Cum încearcă directorul Poliției Locale Sector 2 să „dubleze” un proiect de 12 milioane de lei. „Nu are absolut nici o LOGICĂ”

Cum încearcă directorul Poliției Locale Sector 2 să „dubleze” un proiect de 12 milioane de lei. „Nu are absolut nici o LOGICĂ”
Publicat: 09/04/2024, 08:00
Actualizat: 09/04/2024, 12:49

Apar noi informații legate de activitatea Poliției Locale a Sectorului 2, acolo unde la nivelul conducerii – prin exercitare temporară a funcțiilor – deciziile sunt luate de directorul general Adrian Angheluș, de directorul general adjunct Liviu Ciobanu și de Claudiu Țupulan, cel care coordonează Direcția Juridică a instituției. Cei trei sunt acuzați de unii dintre subalterni că ar conduce „dictatorial” Poliția Locală a Sectorului 2 al Capitalei, ar lua decizii care încalcă legea și, mai mult, că i-ar elimina din schemă pe cei care se opun unor astfel de decizii.

Gândul a prezentat în episoadele precedente, punctual, trei astfel de cazuri care ridică semne de întrebare firești și necesită explicații urgente, cu mențiunea că a fost solicitat, încă de la primul articol publicat, un punct de vedere din partea conducerii Poliției Locale a Sectorului 2, respectiv a directorului general Adrian Angheluș.

Deocamdată, însă, răspunsurile la întrebările adresate de Gândul nu au fost transmise redacției, Poliția Locală a Sectorului 2 – prin Serviciul Relații Publice și Registratură – confirmând doar primirea solicitării.

  • O așa-zisă operațiune de „toaletare” a arborilor din curtea Poliției Locale a Sectorului 2 s-a transformat într-un dezastru, cu toate că nu a existat un aviz de la Mediu, iar directorul general Adrian Angheluș ar fi făcut… chetă pentru a plăti amenda primită. (informații și imagini AICI)
  • Gândul a prezentat, în exclusivitate, suspiciunile de „blat” legate de un concurs pentru ocuparea funcției de director executiv la Direcția Juridică a Poliției Locale a Sectorului 2. Fără a se suspenda din funcție, directorul general Adrian Angheluș – care exercită temporar funcția – și-a alcătuit prooria comisie de examinare și a câștigat, firește, concursul. (detalii surprinzătoare AICI).

  • Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) – potrivit surselor Gândul – a demarat deja un control la Poliția Locală a Sectorului 2.
  • Doi directori ai Poliției Locale Sector 2 – Liviu Ciobanu și Claudiu Țupulan – și-au remobilat/reparat birourile prin intermediul unei firme care este administrată de omul de afaceri Petre Petre, nașul lui Liviu Ciobanu, director general executiv la Poliția Locală S2. Mai mult, fiica nașului Petre Petre a fost angajată la Direcția de Ordine Publică a Poliției Locale S2, atunci când era coordonată de finul Liviu Ciobanu. (informații detaliate AICI).

Dar în curtea Poliției Locale a Sectorului 2 urmează a avea loc, la propriu, și un alt „eveniment”, respectiv deschiderea unui șantier, la intrare, pentru o clădire cu destinație Relații Publice și Dispecerat Monitorizare, iar Gândul prezintă alte informații surprinzătoare, în exclusivitate.

Pentru a justifica suspendarea proiectului au dispus un audit extern”

Construirea unei clădiri moderne cu destinația Relații Publice și Dispecerat Monitorizare ar putea fi considerată un demers lăudabil al Poliției Sectorului 2 al Capitalei, condusă prin exercitare temporară a funcției de directorul general Adrian Angheluș. Numai că, în același timp, există și un alt proiect, astfel că există două proiecte care se bat cap în cap.

Vor să construiască o clădire, la intrarea în locația din Șos. Pantelimon, nr. 27, cu destinație «Relații Publice și Dispecerat Monitorizare». Dar asta în condițiile în care se află în derulare și va începe un proiect de construcție Dispecerat Monitorizare, în partea din spate a locației. 

Numai că, în anul 2023, odată cu venirea directorului general Adrian Angheluș și a noii conduceri, s-a ajuns la concluzia că acest proiect costă foarte mult (n.red. – 12.051.725,71 lei) și au decis să renunțe la el. În consecință, au făcut toate demersurile, ilegale, de altfel, pentru a stopa acest proiect.

Proiectul, cu fonduri din bugetul Primăriei Sector 2, este derulat de ALA EXPERT CONSTRUCT, antreprenor general, dar a fost suspendat, inițial, de actuala conducere a Poliției Locale a Sectorului 2.

Pentru a justifica suspendarea proiectului au dispus un audit extern, cu sume foarte mari, și un audit intern, concertat de șeful Serviciului Dispecerat, Florin Adrian Mocanu – fost ofițer, pensionar MAI – care avea ca obiectiv să demonstreze că sistemele de monitorizare implementate sunt perimate și nu se justifică acest proiect.

Auditul a fost realizat de firma TRAUN GUARD HMS SRL din Prahova (n.red. – „Servicii tehnice – audit sistem monitorizare video din locațiile beneficiarului”), fiind emisă o factură pentru suma de 18.000 lei + TVA, respectiv 21.420 lei.

Rezultatul auditului trebuia să fie acela că sistemul de camere este perimat și atunci nu există o explicație logică pentru a asigura un dispecerat de monitorizare atât de mare, inclus în proiectul referitor la partea din spate a clădirii”, au dezvăluit sursele Gândul, în exclusivitate.

„S-a dispus reluarea proiectului, după discuții furtunoase, ALA a amenințat că îi dă în judecată”

În urma unei întâlniri „furtunoase”, acest proiect al ALA EXPERT CONSTRUCT a fost reluat, au mai transmis sursele Gândul, la „negocieri” fiind prezent și chestorul (r) Marius Mihai Voicu, în calitate de consultant al firmei de construcții.

„La ultima întâlnire cu reprezentanții ALA EXPERT CONSTRUCT s-a dispus reluarea proiectului, după discuții furtunoase, din partea acestei firme participând chestorul Marius Mihai Voicu, fost șef al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), acum în rezervă, care este consultant la ALA.

Reprezentanții ALA au avertizat că vor da în judecată Poliția Locală a Sectorului 2, pentru că au câștigat acest proiect. Și cei din conducerea Poliției Locale Sector 2 au făcut un pas în spate și au decis să continue acest proiect”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

De altfel, acest proiect este prezentat și pe site-ul ALA EXPERT CONSTRUCT.

Conducerea Poliției Locale S2 insistă să deschidă un… șantier în șantier, cu același obiect – dispecerat monitorizare!

Totuși, conducerea Poliției Locale a Sectorului 2 nu s-a declarat învinsă, așa că a întreprins demersurile pentru a deschide, neapărat, și șantierul nr. 2, de la intrarea în curtea instituției. Asta cu atât mai mult cu cât au fost cheltuiți peste 21.000 lei pentru realizarea acelui audit extern.

Deși în proiectul din anul 2021 este prevăzută o clădire în care să fie și un dispecerat de monitorizare, directorul general Adrian Angheluș ar dori, neapărat, ca acest dispecerat să se află într-o clădire de la intrarea în curtea instituției, nu în spate.

Dar, între timp, conducerea Poliției Locale a Sectorului 2 a făcut demersurile și a demarat procedura de autorizare a unui alt proiect, cel unde este prevăzută o nouă clădire la intrarea în curtea instituției. Așa cum dorește directorul general Adrian Angheluș.

Este vorba despre relații publice, dar – ce să vezi? – este vorba și despre un… dispecerat pentru monitorizare. Ceea ce este prevăzut deja în primul proiect, cel câștigat de ALA.

Obiectul există, e drept, numai că este similar cu cel din clădirea care urmează a fi construită în spate, la ce bun alți bani cheltuiți? Proiectul din față nu are absolut nicio logică, după ce conducerea a decis să reia proiectul inițial, la care ar fi dorit să renunțe”, au mai precizat sursele Gândul, în exclusivitate.


Citește și:

Încă o cârciumă a apărut în Herăstrău, pe spațiul verde. Nicușor Dan chiar nu vede dezastrul din cea mai mare grădină urbană a Bucureștiului?

„Baronul Lamborghini” din Prahova calcă în picioare controlul judiciar și încearcă să cumpere primarii la bucată! Lista ”șpăgilor pentru investiții” pe care a pregătit-o Iulian Dumitrescu

Clotilde Armand intră „în forță” în scările de bloc, ajutată de polițistul tatuat de la locală. Ce caută pe aceste proprietăți private

Filiera ”Nufărul”! Cum își curăță imaginea condamnații și suspecții de crimă organizată, corupție ori agresiuni sexuale?! Dispariția dosarelor de pe portalul instanțelor de judecată! + Explicațiile Ministerului Justiției

„CARACATIȚA” lui Nicușor Dan la Poliția Locală. Unde se află pepiniera de cadre a primarului general și cine sunt oamenii care îl ascultă orbește!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb