În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”

În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 18/03/2022, 16:51
Actualizat: 18/03/2022, 17:28

Negocierile cu Ucraina se află în impas, iar ”operațiunea militară specială” ordonată de Vladimir Putin continuă. În timp ce orașele ucrainene sunt bombardate fără milă, liderul de la Kremlin a urcat pe scenă, pe stadionul Lujniki din Moscova, într-o zi în care Rusia sărbătorește 8 ani de la anexarea Crimeei și a Sevastopolului.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul rus de Interne, peste 100.000 de oameni sunt prezenți la acest show prin care însuși Vladimir Putin dorește să transmită că Rusia nu a făcut altceva decât să ”salveze” Crimeea, așa cum se întâmplă, de altfel, și cu cetățenii pro-ruși din regiunea Donbas a Ucrainei.

Concertul ”Primăvara Crimeei” a fost programat pentru ca ruși să celebreze 8 ani de la anexarea Crimeei și reunificarea regiunii cu ”Maica Rusia”. Pe ecrane uriașe rulează imagini în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos, iar mulți dintre spectatori au venit la stadion cu tablouri ale lui Vladimir Putin.

Potrivit ”Țarului”, intervenția militară din Ucraina a fost ”necesară” pentru ca ”frații” din Donbas să poată fi salvați.

”Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid este principalul motiv, motivul și scopul operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbass și Ucraina. Acesta este tocmai scopul. Împotriva locuitorilor din Donbass care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 au fost organizate operațiuni militare punitive. Au fost imediat puși într-un blocaj, supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește genocid”, a spus Vladimir Putin, citat de Interfax.

”Știm ce să facem în continuare, cum să facem mai departe, în detrimentul a ceea ce. Cu siguranță vom implementa toate planurile”

Vladimir Putin

Foto – Profimedia Images

”Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla”

În fața rușilor care agitau steagurile Federației Ruse, Vladimir Putin a transmis că Rusia a fost obligată să scoată Crimeea ”dintr-o stare umilitoare, iar locuitorii regiunii și-au dorit un ”destin comun” cu Rusia, ”patria lor istorică”.

În ceea ce privește ”operațiunea militară specială” din Ucraina – Moscova evitând, de la începutul invaziei, să folosească termenul ”război” -, Vladimir Putin a spus că armata rusă a dorit să îi salveze pe ”frații din Donbas” din ”dragoste creștină”.

”Suntem poporul multinațional al Federației Ruse, uniți de un destin comun pe pământul nostru – acestea sunt primele linii ale legii fundamentale a Rusiei, constituția, și fiecare cuvânt este plin de sens profund și are o mare importanță. (n.red. – locuitorii Crimeei) au trăit și trăiesc pe pământul lor și și-au dorit să trăiască un destin comun cu patria lor istorică, cu Rusia. Aveau tot dreptul să facă acest lucru și și-au atins scopul.

Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a mai spus liderul de la Kremlin în timpul intervenției sale.

Foto – Profimedia Images

Putin a dispărut de pe ecranele uriașe în timpul discursului

În timp ce se pregătea să laude eroismul de care dau dovadă soldații ruși aflați pe frontul din Ucraina, imaginea lui Vladmiri Putin a dispărut de pe ecranele stadionului Lujniki din Moscova.

Televiziunea Rossiya-24 a reluat, după un sfert de oră, difuzarea intervenţiei liderului de la Kremlin. Discursul ”Țarului” a fost difuzat cu întârziere.

Explicând incidentul nedorit, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a declarat că ”transmisiunea în direct a fost întreruptă din cauza unei pene tehnice la un server”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kate Middleton, apariție spectaculoasă la Wimbledon. Prințesa de Wales a fost întâmpinată cu aplauze
Familia lui Ianis Hagi, abătută și în lacrimi la nunta anului. Și fiul 'Regelui' a...
FOTO. Cea mai sexy arbitră din lume s-a dezbrăcat! Cum arată femeia
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Incident dramatic la nunta lui Ianis Hagi! I s-a făcut rău, lângă biserică 😲 A...
Victoria și-a făcut un test ADN și a aflat un adevăr traumatizant: Cine este, de...
Cu ce delicatese vor fi serviţi invitaţii la nunta Elenei şi a lui Ianis Hagi
A murit marea actriță! Adio, doamnă!
Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Ce ştim până acum / Serviciile secrete au...
TRĂSĂTURA pe care o au TOȚI OAMENII INTELIGENȚI!
Noua limită pentru șoferi. NU se pot urca așa la volan. Rămâi fără permis o...
Secretele telefonului mobil. Ești urmărit și fără conexiune la internet
Cum arată rochia de mireasă purtată de Elena Tănase la ceremonia religioasă. Ianis Hagi, chipeș...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului:...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Au fost anulate restricțiile de pe conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump
×