LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 333: Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei ameninţă cu folosirea armelor de distrugere în masă: „Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”

LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 333: Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei ameninţă cu folosirea armelor de distrugere în masă: „Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”
Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat / Sursa foto: duma.gov.ru
Publicat: 22/01/2023, 14:30
Actualizat: 22/01/2023, 14:31

Ziua 333 de război în Ucraina. Grupul rus de mercenari Wagner intenţionează să trimită trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în luptele din oraşul Soledar, recent capturat, a relatat sâmbătă un site web apropiat de fondatorul companiei militare private, oligarhul Evgheni Prigojin / Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului rus -, considerat un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că livrările occidentale de armament către Ucraina care ar ameninţa teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să nu mai fie valabile.

CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ZILEI

UPDATE 3: Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, un aliat al lui Putin, ameninţă cu folosirea armelor de distrugere în masă. El spune că noile livrări de arme ale Occidentului în Ucraina vor duce la o catastrofă globală

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului rus -, considerat un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că livrările occidentale de armament către Ucraina care ar ameninţa teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală şi vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să nu mai fie valabile, relatează Reuters.

„Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi civili în oraşe şi vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, aşa cum ameninţă, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice”, a declarat duminică Viaceslav Volodin într-o postare pe Telegram.

„Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale nu mai sunt sustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care existĂ o ameninţare la adresa securităţii cetăţenilor lor şi a integrităţii teritoriale a ţării”, a scris Volodin.

„Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”, a prezis el, citat de News.ro.

UPDATE 2: Noul ministru german al apărării se va deplasa în curând în Ucraina

Noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, intenționează să viziteze Ucraina în curând, a declarat acesta pentru un ziar german, în timp ce Berlinul se confruntă cu presiuni pentru a permite expedierea de tancuri de fabricație germană în această țară.

„Ceea ce este sigur este că voi călători curând în Ucraina. Probabil chiar în următoarele patru săptămâni”, a declarat Pistorius pentru Bild am Sonntag într-un interviu publicat duminică.

Vineri, Germania și aliații occidentali nu au ajuns la nicio decizie legată de trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina, în ciuda rugăminților Ucrainei de a avea tancuri moderne pentru a-și spori eforturile de apărare, notează Mediafax.

Întrebat despre tancuri, Pistorius a spus în interviu: „Suntem într-un dialog foarte strâns cu partenerii noștri internaționali, în primul rând cu SUA, pe această temă”.

UPDATE 1: Scandal de corupţie în Ucraina: un viceministru, reţinut pentru o mită de 400.000 de euro

Ministrul adjunct pentru dezvoltarea municipalităţilor, teritoriilor şi infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii, a fost arestat pentru luare de mită, potrivit mass-media ucrainene, citate duminică de dpa.

Biroul Naţional Anticorupţie a efectuat percheziţii la locuinţa oficialului ucrainean şi l-a reţinut, a relatat sâmbătă cotidianul online Ukrainska Pravda, citat de Agerpres. După aflarea veştii privind arestarea lui Losinskii, ministerul pe care îl reprezenta l-a demis, scrie dpa. Losinskii este acuzat că a primit mită în valoare de 400.000 de euro pentru achiziţionarea unor generatoare de curent.

Ancheta a fost declanşată în septembrie anul trecut. Ministerul Dezvoltării municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina a postat pe pagina sa de Facebook că sprijină pe deplin ancheta.

(Citește mai multe detalii aici…)

ȘTIRE INIȚIALĂ

Grupul rus de mercenari Wagner intenţionează să trimită trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în luptele din oraşul Soledar, recent capturat, a relatat sâmbătă un site web apropiat de fondatorul companiei militare private, oligarhul Evgheni Prigojin.

Grupul Wagner a declarat la 11 ianuarie că a capturat Soledar, iar autorităţile instalate de Rusia în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, au susţinut la începutul acestei săptămâni că deţin controlul asupra orăşelului unde se află o mină de sare şi unde au avut loc lupte intense.

Site-ul RIA FAN – parte a holdingurilor media deţinute de Prigojin – l-a citat pe un comandant Wagner care a declarat că va trimite cadavrele de la Soledar pe teritoriul controlat de Ucraina, în patru sau cinci convoaie, totalizând aproximativ 20 de camioane.

Site-ul nu precizează câte cadavre vor fi trimise autorităţilor ucrainene, dar menţionează că forţele ucrainene au suferit pierderi grele în Soledar.

De asemenea, RIA FAN relatează că Evgheni Prigojin – care anterior lăudase armata ucraineană – a spus clar că trupurile soldaţilor ar trebui să fie returnate Ucrainei într-un mod „demn”, dar nu a oferit alte detalii despre operaţiunea planificată. O înregistrare video pare însă să-l arate pe Prigojin supervizând personal acţiunea, notează News.ro.

Citește și

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Probleme serioase la mașinile Tesla. Șoferii ar putea fi în pericol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură