Putin, după ce a discutat telefonic cu cancelarul german: ”Regimul de la Kiev încearcă în toate modurile posibile să întârzie procesul de negociere”

Putin, după ce a discutat telefonic cu cancelarul german: ”Regimul de la Kiev încearcă în toate modurile posibile să întârzie procesul de negociere”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 18/03/2022, 12:55
Actualizat: 18/03/2022, 13:30

Vladimir Putin a discutat telefonic cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, site-ul oficial al Kremlinului precizând că această convorbire de vineri a avut loc la inițiativa părții germane.

Conflictul din Ucraina și, firește, negocierile dintre ucraineni și ruși au fost principalele teme ale discuției, iar liderul de la Kremlin a păstrat aceeași poziție, considerând că Ucraina încearcă să ”întârzie” negocierile și, mai mult, sunt lansate rachete la Donețkului și Makeyvka, în regiunea Donbas, iar numărul victimelor crește.

Pe de altă parte, Vladimir Putin i-a transmis cancelarului German că Rusia dorește să găsească ”soluții” pentru încetarea ostilităților, numai că reprezentanții Ucrainei ar avansa, în timpul negocierilor, propuneri ”nerealiste”.

Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, ”evaluările sale asupra cursului negocierilor aflate în desfășurare între reprezentanții ruși și ucraineni în format video”. Potrivit președintelui rus, ”regimul de la Kiev încearcă în toate modurile posibile să întârzie procesul de negociere, propunând propuneri din ce în ce mai nerealiste”.

Putin i-a mai spus cancelarului german că ”partea rusă este pregătită să continue căutarea de soluții în conformitate cu abordările sale principiale bine-cunoscute”.

”Conversația poate fi cu greu descrisă ca una amicală. Cu siguranță a fost o conversație dură. Cu toate acestea, este nevoie de astfel de contacte, un schimb de informații și o discuție pe subiecte urgente legate de operațiunea specială”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

”Aceste crime de război au fost ignorate în Occident”

În timpul aceleiași discuții, Vladimir Putin a insistat asupra ”atacurilor cu rachete lansate de forțele de securitate ucrainene”, precizând că au fost lovite ”zone rezidențiale” asupra zonelor rezidențiale Donețk și Makiivka, care au dus la pierderi mari. ”Aceste crime de război au fost ignorate în Occident”, a spus liderul de la Kremlin

S-a mai remarcat, totodată – se mai menționează pe site-ul oficial al Kremlinului, că ”Forțele Armate Ruse fac tot posibilul pentru a salva viețile civililor, inclusiv prin organizarea de coridoare sigure pentru ieșirea populației din orașele din zona de luptă”.

Astfel, pe 17 martie, în urma unei operațiuni umanitare la Mariupol, aproximativ 43.000 de persoane ar fi fost evacuate.

”Acum suntem campioni la numărul de sancțiuni introduse împotriva Federației Ruse, peste 5.000 de acte individuale, aproape de două ori mai multe decât au fost introduse împotriva Iranului și Coreei de Nord. Dar sancțiunile ne-au făcut întotdeauna mai puternici”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase