EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”
Publicat: 13/05/2023, 14:11
Actualizat: 13/05/2023, 14:11

Milionarul Mohammad Murad, citat ca martor în dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat de ”act sexual cu minor, în formă continuată şi cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, în formă continuată”, a fost audiat, joi după-amiază, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

În exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare au declarat că omul de afaceri a declarat în fața procurorilor că nu contestă prietenia care îl leagă, de mai mult timp, de Dan Diaconescu.

Acesta ar mai fi precizat, surprinzător, și că nu le cunoștea pe cele două gemene implicate în acest scandal, cu toate că au existat informații potrivit cărora chiar Mohammad Murad ar fi ”facilitat” întâlnirea dintre fete și Dan Diaconescu, la complexul Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, deținut chiar de omul de afaceri de origine libaneză.

Mohammad Murad a fost audiat joi după-amiază (n.red. – 11 mai 2023) de procurori. A recunoscut relația de prietenie pe care a avut-o cu Dan Diaconescu, una de lungă durată. În unele situații, a precizat afaceristul, l-a cazat pe Dan Diaconescu în hotelurile pe care le deține, iar în baza prieteniei dintre ei respectivele cazări au fost cu titlu gratuit.

În același timp, Mohammad Murad a insistat în a spune că nu avea cunoștință de povestea invocată de procuror (n.red. – orgiile sexuale în care ar fi fost implicat Dan Diaconescu și cele două gemene minore), dar a declarat și că nu le cunoștea personal pe cele două fete. 

Nu știe dacă s-au întâmplat acele lucruri de care este acuzat Dan Diaconescu, iar în ceea ce privește gemenele ar fi aflat, ulterior, că acestea au făcut parte din echipa sa de campanie, atunci când a candidat, independent, pentru funcția de primar al Mangaliei”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Mohammad Murad: ”Așa sunt, băiat bun, i-am împrumutat lui Dan Diaconescu o mașină”

Revenit în România, milionarul de origine libaneză s-a deplasat pe litoral, în stațiunea Olimp, acolo unde deține complexul Panoramic Belvedere, locația despre care anchetatorii spun că a fost locația unde Dan Diaconescu le-a cunoscut pe gemenele cu care ar fi întreținut relații sexuale.

Mohammad Murad a precizat doar că i-a împrumutat o mașină lui Dan Diaconescu, fără a face vreo altfel de referire la speța în care este bănuit că ar fi pus la dispoziție, fostului realizator TV, camerele unde aveau loc orgiile sexuale.

”Pentru cei care au comentat și au vorbit despre numele meu, pe alt subiect și mai ales pe Dan Diaconescu, le spun să stea liniștiți, pentru că nu fac parte dintre oamenii care fac un lucru și nu le e frică. Așa sunt, băiat bun, încât i-am împrumutat lui Dan Diaconescu o mașină, cu toate că am vreo 10 mașini împrumutate.

Așa sunt, unii spun că sunt băiat bun, alții că sunt băiat de interes. Dar important e că eu știu cum sunt, știu că întotdeauna nu o să fac un lucru încât copiilor mei să le fie rușine cu el, a transmis omul de afaceri Mohammad Murad într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook (alte informații AICI).

Fostul realizator TV Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe cele două gemene minore la un spectacol organizat la hotelul Belvedere din stațiunea Olimp – hotel care face parte din Grupul Phoenicia, patronat de Mohammad Murad –, unde fetele ar fi susținut un program artistic. Sursele Gândul au declarat că milionarul Mohammad Murad ar fi mijlocit “împrietenirea”, Dan Diaconescu fiind, la acel moment, oaspetele său.

Milionarul susține că nu știa ce se petrece ”în spatele ușilor închise”

După declanșarea anchetei împotriva lui Dan Diaconescu, Mohammad Murad a negat că ar fi avut cunoștință de orgiile sexuale petrecute în complexul său, Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, spunând că nu poate fi vinovat din moment ce nu știa ceea ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise.

Totodată, milionarul a mai spus și că nu a discutat niciodată cu Dan Diaconescu despre acest subiect, iar plecarea sa în Liban nu a avut vreo legătură cu acest caz, fiind vorba doar despre unele probleme de sănătate. (detalii AICI)

Dacă un proprietar pune la dispoziție un apartament unei persoane (regim hotelier regim amical), ”știind că se realizează trafic de droguri, act sexual cu minori, proxenetism, există și atragerea răspunderii penale a persoanei care înlesnește săvârșirea unor asemenea infracțiuni”, au explicat avocații contactați de Gândul.

Dacă proprietarul știa ceea ce se petrece, atunci devine complice, iar în conformitate cu legea din România ”sunt încadrați în aceleași limite de pedeapsă. Dar se va individualiza în raport de starea circumstanțială a fiecăruia”, au mai declarat aceiași avocați.

”Camerele erau oferite, gratis, lui Dan Diaconescu, de miliardarul Mohammad Murad”

Surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul

Dan Diaconescu susține, în continuare, că nu este vinovat pentru infracțiunile de care este acuzat. Ancheta în care este implicat ar fi pornit din întâmplare, după ce telefonul uneia dintre victime a fost percheziționat în urma unui furt.


Citește și:

EXCLUSIV | Percheziții DNA la casa primarului din Corbeanca și la 2 directori din primărie

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

EXCLUSIV | Condamnat pe viață, criminalul Passaris se plânge că îi sunt încălcate drepturile! Ce le-a cerut ”Fiara din Balcani” judecătorilor

EXCLUSIV | PNL și PSD au boicotat ședința extraordinară CGMB. Semnal de alarmă: ”Nicușor Dan pune pe ordinea de zi doar proiectele care îi convin”

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului