Secția pentru procurori a CSM reacționează după ce procurorul-șef al DNA a fost atacat de Drulă și Ghinea de la USR

Secția pentru procurori a CSM reacționează după ce procurorul-șef al DNA a fost atacat de Drulă și Ghinea de la USR
Marius Voineag, procuror-şef al DNA
Publicat: 14/03/2024, 15:20
Actualizat: 14/03/2024, 15:38

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizată cu privire la apariția în spațiul public, pe pagini de social media sau în presa de largă informare, a mai multor intervenții ale liderilor Uniunii Salvați România (USR), în special  Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Marius Voineag – era ținta unor afirmații deosebit de grave, „personal sau ca reprezentant al acestui parchet, de natură să afecteze reputația acestuia, și, pe cale de consecință, încrederea publică în instituția pe care o conduce”, a transmis Secția pentru procurori a CSM, prin intermediul unui comunicat.

Secția pentru procurori a CSM precizează că este vorba despre afirmații grave și repetate, acestea putând atrage neîncrederea cetăţenilor în capacitatea profesională sau corectitudinea magistratului.

Având în vedere  multitudinea și gravitatea unora dintre aceste afirmații, unele  de natură să atragă neîncrederea cetăţenilor în capacitatea profesională sau corectitudinea magistratului, Secția pentru procurori a solicitat verificări din partea Inspecției Judiciare, concluzia fiind că afirmațiile, fără suport în realitate, sunt cert de natură să influențeze negativ și nejustificat opinia publică în legătură cu modalitatea în care procurorul își exercită profesia, atrăgând neîncrederea cetățenilor în capacitatea profesională sau corectitudinea magistratului.

Maniera de exprimare și limbajul utilizat au fost, în realitate, menite să inducă imaginea unui procuror care nu îndeplinește condițiile de ocupare a funcției din perspectiva calităților profesionale și care are misiunea de a distruge instituția pe care o conduce.

Aceste alegații sunt de natură să depășească imaginea proprie a  conducătorului instituției și să afecteze, prin raportare la managementul acestuia, întreaga activitate a Direcției Naționale Anticorupție, considerat unul dintre cei mai vizibili actori ai sistemului judiciar”, a transmis Secția pentru procurori a CSM.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis apărarea reputaţiei profesionale a domnului Marius Voineag”

În comunicat se mai precizează că Secția pentru procurori a luat act de toate aceste alegații și, „analizând, a decis că limbajul utilizat de cei doi membri ai partidului politic, precum și acuzațiile aduse nu pot justifica în nici un moment legitimitatea unui eventual interes public”.

„Mai mult, Secția a constatat că așa-zisa dezbatere publică a excedat deseori o potențială analiză a activității manageriale a domnului procuror-șef și a vizat exclusiv persoana acestuia, fapt de natură să afecteze nu doar reputația profesională sau personală, ci și demnitatea acestuia.

Luând în considerare toate aceste aspecte, în ședința din data de 14 martie 2024, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis apărarea reputaţiei profesionale a domnului Marius Voineag, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupţie, precum și a independenței procurorilor din cadrul acestei direcții specializate, în ansamblu”, se mai arată în comunicatul Secției pentru procurori a CSM.


Citește și:

Culisele vastei operațiuni “Roșia Montană”, de la implicarea lui George Soros împotriva proiectului până la jocul pe bursă al lui Cătălin Drulă

Nicușor Dan a MINȚIT în direct la Antena 3 că nu a luat bani de la Fundația Soros. Documentele care îl contrazic flagrant

Nicușor Dan, unul dintre marii VINOVAȚI din dosarul „Roșia Montană”. Dovezile ZDROBITOARE

Procurorul militar care i-a „albit” pe șefii ISU Prahova vrea să îl trimită la MUNCĂ pe un condamnat cu coloana vertebrală deformată, INAPT medical

Milionarul Murad a CONSTRUIT ILEGAL și pune în pericol viața turiștilor la Complexul Panoramic din Olimp. „ISC trebuie să intervină de urgență”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete