Cele 7 mari greșeli pe care le faci noaptea, când te culci. De asta te îngrași în timpul somnului!

Cele 7 mari greșeli pe care le faci noaptea, când te culci. De asta te îngrași în timpul somnului!
Cele 7 mari greșeli pe care le faci noaptea, când te culci. De asta te îngrași în timpul somnului! / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 24/03/2022, 18:43
Actualizat: 24/03/2022, 18:48

Sunt multe cauze pentru care corpurile noastre se îngrașă, dar foarte puțini dintre noi sunt conștienți că obiceiurile noastre de somn ne influențează foarte mult greutatea având un impact negativ și făcându-ne să ne îngrășăm.

Cu toate acestea, atunci când suntem conștienți de tot ceea ce ne determină să luăm în greutate, putem alege obiceiuri mai sănătoase care reușesc să o prevină.

7 greșeli pe care le faci înainte de culcare și care te fac să te îngrași:

1. Setarea târzie a alarmei

Să ne trezim cât mai târziu este o greșeală, deoarece nu lăsăm timp pentru un mic dejun sănătos și să planificăm următoarele mese ale zilei. În plus, ne vom grăbi, ceea ce va crește nivelul de cortizol. Medicii recomandă să ne trezim la o oră rezonabilă care să ne permită să avem suficient timp pentru orice.

2. Consumul de cofeină la ore înaintate

Cofeina consumată noaptea poate provoca un cerc vicios. Bem cafea, nu suntem obosiți, nu ne odihnim suficient, suntem obosiți a doua zi, bem din nou cafea și așa mai departe. Acest lucru ne va face să consumăm mai multe calorii. Este de preferat să schimbăm cafeaua cu un ceai de plante care ne va relaxa și nu ne va împiedica somnul.

3. Consum excesiv de mâncare la cină

Dacă ne obișnuim să consumăm o cantitate mare de alimente în timpul cinei, putem strica toate eforturile pe care le-am depus în timpul zilei pentru a urma dieta. Dieta trebuie controlată trebuie știut vom mânca la următoarele mese pentru a evita tentația de a mânca ceea ce ne dorim. 

4. Expunerea la lumina dispozitivelor electronice

În momentele în care folosim computerului sau telefonul înainte de a merge la culcare ne facem rău, deoarece lumina albastră emisă de aceste dispozitive afectează melatonină, care este folosită pentru a induce somnul, modificând ritmul circadian și făcându-ne să ne simțim mai obosiți a doua zi. Este de preferat să petrecem 30 de minute înainte de culcare departe de orice dispozitiv electronic. În schimb, putem opta pentru o carte.

5. Cina luată târziu

Când așteptăm cina până înainte de a merge la culcare este o greșeală gravă, deoarece corpul tău va trebui să digere alimentele în timp ce dormi, iar asta îți va perturba somnul. Acest lucru va avea efecte negative asupra greutății. Trebuie să încercăm să luăm cina întotdeauna la aceeași oră în fiecare zi.

6. Nerespectarea duratei optime de somn

Există multe persoane care nu pot dormi bine pentru că muncesc prea mult și încearcă să facă mereu totul bine. Acest lucru ne face să ne simțim obosiți și iritați. Prin urmare, trebuie să încercăm să dormim cel puțin șapte ore în timpul nopții.

7. Lipsa exercițiilor

Exercițiile sportive sunt o parte esențială a pierderii în greutate.

De asemenea, endorfinele pe care le eliberează exercițiile fizice îți vor îmbunătăți starea de spirit și te vei putea concentra. Din toate aceste motive, nu trebuie uitat să facem mișcare în fiecare zi, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru va aduce multe beneficii corpului și minții.

Obiceiurile de mai sus aduc probleme pentru mulți oameni care probabil nu sunt conștienți de asta. Dacă începem să optăm pentru obiceiuri mai sănătoase, vom observa progresul în alimentație, întrucât vom evita creșterea în greutate pe care au provocat-o aceste greșeli.