Prințul Paul de România, chemat în instanță de soția lui. Prințesa Lia vrea custodia copilului

Prințul Paul de România, chemat în instanță de soția lui. Prințesa Lia vrea custodia copilului
Publicat: 03/01/2022, 16:26

Prințesa Lia îl cheamă în fața judecătorilor pe soțul ei, Prințul Paul de România, pentru a obține custodia fiului lor. Motivul pentru care a intentat acest proces este acela de a pleca în Marea Britanie.

Prințesa Lia și fiul ei și al Prințului Paul, Carol Ferdinand, ar vrea să ajungă în Regatul Unit pentru ca micuțul să meargă la școală acolo. Ea a mai încercat să plece din România, dar judecătorii i-au respins cererea.

Acum, ea încearcă să obțină custodia completă asupra copilui și, astfel, să poată ieși din țară.

Astfel, ea a depus o cerere la Judecătoria Sectorului 1 și cere custodia completă, pentru acest lucru intentând procesul împotriva soțului ei.

Prințesa Lia și micul prinț Carol Ferdinand, au fost evacuați din vila de lux din Capitală, deoarece nu ar mai fi plătit ratele bancare, din cauza evenimentelor neplăcute cu care se confruntă familia regală în prezent. Vila de lux în care locuiau se află într-o zonă extrem de bună a Capitalei, mai exact în Centrul Vechi al Bucureștiului, însă se spune că banca ar fi vândut deja locuința și că Prințesa Lia și micul prinț Carol Ferdinand s-ar fi stabilit acum un hotel de patru stele din nordul Capitalei, conform spynews.ro.

De ce are nevoie Prințesa Lia de custodia copilului

Prințesa Lia l-a dat în judecată pe soțul ei pentru că vrea să obțină custodia fiului lor și, astfel, să poată pleca cu el la studii în Marea Britanie.

Recent, în septembrie 2021, Tribunalul București a decis că fiul celor doi nu va putea merge la școală în Marea Britanie, după ce două instanțe civile au respins, în septembrie 2021, cererea prin care cuplul solicita ca băiatul să poată părăsi țara pentru a învăța la Millfield Preparatory School. Evident, din cauza vârstei, băiatul urma a fi însoțit la studii de către mama sa, Lia A României.

Cum prințul Paul Al României a fugit din țară înainte de pronunțarea condamnării sale la 3 ani și 4 luni de închisoare, în Dosarul Ferma Băneasa, prințesa Lia avea nevoie și de consimțământul soțului ei pentru a-l trimite pe fiul lor peste hotare, la studii.

Fiind în imposibilitatea de a lua semnătura lui Paul Al României, soția acestuia a apelat la instanță și a formulat o cerere prin care a solicitat judecătorului să suplinească acordul fugarului condamnat în vederea deplasării copilului, însoțit de mamă, în Regatul Unit al Marii Britanii.

Tribunalul București a respins cererea Liei A României motivând, în esență, că acesta nu a folosit corect pârghiile legale din legislația românească pentru a obține acordul de a pleca în Marea Britanie însoțită de minor.

„Tribunalul nu contestă că, prin probele administrate în apel, apelanta a dovedit faptul că minorul a fost acceptat să urmeze cursurile Școlii Millfield Prep School, depunând în acest sens adresa din 18.08.2021 semnată de tutorele pentru admitere al acestei școli, programul de funcționare al școlii și condițiile privind admiterea pentru un loc. De asemenea, este îndeplinită condiția aparenței dreptului, dat fiind faptul că, astfel cum în mod corect a reținut prima instanță, se poate prezuma imposibilitatea apelantei de a obține consimțământul intimatului (n.r. – Paul Al României) în vederea deplasării minorului în străinătate, față de împrejurarea că intimatul este dat în urmărire generală”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Judecătorul a explicat că justificarea urgenței nu poate fi dată decât de faptul că măsura ce se solicită a fi dispusă pe cale de ordonanță președințială urmărește prevenirea unei pagube iminente, susceptibilă de a se produce n patrimoniul părții, dintr-un motiv obiectiv sau păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere.

Prințul Paul al României și-ar fi organizat, în detaliu, fuga din țară. Anchetatorii cred că a plecat și cu o sumă mare de bani

Prințul Paul Philippe al României și-ar fi premeditat fuga cu mult timp înainte să fie condamnat definitiv, motiv pentru care autoritățile române nu au reușit să-l localizeze. Vineri s-a împlinit un an de când magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

La data de 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a fostei Ferme Regale Băneasa, iar prinţul Paul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, cu toate că, la judecata în fond, primise trei ani cu suspendare.

După ce magistrații au redactat mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea, polițiștii l-au căutat acasă, însă nu au găsit-o decât pe soția lui, prințesa Lia.

Dat în urmărire internațională, condamnatul parcă a intrat în pământ, în condițiile în care anchetatorii nu au reușit, până acum, nici măcar să stabilească în ce țară se ascunde.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că autoritățile au luat în calcul trei posibile destinații. Este vorba despre Italia, Spania sau Franța, state în care urmăritul internațional ar fi avut cunoștințe care ar fi putut să-l ajute.

Paul al României ar fi fugit cu mult înaintea deciziei de condamnare

Sursele citate au precizat că, deși nu știa care va fi decizia magistraților, mai ales că în prima instanță fusese condamnat la o pedeapsă cu supendare, acesta și-a securizat situația. În acest sens se presupune că Paul al României a părăsit România cu mult timp înainte de ultimul termen al procesului. În plus, există bănuiala că ar fi plecat din țară cu o sumă importantă de bani, pentru a se putea întreține o perioadă lungă de timp.

La sfârșitul lunii iunie, soția sa, prințesa Lia, a fost plecată, pentru o lună, în Marea Britanie. Aceasta a vrut să-l scoată din țară și pe copilul în vârstă de 11 ani, pe care îl are împreună cu Paul. Mama băiatului a solicitat Judecătoriei Sectorului 2 să-i permită să plece împreună cu fiul ei fără declarație notarială din partea tatălui. Magistrații instanței inferioare i-au dat câștig de cauză, însă judecătorii Tribunalului București i-au respins cererea, prin sentință definitivă.

Alături de Paul al României au mai fost condamnați oamenii de afaceri Remus Truică, care a primit 7 ani de închisoare, și israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein, care au de executat o pedeapsă de 5 ani.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU