8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum și unde pot fi vaccinați cu Pfizer copiii cu vârste între 12 și 15 ani

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cum și unde pot fi vaccinați cu Pfizer copiii cu vârste între 12 și 15 ani
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 29/05/2021, 08:12

Imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid de la Pfizer, pentru copiii între 12 și 15 ani, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a transmis vineri Valeriu Gheorghiță.

Acesta susține că schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, cu mențiunea că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. (Mai multe detalii aici…)

Centru mobil de vaccinare anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani din Capitală, amenajat în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4

Primăria Sectorului 4 amenajează primul centru mobil de vaccinare anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani din Capitală, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, vineri, folosirea serului produs de Pfizer-BionTech pentru aceste vârste.

Amenajat în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4. (Mai multe detalii aici…)

Campanie de promovare a vaccinării anti-COVID 19. Mai mulți miniștri au ales să vorbească despre avantajele imunizării

Guvernul a lansat o nouă campanie de promovare a vaccinării anti-COVID ( „Ce conține vaccinul”), iar mai mulți miniștri au ales să vorbească despre avantajele imunizării.

„Eu am ales să trăiesc liber, să traiesc sănătos. Să pot să merg la competiții sportive, să pot să fac sport, să intru pe stadion, la teatru, în galerii de artă, și să mă bucur de aceste priveliști frumoase și să mă simt într-adevăr ceea ce sunt, om liber. Vă recomand să vă vaccinați și voi. Numai astfel puteți trăi și voi liber. Mult succes!”- a transmis ministrul Eduard Novak. (Mai multe detalii aici…)

Premierul Florin Cîțu: „FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Cea mai mare creștere economică din UE”

Premierul Florin Cîțu susține, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că estimările Fondului Monetar Internațional (FMI) confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (UE).

„FMI, estimări WOW pentru România în 2021! Felicitări, români! FMI estimează o creștere economică în 2021 de 7% (cu 3 pp peste estimările inițiale) și un deficit bugetar de 6.8% (vs.7.2% estimare inițială). FMI CONFIRMĂ, România are cea mai mare creștere economică din UE. Rezultatul reformelor implementate începe să se vadă. România merge în direcția bună.Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie.Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțin 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii”, a scris premierul pe rețeaua de socializare. (Mai multe detalii aici…)

Pandemia va lua sfârșit atunci când 70% din populaţia globului va fi vaccinată. Director OMS: „Timpul joacă împotriva noastră”

Pandemia de COVID-19 nu va lua sfârșit decât după vaccinarea a cel puţin 70% din populaţia globului, a afirmat vineri directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge. Acesta se declară îngrijorat de contagiozitatea mult mai puternică observată în cazul noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, dar și de ritmul lent al vaccinării, informează AFP.

Pandemia se va termina atunci când vom atinge o acoperire vaccinală minimală de 70%”, a declarat Hans Kluge într-un interviu. El spune că vacinarea este „încă prea lentă”, inclusiv în Europa, unde contagiozitatea noilor variante virale reprezintă o sursă de îngrijorare. (Mai multe detalii aici…)

PSD critică unele măsuri de relaxare, anunțate de la 1 iunie. De ce le consideră discriminatorii

PSD susţine că decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), aplicabilă de la 1 iunie, conţine prevederi „discriminatorii” şi cere eliminarea lor imediată, afirmând că interzicerea participării persoanelor nevaccinate anti-COVID la anumite evenimente, chiar dacă acestea au fost testate negativ pentru SARS-CoV-2 sau au fost imunizate prin boală, reprezintă o abordare „neconstituţională” şi „anti-europeană”.

Potrivit social-democraţilor, în „toate” abordările adoptate la nivelul Uniunii Europene (UE) se asigură „un tratament egal” pentru persoanele care îndeplinesc cel puţin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, test negativ, imunizare prin boală.  (Mai multe detalii aici…)

Când încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2021 și care sunt documentele necesare

Înscrierea candidaților la examenul de Bacalaureat 2021 va începe luni, 31 mai, până în data de 4 iunie. Astfel, elevii mai au doar o săptămână de școală. Elevii din clasa a XII-a vor termina cursurile în data 4 iunie. (Mai multe detalii aici…)

Scene șocante în Congo, după erupția unui vulcan: Mii de persoane au fost evacuate iar cel puțin 30 au murit

Zeci de mii de oameni încearcă să părăsească orașul Goma din Republica Democrată Congo (RDC) după ce autoritățile au emis un ordin de evacuare întrucât Vulcanul de pe Muntele Nyiragongo ar putea erupe din nou, la câteva zile după ce a avut o erupție neașteptată în noaptea de 22 spre 23 mai.

În urma erupției care a avut loc în urmă cu o săptămână, cel puțin 31 de persoane au decedat iar peste 30.000 au fost nevoite să își părăsească locuințele. Încă de atunci, în zonă au avut loc mai multe cutremure, unele dintre ele resimțindu-se și la peste 75 de kilometri de vulcan. Zeci de clădiri au fost avariate și au pereții crăpați, la fel și drumurile din zonă. Un rezident a declarat pentru CNN că unii dintre vecinii lui care locuiau în clădiri înalte și-au părăsit locuințele deoarece se temeau că s-ar putea prăbuși. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață