Farsă revoltătoare: „Rezultatul analizelor pentru coronavirus este pozitiv”. Poliția a intrat imediat pe fir

Farsă revoltătoare: „Rezultatul analizelor pentru coronavirus este pozitiv”. Poliția a intrat imediat pe fir
Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 25/09/2020, 07:42

Anchetă la Complexul Multifuncțional CARAIMAN, după ce mai mulți pacienți au primit un SMS fals în care erau anunțați, nici mai mult, nici mai puțin, că sunt pozitivi la testul pentru coronavirus! În realitate, pacienții erau negativ sau nici măcar nu au făcut un test pentru Covid-19.

Mirela s-a testat la Complexul Multifuncțional Caraiman și povestește ce a simțit când a aflat că are coronavirus.

„Panică, asta am simțit…”

„Am avut buletinul de analize cu rezultatul negativ, iar la două zile de când am primit rezultatul am primit acest SMS de la un număr format din 4 cifre, iniţial m-am gândit că este un robot ceva, de-al spitalului, un număr care nu putea fi apelat sau răspuns la mesaj, în care îmi spunea data exactă, ziua, ora la care am făcut, şi faptul că sunt pozitivă. Panică, asta am simţit, m-am gândit că mi-au greşit rezultatul, în secunda doi am pus mâna pe telefon şi am sunat la clinică, doamnele erau nedumerite, pentru că nu era numărul lor şi nu era normal să se întâmple aşa ceva. Şi aşa trăim în contextul actual nişte vremuri foarte grele, era tot ce ne mai lipsea”, povesteşte Mirela, pentru Mediafax.

„Rezultatul analizelor laboratorului B al Complexului Multifuncţional Caraiman din data de 22 septembrie este Pozitiv”, asta a aflat, joi, cu stupoare, printr-un SMS, un alt pacient care s-a testat la Caraiman.

Testul pacientului era însă negativ. Alți pacienți au fost speriați cu același mesaj, deși nici măcar nu au făcut testul pentru Covid. Managerul Centrului spune că deja a sesizat Poliția, pentru a afla cine a pus la cale farsa total neinspirată.

„Avem 4.000 de pacienți pe lună” – Livia Gomes

„O parte din acei pacienţi au efectuat testarea de COVID-19 la Caraiman, dar o parte au beneficiat doar de servicii medicale care nu aveau treabă cu testarea, cum ar fi fizioterapie, kinetoterapie, un consult la cardiologie, un consult la ORL. Noi acum suntem în verificări cu această situaţie care s-a creat în jurul orei 11.30, când primii pacienţi s-au panicat şi ne-au sunat”, spune Livia Gomes, directorul Centrului Medical Caraiman.

De asemenea, nu se știe concret câți oameni au primit acest SMS fake, în care sunt anunțați că au coronavirus.

„Noi avem până la momentul ăsta numai pe o lună de zile un număr de 4.000 de pacienţi”, a precizat Livia Gomes.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase