Șeful PSD Neamț, dat pe mâna procurorilor după ce ANI a descoperit că nu poate justifica o parte din avere. Despre ce sumă este vorba

Șeful PSD Neamț, dat pe mâna procurorilor după ce ANI a descoperit că nu poate justifica o parte din avere. Despre ce sumă este vorba
Sursa foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/05/2022, 13:39
Actualizat: 17/05/2022, 13:45

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, după ce a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste 43.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de către preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Conform unui comunicat de presă al ANI, s-a stabilit că există o diferenţă nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de către liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, în valoare de 196.100 lei (43.519 euro).

ANI transmite că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Ionel Arsene.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Arsene a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăţi comerciale.

Sursa foto: MEDIAFAX FOTO

La începutul lunii aprilie, Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare, după ce a fost acuzat de trafic de influență, pentru care ar fi cerut mită de peste 3 milioane de lei.

Conform celei mai recente declaraţii de avere postate pe site-ul Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene are împrumuturi de peste 200.000 de euro. De asemenea, el a menţionat că a împrumutat o persoană fizică cu 135.000 de lei, conform Libertatea.

Citește și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult