Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 30 septembrie și 1 octombrie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 30 septembrie și 1 octombrie
Publicat: 30/09/2023, 08:15

Într-o toamnă cu aer de ”l’été indien”, cu un București din ce în ce mai efervescent, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să te ajute să profiți din plin și de acest final de săptămână.

Filme pe agenda de weekend

Filme românești, animații mult așteptate, SF-uri, filme de groază: oferta este una extrem de variată în această săptămână pe agenda de weekend unde am pus cinci premiere.

„Dragoste pe muchie de cuțit”

Două familii proprietare de restaurante au fost toată viața în conflict, iar motivul a fost rețeta ursului de mămăligă și trofeul murăturii anului. Rivalitatea stă însă și în calea poveștii de dragoste dintre copiii celor două familii.

Regia: Germain Kanda

Cu: Carmen Tănase, Răzvan Banica, Ada Galeș, Marian Râlea, Alexandru Pop, Alin Panc

Gen film: Comedie

„Patrula cățelușilor: Filmul cel mare”

Un meteorit magic se prăbușește în Adventure City și le dă cățeilor din Patrula PAW superputeri, transformându-i în The Mighty Pups.

Regia: Cal Brunker

Cu: Mckenna Grace, James Marsden, Kristen Bell, Iain Armitage, Dax Shepard, Taraji P. Henson

Gen film: Animaţie

„Saw X”

John Kramer călătorește în Mexic pentru o procedură medicală în speranța unui leac pentru cancerul de care suferă. Descoperă că totul este o înșelătorie așa că infamul criminal în serie revine la opera sa, întorcând situația împotriva escrocilor.

Regia: Kevin Greutert

Cu: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Renata Vaca, Steven Brand, Michael Beach

Gen film: Horror

„Creatorul”

Într-un război apocaliptic între omenire și inteligența artificială, Joshua, un fost agent al forțelor speciale, îndurerat de dispariția soției sale, e recrutat pentru a-l vâna și ucide pe Creator, arhitectul evaziv al inteligenței artificiale.

Regia: Gareth Edwards

Cu: Gemma Chan, Allison Janney, John David Washington, Ralph Ineson, Ken Watanabe

Gen film: Acțiune

„Tigru”

Vera, medic veterinar la o gradină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania, este măcinată de probleme personale și are o cădere nervoasă. Un tigru de la Zoo evadează iar Vera este nevoită să plece în căutarea lui.

Regia: Andrei Tănase

Cu: Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea

Gen film: Acţiune

Teatru pe agenda de weekend

Ia o pauză de la haosul cotidian și găsește-ți ordinea în artă. Am pus pe agenda de weekend câteva piese de teatru care îți vor schimba perspectiva și te vor face să meditezi la sensul existenței tale efemere.

„Înger căzut la pat”

O comedie dulce-amăruie despre oamenii care aleg să se întoarcă întotdeauna prea târziu. Se întâmplă uneori să-ți dorești să revii la oameni, momente sau locuri. Doar că dorința aceasta apare de obicei când ceilalți s-au obișnuit deja fără tine. Pentru că foarte multe lucruri în viață se întâmplă prea târziu. Îți dai seama prea târziu că ai pierdut pe cineva pe care l-ai fi vrut înapoi în viața ta, îți vei cere iertare prea târziu și probabil te vei reîntoarce într-un loc drag atunci când spațiul, așa cum îl știai tu, nu mai există. Pentru că oamenii de fapt nu se schimbă, ci doar lucrurile din jur se transformă astfel încât să-ți dea senzația că viața este mereu într-o continuă mișcare. Dar și de asta îți vei da seama probabil prea târziu.

Cu o distribuție de 12 actori, spectacolul spune șase povești despre relații pe care oamenii le construiesc și apoi le abandonează. Acele relații de familie, de iubire sau de prietenie, spre care oamenii aleg să se întoarcă, dar o fac întotdeauna prea târziu. Iar la final rămân doar cu regretul lui „ce-ar fi fost dacă…”

Când: sâmbătă, 30 septembrie, ora 18.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catană, Eduard Păuna, Ionuț Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Grațiela Popa, Claudia Moroșanu, Andreea Boșneag, Cristian Bajora

Regia: Cristian Bajora

„Cină cu prieteni”

Câștigătoare a premiului Pulitzer pentru dramaturgie în 2000, „Cină cu prieteni” este o capodoperă modernă care analizează viețile a două cupluri și implicațiile pe care un divorț le va avea asupra prieteniei dintre cei patru protagoniști.

Margulieș este un fin observator al lucrurilor obișnuite ale vieții, cu slăbiciunile ei – lucruri ce devin inedite, grație modului remarcabil în care sunt prezentate de autor. Textul, plin de umor, căldură și înțelepciune, atrage prin limbajul impecabil – folosind un ton, când amuzant, când dulce-amărui – prin dialogurile veridice, dar și prin problematica subiectului propus, care îndeamnă la serioase reflecții.

Când: sâmbătă, 30 septembrie, ora 19.00

Unde: teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei

Distribuția: Şerban Pavlu, Andreea Bibiri, Ana Ioana Macaria, Vlad Zamfirescu

Regia: Cristi Juncu

„Când ploaia se va opri”

„Când ploaia se va opri e genul ăla de text care place de la prima lectură. Place în primă instanță ca cititor, si mai apoi te provoacă din orice ipostază ai avea în echipa de creație a spectacolului.

Andrew Bovell imaginează un puzzle dramatic excepțional la nivel de replică si situație scenică. Și cam atât cu laudatio-ul adus textului. Restul, adică munca noastră de a aduce această poveste în fata spectatorilor, va fi spectacolul pe care ni-l dorim cât mai personal, imprevizibil și puternic. Felul în care va fi recepționat de spectatori rămâne un mister deopotrivă plăcut si înfricoșător”, spune regizorul Radu Iacoban.

Când: duminică, 1 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Mic, Sala Studio

Distribuția: Andreea Grămoșteanu, Diana Cavallioti, Ilinca Manolache, Alina Rotaru, Ionuț Vișan, Cezar Grumăzescu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Andrei Brădean

Regia: Radu Iacoban

„Sărbători mari & conversații mici”

Ți s-a întâmplat vreodată să te îndrăgostești de sărbători? Ți s-a întâmplat vreodată să te desparți de sărbători? Dar să te cerți ca apoi să te împaci? Ți s-a întâmplat vreodată să…?

Sărbători mari & conversații mici este un ciclu de 4 dramedii, în care Scott Caan, o nouă și interesantă voce a teatrului american, urmărește alienarea pe care dispariția rolurilor tradiționale a creat-o în cuplul clasic.

Într-o lume în care ambele sexe sunt într-o criză identitară, care sunt standardele și reperele pentru dinamica dintre bărbați și femei? E rușinos să te săruți la o primă întâlnire? Sau e caraghios dacă n-o faci? Când e atrăgătoare masculinitatea și respingătoare feminitatea? Când devine toxică viața domestică și independența distrugătoare? Anul Nou, Ziua Îndrăgostiților, Halloween-ul și o zi de naștere sunt cele mai potrivit nepotrivite momente pentru a afla ce ne apropie și ce ne dezbină.

Când: duminică, 1 octombrie, ora 19.30

Unde: Teatrul Godot

Distribuția: Ana Pasti, Sergiu Costache, Ana-Maria Moldovan, Bogdan Nechifor/Andrei Mateiu

Regia: Carla Oncescu

Concerte pe agenda de weekend

Mai păstrează vibe-ul verii pentru câteva zile și mergi la un concert. Am pus variante pe agenda de weekend, așa că tot ce ai de făcut este să alegi să te bucuri de muzică.

She Past Away, Control Club, sâmbătă, 30 septembrie, ora 20.00

No Stress, Hard Rock Cafe, 30 septembrie, ora 21.30

Cortex, True Club, sâmbătă, 30 septembrie, ora 22.00

The Jam Community • Live la Baraka, Terasa Baraka, duminică, 1 octombrie, ora 16.00

Baba Novak | Cântecele Haiducilor, True Club, duminică, 1 octombrie, ora 19.00

ANARHIA: KEMPES x R.A.C.L.A. x Ad Litteram, Berăria H, duminică, 1 octombrie, ora 19.30

Klaas Kloosterboer. Rescrieri, Revederi, Înlocuiri, la Muzeul Național de Artă Contemporană al României

Aparținând unei generații de frunte de artiști olandezi, a căror creație a fost influențată de mișcările artistice Fluxus și Zero, Klaas Kloosterboer este un artist pluridisciplinar a cărui vastă creație este marcată de tensiunea dintre abstracție și acțiune.

Expoziția concepută pentru MNAC oferă o privire de ansamblu asupra practicii experimentale inovatoare a artistului, prezentând o selecție de lucrări în diferite medii ce compun o instalație imersivă special gândită pentru spațiul de la parter al muzeului. Antrenând privitorul într-un univers al contrastelor și provocărilor vizuale, expoziția exprimă angajamentul artistului de a-și plasa discursul artistic în afara mediilor tradiționale, explorând modul în care, prin decizie și acțiune se produc noi conținuturi și semnificații.

CITEȘTE ȘI: „Share, Tag or Dye Again”, instalația colectivă ce reunește peste 300 de artiști din 35 de țări, între 23 și 30 septembrie, la București

SoMe Festival, 33 de lucrări video imersive în 33 de locuri din București, între 22 septembrie și 12 octombrie

Muzeul de Artă Recentă București găzduiește zeci de lucrări semnate de Picasso, aduse de la Paris. Expoziție – eveniment în România

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern