10 alimente care cresc senzația de foame

10 alimente care cresc senzația de foame
Publicat: 01/02/2016, 18:59

Sucurile

„Cu toate că sucurile și detoxifierea cu sucuri sunt foarte populare în prezent, procesul prin care sunt obținute duce la eliminarea celor mai sățioase elemente- fibrele”, explică nutriționistul Janel Funk. „În acest fel, rămâi cu o băutură care conține calorii și crește nivelul de zahăr din sânge, ducând apoi la o scădere a acestuia și crescând senzația de foame”, mai spune aceasta. Studiile au arătat că senzația de sațietate nu crește în cazul consumului de sucuri, prin urmare ar fi mai bine să consumați apă pentru sete și hidratare și fructele ar fi mai bine să le mâncați întregi.

Iaurturile degresate

„Cu toate că iaurtul este prezentat ca un aliment foarte sănătos, de fapt depinde ce variantă alegi pentru a-ți ține de foame”, spune Kayleen St. John, dietetician la Institutul Natural Gourmet.

Un iaurt cu fructe obișnuit are în jur de 150 de calorii, 6 grame de proteine, 1,5 grame de grăsimi și în jur de 25 de grame de zahăr. Cantitatea mare de carbohidrați și conținutul mic de grăsimi cu siguranță nu vor elimina foamea. Drept alternativă, alegeți un iaurt grecesc care are de două ori cantitatea de proteine și adăugați fructe proaspete, alune și semințe pentru a adăuga fibre și antioxidanți.

Albușul de ou

„Există un motiv pentru care ar putea să îți fie foame la scurt timp după ce mănânci omleta din albușuri de ou dimineața. Cu toate că albușurile reprezintă o sursă excelentă de proteine, o mare parte a grăsimilor, vitaminelor și mineralelor se află în gălbenuș, iar o analiză din 2010 publicată în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că grăsimile saturate nu sunt asociate unui risc crescut de boli cardiace coronariene, accident vascular cerebral sau boli vasculare coronariene”, spune St. John.

Sosuri de salată fără grăsimi

Acele sosuri pentru salată fără grăsimi deseori conțin foarte multă sare și zahăr pentru a fi mai gustoase, determinându-ne să turnăm cât mai mult sos pentru a acoperi fiecare bucată de salată. După ce terminăm de mâncat, sarea și zahărul vor avea drept efect accentuarea foamei.

Mâncărurile etichetate drept sănătoase

Potrivit unui raport publicat într-un jurnal de specialitate, oamenii tind să mănânce cantități mai mari din alimentele etichetate drept sănătoase. St. John spune că motivul pentru care comandăm porții mai mari, dar nu ne săturăm nu este clar, dar cel mai probabil are legătură cu faptul că în mod subconștient identificăm doar mâncărurile nesănătoase drept sățioase.

Zahăr

Zahărul și toate echivalentele cauzează dependență deoarece sunt asociate cu eliberarea sporită de dopamină. Dependența de zahăr a devenot prevalentă și un contribuitor important la criza globală din domeniul sănătății, spune nutriționistul Julieanna Hever. Îndulcitorii rafinați și procesați ne determină mereu să mâncăm prea mult, fără a ne oferi și senzația de sațietate. Zahărul din fructe este însă diferit, un om putând să mănânce multe bomboane și să bea un pahar mare de suc fără a se simți plin, însă consumul a zece mere sau pere ar fi o provocare, adaugă aceasta.

Batoane de cereale

Batoanele obișnuite de cereale sunt de cele mai multe ori făcute din zahăr și uleiuri hidrogenate. Acestea conțin mai puține calorii decât o masă obișnuită și nu pot fi considerate un înlocuitor.

Ketchup

Înainte de a pune acest sos deasupra cartofilor sau de a-l amesteca cu omleta de la micul dejun, ar trebui să vă gândiți mai bine. Ketchup, sau orice aliment făcut din sirop de porumb cu multă fructoză (HFCS), nu duce decât la o foame mai mare. HFCS întrerupe metabolismul și încetinește producția de leptină, scrie Time.com.

Brioșele

Cu toate că acestea conțin multe calorii, brioșele sunt făcute dintr-o cantitate mare de zahăr, care este absorbit și digerat rapid, corpul cerând tot mai mult.

Cereale cu zahăr

Multe cereale îndulcite nu conțin fibre și proteine, doi nutrinți necesari dimineața pentru a evita o criză de foame. Dacă adăugați și lapte degresat, senzația de sațietate va continua să întârzie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului