8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce măsuri de relaxare s-ar putea implementa de la 1 iunie – SURSE

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ce măsuri de relaxare s-ar putea implementa de la 1 iunie - SURSE
Noi Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 06/05/2021, 08:00

Comitetul intermineristerial care se ocupă cu stabiliarea măsurilor de relaxare se va întruni vineri, 7 mai, pentru a decide care vor fi cele implementate începând cu 1 iunie.

În elaborarea și hotărârea măsurilor de relaxare ar urma să se țină cont de persoanele vaccinate anti-COVID-19, care ar putea beneficia de anumite facilități, așa cum și prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat recent. (Mai multe detalii aici…)

Vaccinare fără programare, doar cu buletinul, în toate centrele. De la ce oră pot merge persoanele până în 60 de ani

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a anunțat că persoanele trecute de 60 de ani care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19 se pot prezenta fără programare, începând de sâmbătă, 8 mai, la centrele de imunizare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare. Cei interesați trebuie doar să aibă un act de identitate asupra lor. (Mai multe detalii aici…)

Maraton de vaccinare în București. Ce se întâmplă cu persoanele care se prezintă la centre după ora 22.00

Anunț important făcut de Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2 a declarat miercuri, 5 mai, într-o conferință de presă, că persoanele care doresc să se vaccineze se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00. Universitatea „Carol Davila”, împreună cu ajutorul autorităților, pregătește în Capitală un maraton de vaccinare antiCovid în perioada 7-9 mai. (Mai multe detalii aici…)

Tanczos Barna: Dacă extragerea ursului nu a fost legală, sancțiunea este de 30.000 de euro și se face o urmărire penală

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest moment sunt în curs două anchete și că nu vrea să se antepronunțe în cazul ursului ucis de un prinț din Austria. Demnitarul spune că legislația nu prevede ca extragerea unui exemplar de urs să fie făcută doar de asociația de vânătoare care a primit derogare, astfel ajungându-se în situații în care anumite persoane să vâneze contra cost. Acesta a explicat că va propune îmbunătățirea legislației, astfel încât intevenția să se facă doar de asociația de vânătoare, iar autorizația să expire într-un timp scurt. (Mai multe detalii aici…)

Nicușor Dan, negocieri cu liderii coaliției PNL – USR PLUS pe marginea bugetului PMB. Totul se decide în 24 de ore!

Dialog constructiv între Nicușor Dan și liderii coaliției PNL – USR PLUS pe marginea bugetului PMB. Primarul Capitalei a discutat în sistem videoconferință cu Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), iar la final a precizat că în curând speră să existe un acord privind votul pe bugetul PMB. Viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că o nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali. (Mai multe detalii aici…)

Transportatorii amenință că scot în stradă mii de oameni, după modificările la RCA: Au făcut schimbări pentru câștigul asigurătorilor și în defavoarea păgubiților

Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) reclamă că proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii RCA favorizează firmele de asigurări și defavorizează consumatorii și, prin urmare, anunță că se pregătesc de miting de protest. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susține că a fost ignorată total în legătură cu Legea RCA, care este în curs de modificare. (Mai multe detalii aici…)

Grupările de trafic de droguri se pregătesc pentru redeschiderea marilor cluburi din București. În lumea subterană au loc negocieri dure – SURSE

Destructurarea rețelei de trafic de cocaină condusă de Marian Bejan și protejată de fostul ofițer antidrog Robert Badea, dar și moartea neașteptată a traficantului Vasile Ciobanu, zis Raj, ar fi condus la o adevărată reconfigurare a pieței de desfacere a drogurilor, în cluburile din Capitală. Anchetatorii au informații certe legate de faptul că, în lumea subterană a traficanților de droguri, au loc negocieri dure pentru împărțirea noilor teritorii, odată cu relaxarea măsurilor de protecție impuse în contextul pandemiei de COVID-19. (Mai multe detalii aici…)

Licitație de milioane la Banca Națională. Ce vrea să facă Isărescu îi afectează pe toți angajații BNR!

Se pregătește o licitație de milioane la Banca Națională. Mugur Isărescu vrea să-i trimită în telemuncă pe angajații BNR! În acest sens, Banca Naţională a României își propune să cumpere echipamente IT necesare implementării acestui sistem de tip „home office”. Suma alocată este de aproape 1,8 milioane de lei. De remarcat faptul că tranzacția pe care o pune la cale BNR nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Frigul vine peste România. Unde va ploua și ce valori termice vor fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare