Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că președintele SUA l-a insultat pe Putin: ”Declarații agresive, vom prefera să ne abținem de la a face comentarii”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că președintele SUA l-a insultat pe Putin: ”Declarații agresive, vom prefera să ne abținem de la a face comentarii”
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului | Foto – Profimedia Images
Publicat: 18/03/2022, 14:01
Actualizat: 18/03/2022, 14:09

Cu ocazia Zilei Sf. Patrick, în cadrul unui eveniment desfășurat la Casa Albă, președintele american Joe Biden l-a etichetat pe Vladimir Putin drept un ”dictator criminal, un ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”.

Cu doar o zi înainte, Joe Biden spusese și că liderul de la Kremlinîn contextul invaziei din Ucraina – este ”criminal de război”.

În replică, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a declarat că astfel de declarații ale președintelui SUA pot fi considerate ”insulte personale” la adresa lui Vladimir Putin, menționând că nu vor fi făcute comentarii pe această temă. Însă, în timpul declarației sale, Peskov nu s-a ferit să aleagă ”calea ironiei”, vorbind despre ”iritabilitatea, oboseala și uitarea” lui Joe Biden.

”Auzim și vedem declarații adresate președintelui Putin care, de fapt, constituie o insultă personală. Ținând cont de iritabilitatea, oboseala și uitarea domnului Biden, care în cele din urmă duc la declarații agresive, probabil că vom prefera să ne abținem de la a face comentarii puternice pentru a nu declanșa mai multă agresivitate”, a transmis Dmitri Peskov, potrivit TASS.

Continuând, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că președintele SUA ”și-a luat libertatea de a face astfel de declarații în fiecare zi”.

Rusia vs. SUA. ”Războiul sancțunilor”

Rusia a impus sancțiuni asupra președintelui american Joe Biden, secretarului de stat Antony Blinken și altor oficiali americani. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus de Externe, prin intermediul unui comunicat.

Dar nu numai oficialii SUA au fost vizați de aceste sancțiuni ale Rusiei, premierul canadian Justin Trudeau fiind pus și el pe lista sancțiunilor. În consecință, nici acesta nu mai are voie să intre în Rusia, iar pe ”lista neagră” – întocmită de Moscova ”pe baza reciprocității” – a celor sancționați se află și fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent din 15 martie a acestui an, «lista de blocare» a Rusiei îi include, pe baza reciprocității, pe președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin și șeful Statului Major Mark Milley, precum și un număr de șefi de departamente și personalități americane cunoscute”, potrivit comunicatului, citat de CNN.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase