Dublul asasinat de la Iași. Motivul pentru care presupusul autor a revenit la locul crimei

Dublul asasinat de la Iași. Motivul pentru care presupusul autor a revenit la locul crimei
Publicat: 16/12/2021, 12:54
Actualizat: 17/12/2021, 10:41

Tânărul suspectat că i-a ucis cu sânge rece pe studentul de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași și pe prietena acestuia s-a întors la locul crimei, în încercarea de a-i trimite pe polițiști pe o pistă falsă.

Ahmed Sami El Bourkadi (foto mijloc) s-ar fi întors la locul teribilelor crime la câteva ore după uciderea celor doi tineri, pentru a înscena un jaf.

Procurorii ieșeni nu au reușit să stabilească motivul pentru care tânărul student și-ar fi dorit să-i ucidă pe cei doi. Există însă suspiciuni legate de eventuale probleme de natură financiară.

Potrivit surselor citate de bzi.ro, Ahmed Sami El Bourkadi ar fi spart un geam și ar fi sustras mai multe bunuri, pentru a face ca totul să semene cu un jaf transformat în crimă.

Tânărul suspectat de crimă vrea să fie liber

Avocatul din oficiu al lui Ahmed Sami El Bourkadi a contestat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele acestuia.

Numele suspectului și fotografia lui au fost postate pe site-ul Poliției Române, la persoanele urmărite, după ce instanța a admis cererea procurorilor de arestare preventivă.

Miercuri seară, polițiștii din Iași au efectuat percheziții la domiciliul acestuia și au ridicat mai mulți saci cu probe.

Presupusul asasin a mers la spital după crimă

Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital, înainte de a fugi din țară, pentru a-i fi îngrijite rănile. Acolo, el a declarat că s-a tăiat într-un geam.

Crimele s-au petrecut joi, 9 decembrie 2021, când Ahmed i-ar fi ucis pe cei doi tineri. Cadavrele au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Ahmed El Bourkadi a fost prins, marți, la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe marocan pe o stradă din capitala Italiei, iar acum tânărul urmează să fie extrădat şi judecat în România. Ahmed Sami El Bourkadi are părinții din Maroc, dar s-a născut în Canada, având pașaport canadian.

Mărturia tatălui Ioanei, tânăra ucisă în vila din Iași

Tatăl Ioanei, tânără ucisă în vila din Iași alături de iubitul său, a declarat pentru BZI că ultima dată a vorbit cu fiica sa marți 7 decembrie, cu doar două zile înainte ca aceasta să fie înjunghiată, stabilind atunci să meargă să o ajute cu iluminatul de sărbători.

Bărbatul spune că, din ce știe, fiica sa nu avea conflicte cu alte persoane.

Criminalul i-a înjunghiat de 50 de ori

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat luni, într-o declarație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare.

Potrivit directorului IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe stupefiante înainte să fie înjunghiați.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase