EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară, mesaj pentru Clotilde Armand: ”INCOMPETENȚA, ca un cancer, omoară tot ce mai funcționează”

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară, mesaj pentru Clotilde Armand: ”INCOMPETENȚA, ca un cancer, omoară tot ce mai funcționează”
Publicat: 14/04/2023, 11:32
Actualizat: 15/04/2023, 10:23

Urbanistul Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), trage încă un semnal de alarmă referitor la administrarea defectuoasă a Sectorului 1, Clotilde Armand fiind acuzată că acoperă neajunsurile prin ”promisiuni” și ”discursuri fără consistență”.

Nu este pentru prima oară când Alexandru Pânișoară atrage atenția că în Sectorul 1 totul s-a transformat într-un haos, acesta prezentând, de-a lungul timpului, punctual, eșecurile administrației Armand.

În exclusivitate pentru Gândul, Alexandru Pânișoară a declarat că situația este dezastruoasă și că perspectivele sunt sumbre. Demiterea secretarului general al Primăriei Sectorului 1 nu a rezolvat problema bugetului care a fost transmis la Prefectură într-o altă formă decât cea aprobată de consilierii locali, iar incompetența este ”la ea acasă”.

Din păcate, nici nu se întrevede vreo îndreptare în ceea ce privește situația dezastruoasă din Sectorul 1. Ați văzut că, săptămâna trecută, secretarul general al Primăriei Sectorului 1 a fost demis de Clotilde Armand. În spațiul public, a fost prezentată drept victimă a edilului, ceea ce este fals. Lavinia Ionescu, fostul secretar general, are vină 100% pentru tot ceea ce s-a întâmplat la Primăria Sectorului 1. De când a fost pusă în funcție și pentru că a încălcat, în mod sistematic, legea. În locul ei a venit o altă doamnă, care era director juridic (n.red. – Mirona Georgiana Mureșan), numai că este mai incompetentă, dacă se poate spune așa.

Se merge din rău în mai rău, nu se întrezărește nicio îmbunătățire, o profesionalizare a administrației. Și asta se vede în jurul nostru. La un moment dat, într-o ședință de Consiliul Local, i-am atras atenția lui Oliver Păiuși (n.red. – viceprimar USR Sector 1) că Primăria Sectorului 1 a luat amendă 300.000 lei de la Garda de Mediu pentru deșeurile de pe strada Carierei. Iar acesta a spus că sunt terenuri private și primăria nu poate să facă nimic.

Dar eu i-am transmis că dacă Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1, atunci înseamnă că a existat un temei, iar primăria nu și-a îndeplinit o obligație legală. Practic, administrația Armand nici nu știe ce atribuții are. Consideră, paradoxal, că au fost nedreptățiți atunci când i-a amendat Garda de Mediu”, declară Alexandru Pânișoară.

”Fie din incompetență, cel mai probabil, fie din nepăsare”

Alexandru Pânișoară mai spune că tot ceea ce se întâmplă în Sectorul 1, cel mai mare sector al Capitalei, nu este decât urmarea ”incompetenței” sau chiar a ”nepăsării” administrației Armand.

Sunt blocate investițiile, sunt oprite lucrări, se vorbește foarte mult despre mediu, dar numai la nivel declarativ este totul în regulă. În fapt, nu se face absolut nimic, iar problema poluării și a traficului infernal încă nu a fost rezolvată. Asta în pofida faptului că parcările subterane ar fi o ”soluție logică”.

”De asta nu iau nicio măsură. Opresc lucrări, blochează investiții, dau amenzi, dar când este vorba despre mediul în care trăim – să-l conservăm, să-l protejăm -, nu fac nimic în acest sens și spun că sunt proprietăți private și nu au ce să facă. Dar ei au atribuții, au pârghiile legale. Refuză să o facă, fie din incompetență, cel mai probabil, fie – pur și simplu – din nepăsare.

Vedem ce se întâmplă în jurul nostru… Poluare, traficul care este din ce în ce mai rău, e incredibil ce se întâmplă, cozi interminabile. Soluția ar fi parcările subterane sub bulevarde, așa cum s-a întâmplat în Sectorului 3, spre exemplu, e o soluție logică. Dar în Sectorul 1 totul este altfel…”, a conchis urbanistul Alexandru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.

”Minciuna este instrumentul utilizat pentru a distrage atenția de la realitate”

Urbanistul Alexandru Pânișoară mai precizează că ”Sectorul 1 este administrat defectuos”, iar acesta este un fapt. ”Nu există nicio planificare, iar banii sunt alocați fără noimă și ineficient”, avertizează președintele ADU.

Totul se trage de la o înțelegere greșită a ceea ce înseamnă administrație, nevoia societății, lipsa de viziune și toate acestea dublate de incompetență. Clotilde Armand încearcă să acopere aceste neajunsuri prin tot felul de promisiuni și discursuri fără consistență și fără fundament.

Minciuna este instrumentul utilizat pentru a distrage atenția de la realitate, de la incompetența care a acaparat aproape toată administrația și care ca un cancer, încet dar sigur, omoară tot ce mai funcționează.

Ni s-a promis un sector verde, un sector curat, un sector în care serviciile publice sunt funcționale și la standarde ridicate, proiecte mari, dezvoltare și bunăstare. În schimb, am primit și primim doar minciuni și iluzii. Totul se degradează, școlile, spitalele, spațiile publice și verzi, mediul și fondul construit sunt uitate, la fel și noi, cetățenii…”, atrage atenția Alexandru Pânișoară.

”Timpul este necruțător și nu ține cont de incompetenții din administrație, el dărâmă tot ce cu mult timp în urmă trebuia refăcut”

Alexandru Pânișoară

15 ”realizări” ale primarului Clotilde Armand

Dincolo de zâmbete și de ”victorii”, realitatea din Sectorul 1 al Capitalei, punctual prezentată, nu oferă decât imaginea unui tablou deplorabil, în ultimă instanță, iar mesajul lui Alexandru Pânișoară este elocvent (informații detaliate AICI).

  • ”Gunoi în sector? Avem.
  • Poluare în sector? Avem.
  • Trafic infernal în sector? Avem.
  • Apă caldă mai rece decât apa rece? Avem.
  • Transparență zero? Avem.
  • Abuzuri? Avem.
  • Penali în funcții publice? Avem.
  • Zero audiențe cu cetățenii? Avem.
  • Absențe nemotivate la ședințele de consiliu? Avem.
  • Zero audiențe cu cetățenii? Avem.
  • Excedent bugetar de 200 de milioane de euro? Avem.
  • ANI a găsit-o penală în funcție publică? Avem.
  • Denunțuri penale împotriva primarului? Avem.
  • Dosare pierdute cu Romprest pe bandă rulantă? Avem.
  • Lipsă de respect față de cetățeni? Avem.
  • Management defectuos? Avem”, a punctat urbanistul Alexandru Pânișoară pe pagina sa de socializare.

Alex Pânișoară a mai acuzat-o pe Clotilde Armand și că ia ”măsuri populiste”, cu toate că interesul locuitorilor din Sectorul 1 ar trebui să fie primul punct pe agenda de lucru a primarului (mai multe detalii AICI).


Citește și:

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu contestă ”victoria” anunțată de Nicușor Dan după anularea PUZ Parcul Tineretului: ”Instanța a mai omorât o dată mortul!”

DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”

Daniela Popa, consilier local PS 1: ”Clotilde Armand a trimis către Prefectură un buget paralel, un document fals”

EXCLUSIV VIDEO | Soluția pentru scandalul Greenfield, la mâna primarului Clotilde Armand. Revenirea la drumul prin Pădurea Băneasa, salvarea temporară

EXCLUSIV | Președintele PSD Sector 1 demontează ACUZAȚIILE lansate de Clotilde Armand după votarea bugetului pentru anul 2023: ”Minte cu nerușinare!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog