Horrorul „Smile” a ocupat poziția de lider în box office-ul nord-american, în weekendul premierei

Horrorul Smile a ocupat poziția de lider în box office-ul nord-american, în weekendul premierei
Publicat: 03/10/2022, 09:47

Filmul horror „Smile”, produs de Paramount, s-a situat pe primul loc în box office-ul din America de Nord, cu încasări de 22 de milioane de dolari în primul weekend pe marile ecrane.

Horrorul a surclasat astfel o altă premieră a weekendului trecut, comedia romantică a lui Billy Eichner „Bros”, care, cu încasări de 4,8 milioane de dolari, a ajuns abia pe poziția a patra, după „Don’t Worry Darling” (7,3 milioane de dolari) și „The Woman King” (7 milioane de dolari).

„Bros” este, totuși, un film important, pentru că este prima comedie romantică gay ce a primit o amplă lansare în cinematografe din partea unui studio de distribuție important. Acesta este, totodată, primul film produs de un mare studio în care un bărbat deschis gay joacă rolul principal și semnează și scenariul. 

Vezi trailerul mai jos:

„Smile”, scris și regizat de Parker Finn, la debutul său ca cineast, o are în rolul principal pe Sosie Bacon – fiica actorilor  Kevin Bacon și Kyra Sedgwick, în rolul unui terapeut bântuit de fețe zâmbitoare, după un eveniment traumatizant.

Topul 5 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane este completat de relansarea „Avatar”, care a vândut bilete de 4,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Deși a fost lansat în urmă cu 13 ani, cinefilii par încă extrem de încântați de lumea uimitoare a Pandorei. Filmul regizat de James Cameron a fost relansat ca o avanpremieră a sequelului „The Way of Water”, care va ajunge pe marile ecrane pe 16 decembrie. „Avatar”, lansat în 2009, este filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinema-ului – 2,905 miliarde de dolari.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane mai include “Ponniyin Selvan: I” (4,1 milioane de dolari), “Barbarian” (2,8 milioane de dolari), “Bullet Train” (1,4 milioane de dolari), “DC League of Super-Pets” (1,3 milioane de dolari) și “Top Gun: Maverick” (1,2 milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: George Clooney a fost plătit cu doar 3 dolari pentru unul dintre filmele sale de succes. Despre ce lungmetraj este vorba

Brad Pitt lansează o linie de cosmetice antirid, pe bază de deșeuri vegetale

Monica Bellucci, în 5 roluri cult

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase