„Toaletare” à la Poliția Locală S2! Directorul general Angheluș a DEFRIȘAT copacii din curte, fără aviz de la Mediu. „A făcut și chetă pentru amendă!”

„Toaletare” à la Poliția Locală S2! Directorul general Angheluș a DEFRIȘAT copacii din curte, fără aviz de la Mediu. „A făcut și chetă pentru amendă!”
Publicat: 07/04/2024, 08:00

Conducerea Poliției Locale a Sectorului 2 este asigurată – prin exercitare temporară – de directorul general Adrian Angheluș. Acesta se află în legătură strânsă cu directorul general adjunct, Liviu Ciobanu, și cu cel care coordonează activitatea Direcției Juridice, Claudiu Țupulan. Și în cazul acestora este vorba tot despre exercitare tenporară a funcțiilor, dar – potrivit informațiilor obținute de Gândul – o astfel de situație prezintă grave deficiențe.

Oamenii din subordine sunt nemulțumiți, iar conducerea este acuzată, fără rezerve, de „practici autoritare” prin care este pusă o presiune teribilă pe angajații instituției.

Mai mult, apar „evenimente” care nasc întrebări dificile, iar în centrul lor se află chiar Adrian Angheluș, Liviu Ciobanu și Claudiu Țupulan.

  • Gândul a prezentat, în exclusivitate, suspiciunile de „blat” legate de un concurs pentru ocuparea funcției de director executiv la Direcția Juridică a Poliției Locale a Sectorului 2. Fără a se suspenda din funcție, directorul general Adrian Angheluș – care exercită temporar funcția – și-a alcătuit prooria comisie de examinare și a câștigat, firește, concursul. (detalii surprinzătoate AICI).
  • Potrivit surselor Gândul, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a demarat deja un control la Poliția Locală a Sectorului 2.
  • Doi directori ai Poliției Locale Sector 2 – Liviu Ciobanu și Claudiu Țupulan – și-au remobilat/reparat birourile prin intermediul unei firme care este administrată de omul de afaceri Petre Petre, nașul lui Liviu Ciobanu, director general executiv la Poliția Locală S2. Mai mult, fiica nașului Petre Petre a fost angajată la Direcția de Ordine Publică a Poliției Locale S2, atunci când era coordonată de finul Liviu Ciobanu. (informații detaliate AICI).

În exclusivitate, Gândul devoalează o altă „operațiune” desfășurată sub atenta supraveghere a directorului general Adrian Angheluș, respectiv „toaletarea” arborilor din curtea Poliției Locale a Sectorului 2, finalul fiind unul „apocaliptic”, iar cuvântul de ordine fiind… defrișare fără aviz de la Mediu.

În scenariu apare și numele omului numit de Nicușor Dan la conducerea Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB), Eduard Valentin Stroe, cel care a acceptat să dea celebra amendă de 35 milioane de euro în cazul „IOR”, la insistențele primarului general al Capitalei.

La Poliția Sectorului 2, „toaletarea” copacilor din curtea instituției este același lucru cu punerea copacilor la pământ!

Potrivit surselor Gândul, această operațiune de „toaletare” din curtea Poliției Locale Sector 2 a fost efectuată din dispoziția  – „ordinul” – directorului general Adrian Angheluș. Dacă, inițial, ideea părea una nobilă, totul s-a transformat într-un fiasco, iar copacii au fost puși la pământ fără milă.

Mai mulți cetățeni din zonă, alarmați, au trimis sesizări către Primăria Munciiului București, iar PMB-ul reirecționează adresa către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB).

„Poliția Locală Sector 2, din dispoziția directorului general Adrian Angheluș, a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2023 așa-zise lucrări de reamenajare, toaletare și defrișare în curtea din Șos. Pantelimon nr. 27.

Directorul general Adrian Angheluș a decis „toaletare” copacillor din curtea instituției.

Numai că, în urma unor sesizări formulate de cetățeni din zonă, s-a solicitat intervenția Primăriei Municipiului București, pentru că lucrările de defrișare au fost executate la ordinul direcorului general Adrian Angheluș, fără a avea aviz.

„Toaletare” vs. „Defrișare” la Poliția Locală a Sectorului 2

PMB-ul lui Nicușor Dan redirecționează adresa către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, care se deplaseazăîn data de 18.12.2023 – și constată doar toaletarea”, au dezvăluit sursele Gândul, în exclusivitate.

Sursele Gândul au precizat că, în timpul acestei „toaletări” au fost rași de pe fața pământului 3 arbori din curtea din față a Poliției Locale a Sectorului 2, dar și:

  • 5/6 arbori din curtea din spate
  • zeci de arbuști aflați lângă gardul din față al instituției
  • brazi aflați lângă fardul din spate al instituției

Doar un nuc ar fi fost „toaletat”, maui spun sursele Gândul, în timpul acestor lucrări care au durat aproximativ 2 săptămâni, iar ulterior „buturugile au fost tocate, ca să se șteargă urmele”.

„Toaletare” efectuată la dispoziția directorului general Adrian Angheluș de la Poliția Locală a Sectorului 2.

