Joe Biden, reacție neașteptată după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de ARESTARE pe numele lui Vladimir Putin

Joe Biden, reacție neașteptată după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de ARESTARE pe numele lui Vladimir Putin
Biden, reacție la mandatul de arestare emis pe numele lui Putin / Sursa FOTO: ispionline.it
Publicat: 18/03/2023, 09:30

Joe Biden, președintele Statelor Unite, a avut o primă reacție după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

Liderul Rusiei este acuzat de crime de război comise în Ucraina.

Biden consideră mandatul CPI „justificat”

Vorbind în prezența jurnaliștilor adunați la Casa Albă, Joe Biden a declarat că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război este „justificat”. Potrivit CNN, preşedintele american a amintit că CPI nu este recunoscută de Statele Unite, dar a estimat că decizia acestei instituții a transmis, totuşi, „un semnal foarte puternic”.

Despre mandatul de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin a vorbit și Bogdan Aurescu. Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul de Externe al României a declarat că nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele de război comise de ruși în Ucraina. În context, Aurescu arată că sprijină pe deplin eforturile Curții Penale Internațională (CPI) de a-l aduce pe Putin în fața justiției.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei! România sprijină pe deplin munca și eforturile CPI, pe care a confiscat-o acum un an împreună cu alte 42 de state. Nu există pace fără dreptate!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Citește mai multe AICI despre acest subiect.

Vineri, 17 martie, „CPI a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova (n.r. – comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia)”, a precizat instituţia de la Haga într-un comunicat de presă. „Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandat de arestare pentru două persoane, în cadrul situaţiei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia”, a anunţat CPI.

Moscova a negat în mod repetat acuzațiile conform cărora forțele sale militare ar fi comis atrocități în Ucraina, invazie care a început la 24 februarie 2022.

Anterior, Curtea Penală Internaţională ceruse arestarea lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă, relatează Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Nelu Cortea și Cătălin Bordea, primele declarații după ce au câștigat „America Express”