EXCLUSIV | Cine sunt părinții băiatului de bani gata care a condus drogat și a ucis doi tineri, la 2 Mai. Afaceri în pierdere și bani dați cu camătă

EXCLUSIV | Cine sunt părinții băiatului de bani gata care a condus drogat și a ucis doi tineri, la 2 Mai. Afaceri în pierdere și bani dați cu camătă
Publicat: 21/08/2023, 21:12
Actualizat: 21/08/2023, 21:13

Mașini de colecție, ceasuri de mii de euro și haine de firmă, așa era luxul în trăia tânărul de bani gata care s-a urcat drogat la volan și a omorât un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani, pe care i-a izbit în plin, pe drumul dintre stațiunile Vama Veche și 2 Mai. Părinții lui Vlad Pascu au firme cu afaceri în imobiliare, construcții și turism, însă cele mai multe sunt raportate pe pierderi în ultimii trei ani. Numele lor sunt legate și de bani dați cu camătă sau cu conexiuni cu lideri interlopi.

Miruna și Mihai Claudiu Pascu, părinții lui Matei-Vlad Pascu, au înregistrat și gestionat, împreună și separat, în ultimii ani, 10 societăți comerciale și un PFA. Sunt firme înregistrate la Registrul Comerțului, de care s-au ocupat în afara legăturilor pe care le-au avut cu lumea interlopă, așa cum atestă datele din dosarele penale ajunse in instanță.

Se poate însă spune că Vlad Pascu este un băiat de bani gata, pentru că mama acestuia vinde și închiriază terenuri în Pipera și alte zone scumpe din București, în timp ce tatăl său este implicat în organizarea concursurilor de off-road.

Mama lui Vlad Pascu a scos spre vânzare sau închiriere, pe site-urile de anunțuri imobiliare, terenuri în valoare de sute de mii de euro. Miruna Pascu anunțase că vinde, în calitate de proprietar, un teren în Pipera Nord, de 468 de metri pătrați, pentru care ceruse nu mai puțin de 560.000 de euro. Totodată, femeia a anunțat că vinde și închiriază proprietăți în zona Parcul Herăstrău și Șoseaua Petricani. (CITIȚI MAI MULTE AICI)

Băiatul familiei Pascu avea antecedente în deținerea de stupefiante. Sâmbătă dimineață, sub influența drogurilor pe care le consumase înainte de a se urca la volan, pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai, a intrat într-un grup de opt tineri, cu vârste între 19 și 21 de ani. Doi dintre ei au murit pe loc, iar alți trei au fost răniți, fiind duși la spital.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Anchetatorii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar de sâmbătă este în spatele gratiilor, mai întâi fiind reținut, apoi arestat preventiv.

Părinții lui Vlad Pascu au afaceri în imobiliare, construcții și turism

Părinții lui Vlad Pascu nu au avut în ultimii ani reușite în afaceri, după cum reiese din bilanțurile oficiale ale firmelor lor depuse la Ministerul Finanțelor. Ei apar asociați și administratori în 10 societăți cu răspundere limitată (SRL) și un PFA (Persoană Fizică Autorizată), conform platformei termene.ro, dar cinci dintre acestea sunt deja radiate.

termene.ro

În trei dintre cele 10 SRL-uri, cei doi sunt asociați. Printre firmele radiate se numără și una care a fost numită, cel mai probabil, după fiul lor, Matei Turism SRL.

Domeniile principale de activitate a acestor entități economice sunt dezvoltare imobiliară și hotelier, iar firmele au fost înregistrate în București, dar și în Târgoviște (județul Dâmbovița) și Ciolpani (județul Ilfov).

Firma înregistrată în Ciolpani, cu codul CAEN- Dezvoltare (promovare) imobiliară – înregistrată în primul an al pandemiei de COVID-19 –  este chiar singura care a înregistrat profit în ultimul an din tot portofoliul soților Pascu.

Restul SRL-urilor lor oficiale au cel mult șapte angajați, cifre de afaceri inexistente și pierderi de zeci sau sute de mii de lei.

Două firme raportate pe pierderi versus una cu profit mare în anii cu pandemie

Mihai Claudiu Pascu, tatăl tânărului de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a omorât un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani, este asociat sau administrator în trei firme și a deținut alte trei societăți comerciale, care sunt radiate de mai mulți ani:

Speed Travel SRL (împreună cu Miruna Pascu) – cod CAEN Hoteluri și alte facilități de cazare similare

  • 2022 (7 angajați) – pierdere netă 397.064 lei
  • 2021 (9 angajați) – pierdere netă 640.772 de lei
  • 2020 (7 angajați) – pierdere netă 643.295 lei
  • 2019 (3 angajați) – pierdere netă: 543.065 lei

Bauhaus Factory SRL – cod CAEN Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (înregistrată în martie 2021)

  • 2022 – pierdere netă 46.871 de lei
  • 2021 – pierdere netă: 11.839 de lei

Sitka Developer SRL – cod CAEN Dezvoltare (promovare) imobiliară; înregistrată în iunie 2020, în Ciolpani, județul Ilfov

  • 2022 (1 angajat) – cifră de afaceri netă 1.347.840 de lei; profit net 173.440 de lei
  • 2021 (1 angajat) – cifră de afaceri netă 1.555.866 de lei; profit net 947.037 de lei
  • 2020 – pierdere netă 17.686 de lei

Matei Turism SRL (împreună cu Miruna Pascu) – radiată; instanța a dispus radierea pe 20.09.2012, în urma dizolvării dispuse pe 21 iunie 2010.

Plus SRL (împreună cu Miruna Pascu) – radiată

Bauhaus Management SRL – radiată

Firmele mamei lui Vlad Pascu, zero profit raportat în ultimii trei ani

Mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, mai are, pe lângă firmele pe care le deține împreună cu soțul său, alte trei firme, iar în trecut a mai avut o firmă și un PFA, care sunt radiate de mai mulți ani:

MIRUNAWAY SRL – cod CAEN Dezvoltare (promovare) imobiliară

  • 2022 (1 angajat) – pierdere netă 39.216 lei
  • 2021 (1 angajat) – pierdere netă 86.629 de lei
  • 2020 (1 angajați) – cifră de afaceri netă 311.604 lei, pierdere netă 20.323 de lei
  • 2019 (1 angajat) – cifră de afaceri netă 430.665 de lei, profit net: 21.265 de lei

MACONDO CONSTRUCT SRL – cod CAEN Dezvoltare (promovare) imobiliară

  • 2022 – pierdere netă 4.557 de lei
  • 2021 – pierdere netă 76.950 de lei
  • 2020 – pierdere netă 71.521 de lei
  • 2019 – pierdere netă 169.699 de lei

URBAN GREEN FINGERS SRL – înregistrată în martie 2023

Pascu Miruna Persoană Fizică Autorizată – radiată

Free Car SRL – radiată

Bani dați cu camătă și legături cu lideri interlopi

Mihail Claudiu Pascu și Miruna Pascu sunt menționați în dosarul celebrului lider al lumii interlope Sile Cămătaru. Cei doi apar ca martori, după ce au dat bani cu camătă – respectiv un împrumut de 75.000 de dolari cu dobândă de 6% pe lună, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, așa cum se arătă în decizia din martie 2008, în acest dosar, în care apare și Silviu Dudiță, cunoscut sub numele de Fluturică.

În documentul citat – în motivarea în urma căreia judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare – se arată că partea vătămată a apelat la Silviu Dudiță, zis Fluturică, pentru a achita împrumutul către tatăl tânărului care a provocat acum accidentul fatal din 2 Mai. Conform documentului, locotenentul lui Sile Cămătaru a împrumutat partea vătămată la o dobândă mai mică decât familia Pascu, de „numai” 4%.

Din document reiese că Fluturică și soții Pascu s-au întâlnit la notar pentru a semna un contract de vânzare-cumpărare pentru imobilul parții vătămate, iar din această afacere, cei doi soți au obținut 28.000 de euro, după ce au împrumutat 75.000 de euro și au vândut imobilul cu 103.000 de euro către locotenentul lui Sile Cămătaru.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Ce a făcut Vlad Pascu în noaptea dublei crime din 2 Mai. Oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie, niciodată testat pentru droguri

EXCLUSIV | Mașina-vedetă a lui Vlad Pascu, ascunsă sub o prelată, după accidentul în care a ucis doi tineri – GALERIE FOTO

Tatăl lui SEBASTIAN, tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai: „L-am ridicat de la morgă, ce am văzut nu poate fi descris”

Ministrul Predoiu cere VERIFICĂRI după accidentul de la 2 Mai: „În mod normal, șoferul trebuia verificat cu aparatul DrugTest”

Familia șoferului care a ucis doi tineri la 2 Mai, afaceri de zeci de milioane de euro, legături cu interlopi. Apar și în dosarul lui Sile Cămătaru

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale