Încheierea mediilor, în pericol din cauza grevei. Sindicalist: „Probabil le va încheia ALTCINEVA, nu știu”

Încheierea mediilor, în pericol din cauza grevei. Sindicalist: „Probabil le va încheia ALTCINEVA, nu știu”
Publicat: 23/05/2023, 13:09
Actualizat: 23/05/2023, 13:11

Elevii din România riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată, din cauza grevei profesorilor. Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) afirmă că profesorii nu vor încheia mediile elevilor, în anul școlar 2022-2023, dacă dorințele lor nu vor fi onorate de guvernanți.

„Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită. Probabil le va încheia (mediile – n.red.) altcineva, nu știu”, a declarat Simion Hăncescu.

Declarația președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) vine în contextul în care, marți dimineața, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții elevilor și ai părinților. El a catalogat cerințele sindicaliștilor din educație „foarte, foarte greu de îndeplinit”.

Întrebat cum interpretează faptul că sindicatele n-am fost chemate la discuții de către premierul Ciucă, Simion Hăncescu a spus că „nu va fi nicio soluție pentru noi” și Guvernul „va refuza să acorde ceva.”

„Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical, pentru Edupedu.ro.

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, reprogramată din cauza grevei

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost reprogramată din cauza grevei profesorilor. Ministerul Educației a trimis marți spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. (Detalii suplimentare aici…)

Conform documentului, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii).

A doua zi de grevă în școlile din România

Greva generală din școli continuă marți, 23 mai. Premierul Nicolae Ciucă spune că se va întâlni cu reprezentanții elevilor și ai părinților, dar în privința solicitărilor venite din partea sindicaliștilor, „acestea sunt foarte, foarte greu de îndeplinit”. (Citește informații actualizate despre subiect aici…)

Nici marți elevii nu vor merge la școală, profesorii continuând, astfel, prima grevă din ultimii 18 ani. Acțiunea de protest a demarat luni, 22 mai, și, pentru că profesorii nu au obținut ce au cerut guvernanților, dascălii nu vor merge în fața claselor nici marți. (Mai multe informații aici…)

Premierul Nicolae Ciucă a spus, marți dimineața, că se va întâlni cu reprezentanții părinților și ai elevilor „pentru a rezolva problema”.

„Este foarte clar pentru noi toți că nu putem vedea profesorii în altă parte decât la catedră, iar pe copiii noștri – elevi sau studenți în bănci sau în amfiteatre. Nu cred că în momentul de față putem rezolva problemele blocând anul școlar. De aceea, mă angajez personal, (…) astăzi vom continua dialogul cu asociația părinților, a elevilor și, pe bază de dialog, vom rezolva problema. Fac apel la sindicate și la cadre didactice să înțeleagă măsurile pe care le-am luat”, a spus liderul de la Palatul Victoria.

Vă recomandăm să citiți și:

Victor Ponta: „În Educație este un DEZASTRU. Profesorii sunt îndreptățiți să facă grevă”

GREVA PROFESORILOR. Mesajul unei profesoare din Arad: „Am predat într-o sală de clasă goală pentru că am fost nedreptățită de mult prea multe ori”

 VIDEO | Ministrul Muncii, Marius Budăi, face apel la dialog față de profesori și spune că negocierile pentru noul guvern vor fi reluate după grevă

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
Iubitul Elenei Udrea, relație cu o vedetă. Pentru cine a făcut o pasiune
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse