Viorel Șeicaru, polițistul de la Secția 16 acuzat de tortură, în atenția anchetatorilor pentru o nouă faptă. Ce ar fi făcut din arest la domiciliu (Surse)

Viorel Șeicaru, polițistul de la Secția 16 acuzat de tortură, în atenția anchetatorilor pentru o nouă faptă. Ce ar fi făcut din arest la domiciliu (Surse)
Polițiștii bătăuși. Cum au torturat două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască / Unul dintre agresori ar fi lider într-un mare sindicat din Poliție! / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 18/04/2021, 18:24

Viorel Șeicaru, unul dintre polițiștii Secției 16 acuzați de sechestrarea și torturarea a doi bărbați, care au murit câteva luni mai târziu, i-a cerut unei femei să îl ajute să șteargă de pe toate conturile lui de socializare informații care ar fi putut constitui probe în anchetă, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.

Șeicaru i-ar fi dat femeii la care a apelat parolele de la toate paginile sale de socializare și i-ar fi indicat ce anume să șteargă de pe acestea, au precizat sursele citate.

Anchetatorii îl vor chema zilele următoare la audieri pe Viorel Șeicaru, pentru a da explicații despre ștergerea de pe conturile de socializare a informațiilor care l-ar fi putut incrimina.

Polițiști anchetați pentru tortură

Nouă agenți de la Secția 16 Poliție din București au fost puși sub acuzare după ce procurorii au deschis o anchetă în cazul celor doi bărbați încătușați și sechestrați de polițiști de la Secția 16, în septembrie 2020, în zona stației de metrou Eroii Revoluţiei, apoi loviți cu pumni, cu picioare și cu bastoane de cauciuc. Cei doi bărbați au murit după aproape șapte luni.

La începutul lunii martie, trei dintre cei nouă polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, printre ei fiind și Viorel Șeicaru, vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România. Ulterior, aceștia au fost plasați în arest la domiciliu, unde trebuie să stea cel puțin până pe 17 mai, potrivit ultimei decizii a instanței.

Alți cinci agenți de poliție sunt cercetați în libertate, sub control judiciar, cu mai multe interdicții. Polițiștii au interdicție să iasă din țară și să comunice între ei sau cu martori din dosar.

În septembrie 2020, Teodor Gheorghe și Ionuț Mihai Ghiorghe au reclamat că, în noaptea de 31 august 2020, au fost bătuţi de poliţişti, care i-au imobilizat și încătușat, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără motiv.

Aceștia au mai povestit că au fost încătușați atunci de polițiști și băgați în două mașini, care au plecat în direcții diferite. Teodor Gheorghe a fost dus în cartierul Ferentari, iar Ionuț Ghiorghe, pe un teren din Jilava, ambii fiind bătuți și umiliți.

Ionuț Ghiorghe a povestit că a fost lovit cu pumni, cu boanci și cu tonfe, că a fost descălțat și bătut la tălpi. Pe certificatul medico-legal obținut de la IML după ce a fost bătut scrie că au fost găsite 34 de urme de lovituri.

„Cel mai şocant a fost a fost că poliţistul în vârstă (Viorel Şeicaru – n.red.) a urinat pe mine şi mi-a zis: «Uite ce poate să-ţi facă Poliţia Română!»”, spunea Ionuţ Ghiorghe, la Antena 3.

Dosarul a fost deschis pe 3 septembrie 2020, de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, care inițial au făcut cercetări in rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă.

În decembrie 2020, dosarul a ajuns la Parchetul Tribunalului București, iar după alte trei luni, la începutul lunii martie 2021, au fost puși sub acuzare nouă polițiști de la Secția 16, pentru lipsire de libertate, tortură şi complicitate la tortură.

Teodor Gheorghe, în vârstă de 51 de ani, și Ionuţ Mihai Ghiorghe, de 39 de ani, au decedat la 10 zile unul de celălalt. Gheorghe a murit pe 16 martie, la Spitalul Elias, unde era internat cu ”cancer pulmonar”, potrivit declarațiilor soției acestuia.

După trei săptămâni de la reținerea polițiștilor de la Secția 16, Ionuț Ghiorghe a murit, în casa unui prieten. Medicul care a făcut autopsia a trecut „cauză neprecizată” pe certificatul medical constatator al decesului din 26 martie. Anchetatorii așteaptă și rezultatul examenului toxicologic, pentru a se stabili dacă a consumat droguri, însă rezultatul poate dura și șase luni.

Împrejurările în care a murit Ionuț Ghiorghe sunt cercetate într-un dosar deschis tot la Parchetul Tribunalului București. Familia lui Ionuț Ghiorghe cere Poliției daune morale de 500.000 de euro.

Secția 16 Poliție a adunat în ultimii ani mai multe plângeri de la persoane care au reclamat că au fost agresați de agenți de poliție. După scandalul polițiștilor care i-au torturat pe cei doi bărbați, a început și o anchetă internă. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis acolo Corpul de control și a promis că va face ordine. După aproape trei săptămâni, rezultatul controlului nu este cunoscut.

Citește și: 

Cazul bărbatului decedat după intervenția în forță a unui polițist. Martor la scenele dramatice: „Au tăbărât pe el” – VIDEO

Cazul bărbatului decedat după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști | Moartea a fost violentă

Cum a umilit și batjocorit o femeie de 40 de ani „gașca de la Secția 16”! Povestea Ruxandrei, mama pe care polițiștii-bătăuși au exersat loviturile!

Secția 16 de Poliție, ziua și abuzul forțelor de ordine! Bărbat bătut la interogatoriu! (VIDEO ȘOCANT)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista