MAE. Fermă din Germania, în insolvenţă. Aproximativ 150 de români lucrează acolo

Redactor:
Ioana Tudorascu
MAE. Fermă din Germania, în insolvenţă. Aproximativ 150 de români lucrează acolo
MAE. Fermă din Germania, în insolvenţă. Aproximativ 150 de români lucrează acolo / Foto: Shutterstock

O fermă din Hoyerhagen, Germania, unde lucrează circa 150 de români, a intrat în insolvenţă. Atât proprietarul acesteia, cât şi administratorul pentru insolvenţă au precizat că situaţia în cauză nu va afecta plata salariilor lucrătorilor de acolo, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform datelor obţinute de Ambasada României la Berlin, MAE precizează că administratorul judiciar a confirmat intrarea în insolvenţă a fermei respective. Atât proprietarul acesteia, cât şi administratorul pentru insolvenţă au precizat că situaţia în cauză nu va afecta plata drepturilor salariale datorate lucrătorilor, existând fonduri suficiente pentru acest scop. Activitatea fermei în cauză va continua până la încheierea sezonului”, conform sursei citate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură cu această situaţie. MAE reaminteşte că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat cu privire la situaţia de la ferma în cauză, în urma semnalărilor din mass-media.

Oficialii MAE anunţă şi că un diplomat din cadrul Ambasadei României la Berlin a efectuat o vizită la ferma în cauză la data de 13 mai, iar în conformitate cu cele observate la faţa locului, toate măsurile de securitate sanitar-medicală din cadrul fermei au fost adoptate sub coordonarea Autorităţii locale pentru Sănătate, fiind întreprinse eforturi pentru respectarea precauţiilor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

„Din dialogul reprezentantului misiunii cu cetăţenii români care îşi desfăşurau activitatea în cadrul fermei, a rezultat faptul că majoritatea sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul de plată pentru activitatea prestată”, precizează ministerul.

Firmele mici, pericol de insolvență

Firmele mici se află în dificultate din punct de vedere financiar, iar resurse mai au doar pentru aproximativ două luni. Conform rezultatului final al campaniei „Construim împreună #ViataDupaCOVID19, doar 1.6% dintre micro-întreprinderi și 4.3% dintre întreprinderile mici au înregistrat creșteri, în perioada COVID-19.

Cu toate astea, firmele mici nu au apelat la șomaj tehnic și nu intenționează să o facă, dacă își revin în perioada verii.

Inchide