Mesajul unui fost contractor român în Afganistan pentru conaționalii rămași acolo: „Să vină cât mai curând acasă, pentru că nu vor avea o şansă de scăpare”

Mesajul unui fost contractor român în Afganistan pentru conaționalii rămași acolo: „Să vină cât mai curând acasă, pentru că nu vor avea o şansă de scăpare”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 14/08/2021, 11:54
Actualizat: 14/08/2021, 12:19

Un fost contractor român care a lucrat în Afganistan îi avertizează pe conaționalii care încă se află să vină cât mai repede acasă, acasă pentru a scăpa cu viaţă. Mesajul său vine în contextul ascensiunii la putere a talibanilor, într-un regim de teroare.

„Compatrioţilor care sunt acolo, încă sunt acolo pe unele proiecte, de contractori vorbesc, să vină acasă cât mai curând, pentru că nu vor avea o şansă de scăpare de acolo”, spune acesta, citat de Observatornews.ro.

În ultima săptămână, talibanii au cucerit mare parte din ţară şi ameninţă acum să pună mâna şi pe capitala Kabul.

Ofensiva islamiştilor vine la o lună după ce ultimele trupe americane au părăsit Afganistanul, după 20 de ani de prezență militară, ceea ce ar putea duce la o nouă criză a refugiaţilor şi la noi atentate teroriste în Europa.

„Nu vor avea milă. Ei vor să ocupe totul, inclusiv Green Zone-ul din Kabul. Vor acapara totul, fără discuţii, palatul, preşedintele, tot. Vor fi execuţii în masă. Vor lua prizonieri şi îi vor executa, vor face execuţiile în direct, pe Internet” a mai avertizat fostul antreprenor român în Afganistan.

În acest moment, spitalele sunt pline de răniţi, copii, femei și bătrâni, iar taberele de refugiaţi şi parcurile sunt şi ele pline de oameni care au fugit din calea teroriştilor.

Ţara noastră nu mai are personal diplomatic în Afganistan, din 2019, după ce un atac al talibanilor a distrus 80% din sediul ambasadei din Kabul. Mai sunt însă români care lucrează acolo pentru companii private, care acum sunt în bătaia armelor.

CITEȘTE ȘI: