Implantologul Taner Chemal a murit la spitalul Colentina, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Implantologul Taner Chemal a murit la spitalul Colentina, după ce a fost infectat cu noul coronavirus
Implantologul Taner Chemal a murit la spitalul Colentina, după ce a fost infectat cu noul coronavirus / Foto: Facebook / Chemal Taner
Publicat: 24/07/2020, 07:25
Actualizat: 24/07/2020, 07:30

Medicul Taner Chemal, unul dintre cei mai apreciaţi implantologi şi specialişti în chirurgie orală din România, a murit, joi, la spitalul Colentina, unde fusese internat cu coronavirus. Reputatul chirurg stomatolog a fost invitat de două ori la emisiunea „Gândul Live”, prima dată în studio (luna februarie) și a doua oară prin telefon (luna mai).

Taner Chemal, în vârstă de 49 de ani, a decedat după ce a fost infectat cu noul coronavirus, iar pe 15 iulie a fost internat la Spitalul Colentina din Bucureşti pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. În ultimele zile, el aştepta să primească tratamentul cu remdesivir, dar a încetat din viaţă înainte ca acesta să ajungă.

Dr. Chemal Taner, specialist în implantologie avansată, chirurgie orală şi parodontologie, era fondatorul clinicii Implantodent din Constanţa şi unul dintre pionierii chirurgiei stomatologice din România, realizând în premieră mai multe intervenţii extrem de complicate.

Taner Chemal, la Gândul LIVE: „Dacă aș fi Ministerul Sănătății, aș investi în partea de prevenție”

Cazul copilului de patru ani din Pitești, care a intrat în comă și apoi a murit, după o anestezie generală, ar putea fi factorul declanșator pentru schimbări în breasla medicilor dentiști, este de părere doctorul Chemal Taner, medic stomatolog și specialist în implantologie dentar, invitat în emisiunea Gândul LIVE, în luna februarie. Doctorul a explicat că de foarte multe ori părinții sunt cei care solicită astfel de intervenții, pentru a-i proteja pe micuți de durere, și subliniază importanța prevenției și a investițiilor publice în stomatologia pediatrică.

„Specula pe piață a început de crească / Cerem Ministerului Sănătății să iasă și să reglementeze, să nu lase pacienții să înjure dentiștii”

Doctorul stomatolog Taner Chemal a lansat un apel, într-o intervenție la Gândul Live, în luna mai, adresat Ministerului Sănătății, pentru a emite norme clare de reglementare a serviciilor stomatologice în contextul în care profesioniștii din domeniul dentar trebuie să plătească sume consitente pentru a asigura măsuri de protecție, sume care, în lipsa unui sprijin guvernamental, vor crește facturile pacienților.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult