VIDEO | Emil Constantinescu a vizitat Institutul Cultural Român din Istanbul: ”Îi felicit pentru promovarea culturii românești, această activitate va spori prestigiul României”

Publicat: 08/06/2022, 12:14

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul a primit marți – 7 iunie – vizita lui Emil Constantinescu, președinte al României în perioada 1996 – 2000.

Emil Constantinescu a fost întâmpinat de Dragoș Tiberiu Niță, directorul Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul.

Această vizită s-a desfășurat în contextul explorării posibilităților de colaborare dintre reprezentanța culturală de pe Bosfor și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului – Centru de excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință, fostul președinte Emil Constantinescu fiind președintele consiliului științific.

”Mă bucur să întâlnesc echipa Institutului Cultural Român de la Istanbul, îi felicit pentru promovarea culturii românești și cred că această activitate va spori prestigiul României”, a spus Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu (stânga), fost președinte al României, alături de Dragoș Tiberiu Niță, directorul Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul

Proiecte culturale comune

În timpul vizitei, au fost trecute în revistă programele și activitățile culturale ale celor două institute – Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului -, dar și modul în care se pot realiza și implementa, pe viitor, proiecte culturale comune.

”Apreciem activitatea lui Emil Constantinescu, atât ca om de stat, cât și ca om neobosit în domeniul culturii”, a declarat Dragoș Tiberiu Niță, directorul Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul, mulțumindu-i fostului președinte al României pentru prezență.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a făcut referire la anul 2023, an în care se vor împlini 300 de ani de la moartea lui Dimitrie Cantemir (1673 – 1723), au transmis reprezentanții ICR Istanbul.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult