Învățătorul violent din Vaslui a fost pedepsit! Dascălul a bătut un copil cu bățul peste mâni pentru că nu știa tabla înmulțirii

Învățătorul violent din Vaslui a fost pedepsit! Dascălul a bătut un copil cu bățul peste mâni pentru că nu știa tabla înmulțirii
Sursă Foto - Digi24
Publicat: 26/01/2023, 23:09

În urmă cu o săptămâna o anchetă a fost deschisă la o școală din Vaslui, unde un copil de 7 ani ar fi fost lovit cu băţul peste mâini chiar de către învăţătorul său, pe motiv că nu ar fi știut tabla înmulțirii.

Comisia de disciplină i-a scăzut salariul dascălului, dar și calificativul pentru următoarea evaluare.

Se pare că bărbatul va fi reevaluat de un medic pentru a se stabili dacă mai este apt să predea.

Incidentul a avut loc la Școala Protopopești, comuna Tăcuta, din județul Vaslui și a fost făcut public chiar de mama copilului implicat.

„Să vă arăt cum arată bietul copil de 7 ani care a fost bătut cu bățul la mânuțe de domnul învățator de la școala Protopopești, comuna Tăcuta pentru ca nu știa tabla înmulțirii.

Acești învățători, profesori, care după atâția ani de la Revoluție nu au învățat nimic despre educarea copiilor într-un mod normal. Vrem în școala noastră profesori și învățatori care au răbdare cu copiii. Acest copil este traumatizat, nu vrea sa meargă la școala de frică!”, a scris mama băiatului în postarea care însoțea fotografia cu palmele copilului său, notează stiriest.ro.

Comisia de disciplină și Consiliul de Administrație al Protopopești din comuna vasluiană Tăcuta a stabilit ca învățătorul să fie sancționat cu diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni și cu scăderea calificativului la următoarea evaluare.

De asemenea, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru purtare abuzivă, cercetările fiind în curs de desfășurare, conform Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

„Bătaia e ruptă din rai”

Se pare că de o parte sunt cei care iau apărarea dascălilor exigenți care nu ezită să folosească metode agresive pentru a-și disciplina elevii, iar de cealaltă parte sunt cei care sunt de părere că profesorii violenți nu mai au ce căuta la catedră.

„Bătaia e ruptă din rai, bun-simț nu mai există”, a spus cineva.

„Tot ce a fost frumos odată s-a dus cu timpul, nimeni și nimic nu ne întoarce în trecut, au rămas doar amintiri de povești cu dascăli minunați de la care am avut ce învăța. Azi nu mai există”, a spus altcineva.

„Îmi pare rău să spun, suntem în goana numai după bogății. Atât a rămas, nu mai e respect”, a fost părerea altei persoane.

„Un pic de educație nu strică! Chiar și cu mică lovitură la palmă! Dar să nu uităm: oamenii onești, deștepți sunt cei crescuți și educați cu aceste maniere”, a mai comentat cineva, potrivit Adevărul.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase