Șeful Pfizer: Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală

Șeful Pfizer: Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală
Șeful Pfizer: Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală Șeful Pfizer: Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, la fel ca cea antigripală / Foto: Profimedia
Publicat: 21/05/2021, 11:17
Actualizat: 21/05/2021, 12:05

Compania Pfizer ia în calcul ca vaccinarea anti-COVID să devină anuală, la fel ca cea antigripală.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că vaccinarea continuă după 2021 și este esențială, deoarece coronavirusul continuă să se răspândească în Europa și în lume.

Acesta a declarat, într-un comunicat de presă, că există posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să fie realizată anual, la fel ca cea antigripală.

CEO Pfizer: „Vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume: la mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre COVID-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, potrivit RaiNews, citat de alephnews.ro.

Pfizer a anunțat la începutul acestei luni că vaccinul COVID-19 a oferit o eficiență de peste 91% împotriva coronavirusului și 95% împotriva formei severe a bolii, timp de șase luni de la a doua doză.

Informațiile se bazează pe un studiu asupra a 12.000 de participanți vaccinați.

Cercetătorii încă studiază cât timp durează protecția oferită de vaccin împotriva COVID, în cazul pacienților vaccinați cu ambele doze Pfizer.

Dr. Anthony Fauci, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Aproape sigur vom avea nevoie

O a treia doză de vaccin ar putea fi necesară în aproximativ un an de la imunizare, este de părere Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite.

Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase