Cererea STB de suspendare a grevei șoferilor, judecată de Tribunal la ora 14.00

Cererea STB de suspendare a grevei șoferilor, judecată de Tribunal la ora 14.00
Publicat: 20/01/2022, 11:50
Actualizat: 20/01/2022, 17:42

Tribunalul București analizează joi, de la ora 14.00, cererea Societății de Transport București (STB) privind suspendarea grevei declanșate joi de șoferii de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală.

UPDATE 15.00: Tribunalul București a decis joi după amiaza suspendarea grevei angajaților Societății de Transport București (STB) și reluarea imediată a activității. Hotărârea instanței este executorie.

Oficialii Tribunalului Capitalei au anunțat că cererea STB va fi analizată de un complet de judecată de la ora 14.00.

Tot la Tribunalul București se judecă o altă solicitare depusă tot de STB prin care se cere constatarea nelegalității grevei. Acest dosar va ajunge pe masa magistraților vineri, la ora 12.00.

Acţiunea în instanţă este scrisă, este depusă la Tribunalul Bucureşti de către STB, și prin aceasta se solicită judecătorilor să constate că această acţiune este ilegală şi să dispună să reia lucrul. Fiind un conflict de muncă între STB şi angajaţi, în litigiul pe care l-a iniţiat STB va fi o cerere de intervenţie din partea Municipalităţii, care este şi ea scrisă, pentru că această grevă afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”, a spus primarul Nicușor Dan.

Transportul public din București, paralizat de greva STB

Angajații STB au refuzat să iasă joi pe traseele mijloacelor de transport în comun, traficul cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB fiind blocat total. Greva angajaților STB vine la o zi după ce sindicaliștii protestatari au anunțat că negocierile cu conducerea s-au încheiat fără niciun rezultat.

Liderii de sindicat au speculat anumite aspecte și nu au luat în calcul situația reală. Angajații noștri au contract colectiv de muncă valabil, au drepturile respectate și trebuie să își îndeplinească obligațiile. Vehiculele sunt mai curate, respectă programul de transport. Am deplasat proceduri de achiziție pentru vehicule electrice și infrastructură de cale de rulare. Condițiile de muncă sunt îmbunătățite. Suntem deschiși dialogului. Angajații trebuie să știe că au și obligații. Bucureștenii nu trebuie să sufere.

Această grevă este ilegală în condiții de pandemie. Sunt documente care vor sta la baza unei plângeri penale și va fi contra unor lideri de sindicat. Angajații sunt manipulați de către sindicat. Cred că angajații vor să își păstreze locul de muncă. Dacă vor majorări salariale, trebuie să presteze activitatea.

Azi a ieșit un troileibuz de la Vatra Luminoasă. A fost sunat de liderii de sindicat și a trebuit să se întoarcă la depou. La ora 8 trebuiau să fie în trafic 1.450 de mijloace de transport. Acum circulă doar concurența, care știe să eficientizeze. La ora 9.00, vom sesiza tribunalul pentru suspendarea acestei greve ilegale”, a declarat, joi dimineața, Adrian Criț, directorul STB.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase