarat că acesta este un exemplu sugestiv care transmite că ne regăsim în ”acel moment când semnezi și nu înțelegi nimic din ce ai semnat”.

”Cei doi consilieri sunt alături de primarul Clotilde Armand, semnează hotărârea, dar nu au studii juridice. Practic, suntem bâtă, cum se mai spune pe românește, însă semnăm pentru a o ajuta pe Clotilde Armand”, au mai precizat sursele Gândul.

”Este de noaptea minții!

La rândul său, urbanistul Alexandru Pânișoară a notat, pe pagina sa de socializare, că – dacă secretarul general Lavinia Ionescu nu a putut semna ”nenorocirea” (cu referire la ”bugetul fals” transmis de Clotilde Armand către Prefectura Capitalei), fiind și demisă, – atunci au intervenit în sprijinul Clotildei Armand doi consilieri locali care au participat la ședința de Consiliu Local.

S-au dat de gol și ei știu că tot ce fac în primărie e nelegal și asta îi motivează! Cum secretarul nu a putut semna nenorocirea, au sărit în ajutor să semneze 2 consilieri locali care au participat la ședință:

  • Nicolaescu Andrei-Cristian – USR
  • Ozata Alev Burhan – PMP (care s-au aliat cu USR)

Este de noaptea minții!”, a punctat urbanistul Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU).

Armand și camarila USR Sector 1 întrec orice limită și amenință procesul democratic”

După ce consilierii locali PNL și PSD  au adus 18, respectiv 8 amendamente, proiectul de buget a fost, în sfârșit, votat, numai că apar informații potrivit cărora edilul Sectorului 1 a trimis către Prefectura Capitalei un ”buget paralel”.

Această acuzație extrem de gravă a fost lansată de Daniela Popa, consilier local din partea Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, aceasta notând că ””Armand și camarila USR Sector 1 întrec orice limită și amenință procesul democratic din cadrul Sectorului 1!”.

”Armand și camarila USR Sector 1 întrec orice limită și amenință procesul democratic din cadrul Sectorului 1! În ședința de consiliu local în care a fost aprobat bugetul Sectorului 1, consilierii PSD au adus o serie de amendamente, care au fost votate de majoritatea colegilor noștri. (…) Armand a trimis către Prefectură un buget paralel (un document fals), care nu are nicio legătură cu ce a fost aprobat în Consiliul Local. Este o situație fără precedent în administrația publică locală și o încălcare extrem de gravă a procesului democratic şi a legilor constituționale, organice şi ordinare. Am refuzat semnarea acestei hotărâri și voi sesiza toate instituțiile abilitate”, a precizat Daniela Popa, consilier local al Sectorului 1 din partea PSD (mai multe informații AICI).

Voi face toate demersurile pentru a stopa aceste ilegalități ale primarului Sectorului 1”

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, este de părere că, astfel, ”lucrurile au luat-o razna la Sectorul 1”, iar foarte grav este că edilul s-ar afla ”pe culmile absurdului și penalului”.

”La Sectorul 1, lucrurile au luat-o razna, iar Clotilde Armand este pe culmile absurdului și penalului! Dacă nu le-ați văzut pe toate, aflați că madame Clotilde Armand trimite la Prefectură bugetul în forma propusă de ea, nu cum a fost adoptat de Consilierii Locali Sector 1, după cele 26 de AMENDAMENTE! (…) Clotilde Armand nu doar că nu aplică hotărârile adoptate de Consiliul Local, dar acum le dă un alt conținut față de cele aprobate, bugetul sectorului fiind trimis prefectului pentru avizare fără amendamentele adoptate prin vot de consilierii locali. Voi face toate demersurile pentru a stopa aceste ilegalități ale primarului Sectorului 1 și ale consilierilor locali USR, sesizând toate autoritățile și instituțiile abilitate”, a scris Alexandru Pânișoară în mediul online.


Citește și:

Magda Bistriceanu: ”Astfel de «greșeli ale tinereții» le pot ruina viața acestor tineri”

Viceprimarul Sectorului 1 intervine în scandalul ”Droguri în licee”: ”Clotilde Armand, nu vă mai jucați cu siguranța și viața copiilor”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că încalcă legea în proiectul ”Drumuri radiale”. Urbanist: ”Voi ataca această licitație!”

Consilierii locali PNL Sector 1, PLÂNGERE împotriva Clotildei Armand: ”Bugetul este nelegal, transparența promisă este inexistentă”

EXCLUSIV | Clotilde Armand a absentat, din nou, de la ședința de Consiliu Local convocată chiar de ea. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Intră pe Facebook în tot felul de teorii ale conspirației și se victimizează permanent”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Ziua Naţională, sărbătorită la bordul avionului. Momentul în care zeci de pasageri încep să cânte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Fiica Ronei Hartner, răpusă de durere la căpătâiul mamei. Rita a fost susținută de tatăl...
Aurel Pădureanu, primele declarații de la înmormântarea Ronei Hartner! Ce relație a avut artista cu...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Simbolul ASCUNS de pe drapelul ROMÂNESC! Puțini ȘTIU ce înseamnă DE FAPT
UNIREA Ungariei cu România! Cutremur în toată Europa: Era ceva natural
Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii
VIDEO | Ultimele imagini cu Rona Hartner. Ce spunea artista despre moarte într-un live, înainte...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...