Cutremur cu magnitudinea 5,7, în Grecia

Cutremur cu magnitudinea 5,7, în Grecia
Publicat: 22/06/2021, 09:28
Actualizat: 22/06/2021, 09:53

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit, marți, Arhipelagul Dodecanez din Grecia, situat în sud-estul Mării Egee, anunță USGS.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 60 km sud de insula Kos, a informat Institutul american de geofizică (USGS).

Locuitorii regiunii au fost treziți de cutremur, care s-a produs la ora 12:14 AM (22:14 GMT luni), anunță televiziunea publică grecească ERT.

Seismul a fost resimțit în tot sudul Mării Egee, inclusiv în insulele Kos, Rodos și Creta.

Potrivit ERT, nu au fost raportate daune sau victime, în urma seismului de 5,7 grade din Grecia.

Grecia, cutremur puternic și în 4 martie: 5,8 pe scara Richter

Grecia a fost lovită de încă un seism major, în 4 martie. Cutremurul a avut 5,8 grade pe scara Richter, fiind de o valoare apropiată celui înregistrat în ziua precedentă. Și de data aceasta, s-a cutremurat placa tectonică în aceeași regiune a țării, Elassona.

Gheorghe Mărmureanu, despre un eventual cutremur catastrofal în România: „Nu se pune problema”

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, recent, că nu se pune problema unui cutremur major în România.

Afirmațiile sale survin după ce, în noaptea de marți spre miercuri, un cutremur de 4,7 grade pe scara Richter a avut loc în județul Buzău.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult