BREAKING NEWS. Miliardarul Puiu Popoviciu e liber și se poate întoarce în România! Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate

BREAKING NEWS. Miliardarul Puiu Popoviciu e liber și se poate întoarce în România! Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate
Puiu Popoviciu / Colaj foto
Publicat: 21/06/2023, 10:27
Actualizat: 21/06/2023, 10:53

Miliardarul Puiu Popoviciu este liber și se poate întoarce în România! Condamnarea la 7 ani și mandatele de arestare i-au fost anulate, printr-o decizie luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia luată de Curtea de Apel București prin care i-a fost suspendată pedeapsa aplicată omului de afaceri Gabriel Popoviciu, în urmă cu șapte ani, în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Băneasa”.

Curtea de Apel București (CAB) a suspendat, în 26 mai 2023,  pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Gabriel „Puiu” Popoviciu în dosarul „Băneasa”, iar procesul se va rejudeca de la zero, odată cu decizia de marți a ICCJ.

Sentința dată de CAB a fost contestată de procurorii DNA, dar ICCJ a respins-o, printr-o decizie definitivă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 26 mai 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 8709/2/2022 (3897/2022), privind pe condamnatul Popoviciu Gabriel Aurel”, a decis, marți, instanța supremă.

Gabriel ”Puiu” Popoviciu fusese condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în data de 2 august a anului 2017, la 7 ani de închisoare, în dosarul “Ferma Băneasa”.

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională după ce a plecat din România, în data de 3 august 2017, ajungând în Marea Britanie, iar ulterior a fost cerută extrădarea sa, numai că justiția din Regatul Unit a respins – în anul 2021 – această cerere (toate detaliile AICI).

„Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine”

În exclusivitate pentru Gândul, omul de afaceri Puiu Popoviciu a declarat că decizia Curții de Apel București înseamnă, practic, o ”normalitate” pe care și-o dorește de mai mulți ani în care a fost victima unor ”abuzuri judiciare”.

Retrimiterea dosarului spre rejudecare îl determină pe Puiu Popoviciu să spere într-o ”judecată dreaptă, corectă”, acesta insistând în a preciza că acuzația de corupție care i-a fost adusă este una nefondată.

Aș avea multe de zis după atâția ani de abuzuri judiciare… Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât. Mi-am iubit și respectat țara necondiționat, chiar și când am fost în poziții antagonice din cauza unor abuzuri și nedreptăți judiciare. Prin toate mijloacele am continuat, chiar și în ultimii ani, să ajut la crearea unei imagini mai bune a țării în care m-am născut și am fost educat.

Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine, nici direct, nici indirect, scrie foarte clar. Alt revizuent din acest dosar, un alt ofițer implicat în cazul meu, este cel care a dat acea pungă cu materiale promoționale, care nu era de la mine. În cazul revizuirii lui, judecătoarea Curții de Apel a spus clar că acea pungă nu este de la mine, ci de la el, eu nici nu știam de existența acelui om, la acea vreme.

Nu-mi doresc decât normalitate”, a declarat omul de afaceri Puiu Popovici, în exclusivitate pentru Gândul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii