EXCLUSIV | Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost achitat definitiv. Prof. dr. Beuran: “Au fost trei ani de calvar. Nu am ură pe nimeni!”

EXCLUSIV | Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost achitat definitiv. Prof. dr. Beuran: “Au fost trei ani de calvar. Nu am ură pe nimeni!”
Publicat: 05/07/2023, 15:20
Actualizat: 05/07/2023, 15:22

Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost achitat definitiv miercuri, 5 iulie 2023,după ce instanța Tribunalului București a respins apelul declarat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva sentinței penale nr. 233 din data de 17.11.2022, pronunțată de Tribunalul Giurgiu.

Astfel, după trei ani de la deschiderea dosarului împotriva sa, prof. dr. Mircea Beuran scapă de acest dosar fabricat în urma declarației unei doctorițe-denunțător.

Contactat telefonic, prof. dr. Mircea Beuran a declarat – în exclusivitate pentru Gândul – că nu are nicio ”ură față de nimeni”, dar reflectează la ura și ”mizeria” care există în societatea de azi.

“Pentru mine este o veste nemaipomenită. Nu am nicio ură față de nimeni, dar mă gândesc câtă ură și mizerie există în societate. Să le dea Dumnezeu sănătate de la ultimul care a gândit răul acesta ce mi-a fost făcut până la cei care au știut să judece acest caz. Pentru mine au fost trei ani de calvar, dar în sfârșit sper că societatea va ține minte din asta faptul că am fost de la bun început nevinovat!“, a declarat prof. dr. Mircea Beuran, în exclusivitate pentru Gândul.

Cunoscutul chirurg a fost reținut, după cum se știe, pentru 24 de ore, din 13 până în 14.februarie 2020 și arestat la domiciliu din data de 14.02.2020 până la data de 12.03.2020.

Cariera profesorului Beuran, afectată de decizia procurorilor DNA

Toată cariera profesorului Mircea Beuran a fost afectată de decizia procurorilor DNA de a-l trimite în judecată pentru infracțiunea de luare de mită.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului BEURAN MIRCEA care, la data faptei, îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu“, anunța DNA prin comunicat DNA la data la care a sesizat instanța cu acest dosar..

”Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior“

DNA – 29 aprilie 2020

După ce au analizat toate așa-zisele probe din dosar, instanța Tribunalului Giurgiu l-a achitat pe prof. dr. Beuran stabilind că fapta nu există.

În toată această perioadă de calvar, prof. dr. Beuran a mai avut de trecut un hop după ce, deși nu avea nicio vină în cazul unei femei care suferise arsuri pe masa de operație la Spitalul Floreasca, unitatea medicală a decis să-l concedieze.

Chirurgul a câștigat definitiv, în luna februarie 2022, procesul cu Spitalul Floreasca la Curtea de Apel București (CAB).


Citește și:

ULTIMA ORĂ | Omul de afaceri Puiu Popoviciu, în sfârșit liber. Curtea de Apel retrage, după 6 ani, mandatul european de arestare emis pe numele său

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică