În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”

În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 18/03/2022, 16:51
Actualizat: 18/03/2022, 17:28

Negocierile cu Ucraina se află în impas, iar ”operațiunea militară specială” ordonată de Vladimir Putin continuă. În timp ce orașele ucrainene sunt bombardate fără milă, liderul de la Kremlin a urcat pe scenă, pe stadionul Lujniki din Moscova, într-o zi în care Rusia sărbătorește 8 ani de la anexarea Crimeei și a Sevastopolului.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul rus de Interne, peste 100.000 de oameni sunt prezenți la acest show prin care însuși Vladimir Putin dorește să transmită că Rusia nu a făcut altceva decât să ”salveze” Crimeea, așa cum se întâmplă, de altfel, și cu cetățenii pro-ruși din regiunea Donbas a Ucrainei.

Concertul ”Primăvara Crimeei” a fost programat pentru ca ruși să celebreze 8 ani de la anexarea Crimeei și reunificarea regiunii cu ”Maica Rusia”. Pe ecrane uriașe rulează imagini în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos, iar mulți dintre spectatori au venit la stadion cu tablouri ale lui Vladimir Putin.

Potrivit ”Țarului”, intervenția militară din Ucraina a fost ”necesară” pentru ca ”frații” din Donbas să poată fi salvați.

”Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid este principalul motiv, motivul și scopul operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbass și Ucraina. Acesta este tocmai scopul. Împotriva locuitorilor din Donbass care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 au fost organizate operațiuni militare punitive. Au fost imediat puși într-un blocaj, supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește genocid”, a spus Vladimir Putin, citat de Interfax.

”Știm ce să facem în continuare, cum să facem mai departe, în detrimentul a ceea ce. Cu siguranță vom implementa toate planurile”

Vladimir Putin

Foto – Profimedia Images

”Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla”

În fața rușilor care agitau steagurile Federației Ruse, Vladimir Putin a transmis că Rusia a fost obligată să scoată Crimeea ”dintr-o stare umilitoare, iar locuitorii regiunii și-au dorit un ”destin comun” cu Rusia, ”patria lor istorică”.

În ceea ce privește ”operațiunea militară specială” din Ucraina – Moscova evitând, de la începutul invaziei, să folosească termenul ”război” -, Vladimir Putin a spus că armata rusă a dorit să îi salveze pe ”frații din Donbas” din ”dragoste creștină”.

”Suntem poporul multinațional al Federației Ruse, uniți de un destin comun pe pământul nostru – acestea sunt primele linii ale legii fundamentale a Rusiei, constituția, și fiecare cuvânt este plin de sens profund și are o mare importanță. (n.red. – locuitorii Crimeei) au trăit și trăiesc pe pământul lor și și-au dorit să trăiască un destin comun cu patria lor istorică, cu Rusia. Aveau tot dreptul să facă acest lucru și și-au atins scopul.

Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a mai spus liderul de la Kremlin în timpul intervenției sale.

Foto – Profimedia Images

Putin a dispărut de pe ecranele uriașe în timpul discursului

În timp ce se pregătea să laude eroismul de care dau dovadă soldații ruși aflați pe frontul din Ucraina, imaginea lui Vladmiri Putin a dispărut de pe ecranele stadionului Lujniki din Moscova.

Televiziunea Rossiya-24 a reluat, după un sfert de oră, difuzarea intervenţiei liderului de la Kremlin. Discursul ”Țarului” a fost difuzat cu întârziere.

Explicând incidentul nedorit, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a declarat că ”transmisiunea în direct a fost întreruptă din cauza unei pene tehnice la un server”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...