DGPLCMB întocmește un proces verbal și specifică: „Toaletare”

La momentul în care PMB a redirecționat sesizarea către DGPLCMB, la conducerea acestei instituții se afla nimeni altul decât Eduard Valentin Stroe, cel considerat „pionul” lui Nicușor Dan, cel care a acceptat ca amenda absurdă de 35 de milioane euro să fie dată – la insistențele primarului general (documentul AICI) – proprietarilor unui teren de 12 hectare din parcul IOR. (detalii AICI).

După dezvăluirile Gândul, Eduard Valentin Stroe a fost suspendat din funcție, după ce prefectul Rareș Hopincă a atacat în contencios administrativ această numire făcută de Nicușor Dan. (alte informații AICI)

În această sesizare intrată în posesia Gândul se preciza că în curtea Poliției Locale Sector 2 au fost defrișați neautorizat și fără aviz mai mulți arbori și arbuști.

Aspectele sesizate de (…) au fost verificate pe teren în data de 15.11. 2023 de către reprezentanți ai Serviciului Monitorizare SpațiI Verzi, fiind constatate următoarele:

  • În curtea instituției se aflau în desfășurare lucrări de amenajare a suprafețelor de spațiu verde ce constau în pregătirea terenului în vederea montării unor rulouri de gazon;
  • S-au constatat intervenții realizate recent (mai puțin de 6 luni) în coroanele unor arbori.(…)

Menționăm că Direcția de Mediu nu a emis aviz de specialitate în vederea unor lucrări de defrișare/toaletare a vegetației dendrologică existentă în curtea instituției Poliția Locală Sector 2”, au transmis reprezentanții Serviciului Monitorizare SpațiI Verzi către DGPLCMB în data de 22 noiembrie 2023.

Ulterior, DGPLCMB a efectuat un control la Poliția Locală Sector 2 București, iar instituția a fost amendată cu 5.000 lei, numai că doar pentru „toaletare”.

Urmare a petiției transmise de Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Muncipiului București (…), înregistrată la DGPLCMB  în data de 28.11.2023, ne-am deplasat la Sediul Poliției Locale Sector 2 București, unde s-au efectuat toaletări la niște arbori”, au precizat reprezentanții DGPLCMB în procesul-verbal întocmit. În acest proces-verbal s-a dispus și ca responsabilul pentru aceste lucrări să prezinte avizul de mediu de la PMB. Cel care a „intercționat” cu cei veniți în inspecție de la DGPLCMB  a fost directorul general adjunct al Poliției Locale Sector 2, Liviu Ciobanu.

Directorul general Adrian Angheluș ar fi făcut… chetă pentru ca amenda să fie plătită!

După această inspecție, mai precizează sursele Gândul, în exclusivitate, Poliția Locală a Sectorului 2 a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.

Numai că, ulterior, directorul general Adrian Angheluș nu l-a informat pe primarul Sectorului 2 despre această amendă, așa cum prevede procedura și, susprinzător, ar fi făcu chetă pentru ca amenda să fie plătită.

Poliția Locală a Sectorului 2 este sancționată de DGPLCMB pentru toaletare arbori în curtea instituției – când de fapt fapta sesizată de cetățeni este de defrișare – cu PV CSC seria C nr 042505/27.12.2023, în valoare de 5.000 lei.

„Pe lângă aceasta înțelegere”, spun sursele Gândul, ”directorul general Adrian Angheluș nu a informat Primăria Sector 2 și primarul sectorului despre această situație, conform procedurii, cu privire la amendă. Culmea, Adrian Angheluș a făcut chetă de la subordonați, pentru ca amenda să fie achitată, fără a înregistra documentul și fără a respecta dispozițiile legale cu privire la informarea primarului Sector 2”

La plata amenzii au contribuit directorul general Angheluș, directorul general adjunct Liviu Ciobanu și directorul juridic Claudiu Țupulan. Suntem în situația paradoxală în care o instituție cu drept de control pentru protecția mediului – Poliția Locală a Sectorului 2 -, defrișează fără aviz, negociază amenda cu DGPLMB și sunt iertați, colegial, în pofida acestui abuz”, au mai declarat sursele Gândul, în exclusivitate.


Citește și:

Încă o cârciumă a apărut în Herăstrău, pe spațiul verde. Nicușor Dan chiar nu vede dezastrul din cea mai mare grădină urbană a Bucureștiului?

„Baronul Lamborghini” din Prahova calcă în picioare controlul judiciar și încearcă să cumpere primarii la bucată! Lista ”șpăgilor pentru investiții” pe care a pregătit-o Iulian Dumitrescu

Clotilde Armand intră „în forță” în scările de bloc, ajutată de polițistul tatuat de la locală. Ce caută pe aceste proprietăți private

Se redeschide rana ”Fenomenul Pitești”! Ctitorul ”Crucii Securității” candidează de unul singur la Asociația Cadrelor Militare în Rezervă: „Singurul contracandidat va fi trecutul lui, dosarul lui de la CNSAS”

Filiera ”Nufărul”! Cum își curăță imaginea condamnații și suspecții de crimă organizată, corupție ori agresiuni sexuale?! Dispariția dosarelor de pe portalul instanțelor de judecată! + Explicațiile Ministerului Justiției

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Ovidiu Cuncea dezvăluie secretele echilibrului între cariera de actor și slujba de preot
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb