LIVE TEXT | Ziua 274 de război: Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Vladimir Putin pare incapabil să câştige războiul din Ucraina: „Bombardamentele teroriste împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat”

LIVE TEXT | Ziua 274 de război: Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Vladimir Putin pare incapabil să câştige războiul din Ucraina: „Bombardamentele teroriste împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/11/2022, 10:00
Actualizat: 24/11/2022, 20:50

Ziua 274 de război în Ucraina. Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat miercuri bombardamentele forţelor ruse asupra infrastructurii civile din Ucraina, argumentând că şansele Rusiei de a câştiga pe câmpul de luptă au dispărut. „Acest bombardament terorist împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat”, a spus liderul german după o întâlnire cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis la Berlin.

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 18:16 – Lukașenko îi îndeamnă pe ucraineni să nu se mai lupte cu Rusia, dacă nu vor să fie distruși complet: „Totul este acum în mâinile Ucrainei”

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko i-a îndemnat pe ucraineni să înceteze să se mai apere de Rusia, spunând că „totul este acum în mâinile Ucrainei”.

Alexandr Lukașenko a ieșit din nou la rampă cu o serie de comentarii controversate despre războiul din Ucraina.  Liderul de la Minsk a declarat în fața reporterilor: „Totul este acum în mâinile Ucrainei, dacă nu vor să moară un număr uriaș de oameni”.

„Este greu, este complicat, este dificil, dar dacă vor acest lucru trebuie să se oprească… mai departe va fi distrugerea totală a Ucrainei”, a adăugat Lukașenko.

(Citește continuarea aici…)

UPDATE ora 14:13 – Uniunea Europeană se pregătește să sancționeze și mai mult Rusia. Ursula Von der Leyen: „O lovim acolo unde o doare”

Uniunea Europeană lucrează la ”foc intens” la al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat joi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În timpul unei vizite în Finlanda, Ursula von der Leyen a anunțat că urmează noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă la Helsinki.

(Citește continuarea aici…)

UPDATE ora 13:50 – Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina!

Informația a fost făcută publică de către oficialii administrației Biden, care au apreciat că președintele rus Vladimir Putin poate folosi mai întâi arme chimice în Ucraina înainte de a recurge la o confruntare nucleară cu NATO, dacă trupele sale continuă să piardă teren.

Unele substanțe chimice ar putea fi folosite pentru un atac cu victime în masă, chiar dacă se știe că Moscova folosește agentul Novichok împotriva uneia sau a două persoane odată, au spus oficialii și experții. De exemplu, unele substanțe chimice pot fi transformate într-un aerosol sau utilizate în muniții pentru a provoca daune unui grup mare de oameni.

UPDATE ora 13:30 – Centrala nucleară Zaporojia, reconectată la rețeaua electrică ucraineană

Centrala nucleară Zaporojia din Ucraina a fost reconectată la rețeaua electrică deși riscul privind producerea unei catastrofe nu a fost înlăturat.

Instalația din Zaporojia, cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost reconectată la rețeaua electrică ucraineană. Aceasta fusese deconectată de la rețea în urma atacurilor cu rachete rusești de miercuri din întreaga țară.

Reprezentanții companiei energetice de stat din Ucraina, Energoatom, au declarat că generatoarele diesel ale centralei au fost oprite.

Cu toate acestea, șeful companiei, Petro Kotin, a avertizat că există în continuare un „pericol real de catastrofă nucleară și radioactivă” din cauza loviturilor rusești, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Bombardamentele repetate din zonă au pus în pericol centrala ceea ce a determinat organismul european de supraveghere nucleară să ceară crearea unei zone de siguranță în jurul instalației.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru atacurile de la Zaporojia.

UPDATE ora 11:30 – 440 de copii ucraineni au fost uciși de la începutul războiului

440 de copii ucraineni au fost uciși de la începutul războiului, anunță autoritățile din Ucraina.

Sute de copii au murit în atacurile rusești din ultimele nouă luni, a anunțat Parchetul General al Ucrainei, potrivit Sky News.

Procurorii au declarat că 440 au murit și peste 847 au fost răniți.

Miercuri, de exemplu, o fată a murit și alta a fost rănită la Kiev în urma unor atacuri cu rachete rusești, scrie Mediafax.

Cu o zi înainte, un băiat de 13 ani a fost grav rănit în satul Antonivka, regiunea Herson, după ce un proiectil a lovit o mașină.

Copiii au fost cei mai afectați în estul regiunii Donețk și în Harkov, Kiev, Nikolaiv și Zaporojia. Cifrele prezentate de autoritățile ucrainene nu pot fi verificate din surse independente.

UPDATE ora 10:00 – Putin se frământă tot mai mult de reacția rușilor, comandând sondaje în secret. Rezultatele nu l-au liniștit deloc

Kremlinul a comandat în secret o serie de sondaje de opinie pentru a vedea care este părerea rușilor cu privire la războiul din Ucraina, iar rezultatele nu sunt deloc încurajatoare pentru Vladimir Putin.

La începutul lunii noiembrie au fost desfășurate sondaje de opinie în mai multe zone din Rusia, atât în Orientul Îndepărtat cât și în Districtul Federal Central, care include și Moscova, potrivit site-ului rusesc independent Meduza.

Spre neliniștea administrației Putin, focus-grupurile au arătat că cetățenii sunt demoralizați și pesimiști cu privire la viitor.

(Citește continuarea aici…)

Sursă Foto – Facebook

UPDATE ora 08:00 – Ucrainenii suferă în frig și întuneric. Zelenski cere ONU să pedepsească Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei în legătură cu atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, care au aruncat din nou orașele ucrainene în întuneric și frig, în timp ce se instalează iarna.

Rusia a lansat miercuri un șir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

„Astăzi este doar o zi, dar am fost 70 de rachete. Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice… Spitalele, școlile, transportul, cartierele rezidențiale, toate au avut de suferit”, a declarat Zelenski.

Ucraina așteaptă să vadă „o reacție foarte fermă” din partea lumii la atacurile aeriene de miercuri, a adăugat el.

Ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a folosit „ca armă iarna pentru a provoca suferințe imense poporului ucrainean”.

Președintele rus „va încerca să înghețe țara până la supunere”, a adăugat ea.

UPDATE ora 07:00 – Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Vladimir Putin pare incapabil să câştige războiul pe câmpul de luptă

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat miercuri bombardamentele forţelor ruse asupra infrastructurii civile din Ucraina, argumentând că şansele Rusiei de a câştiga pe câmpul de luptă au dispărut, transmite dpa.

„Acest bombardament terorist împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat”, a spus liderul german după o întâlnire cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis la Berlin, citat de Agerpres. Cancelarul german a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin demonstrează încă o dată cât de nemilos continuă acest război: „Un război pe care nu-l mai poate câştiga deloc pe câmpul de luptă, asta pare clar”, a spus Scholz, făcând apel ca preşedintele rus să pună capăt războiului.

Citește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina:

Ziua 273 de război: Schimb de cadavre ale militarilor uciși în război între ucraineni și ruși. Zeci de trupuri au fost transportate peste linia frontului

Ziua 272 de război: Raiduri la o mănăstire veche de 1.000 de ani din Kiev, unde se bănuiește că ar opera o rețea rusă de spionaj / Întreruperile de curent vor dura probabil până în martie 2023, spun oficialii ucraineni

Război în Ucraina, ziua 271: O echipă de experţi AIEA evaluează luni pagubele de la centrala nucleară Zaporojie / Rafael Grossi: „Rușii se joacă cu focul. Trebuie să se oprească imediat”

Război în Ucraina, ziua 270: Forțele armate ucrainene au respins avansurile rusești în apropierea a șapte așezări din regiunile Lugansk și Donețk/Rishi Sunak anunță un pachet militar de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

Ziua 269 de război: Zelenski cere noi sancţiuni la adresa Rusiei și crede că un armistițiu doar ar înrăutăți situația/ SUA spune că decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului