Sute de oameni înghesuiți pe Aeroportul Otopeni: „Au aterizat trei avioane deodată și sunt depășiți”

Sute de oameni înghesuiți pe Aeroportul Otopeni: „Au aterizat trei avioane deodată și sunt depășiți”
Aglomerație pe Aeroportul Otopeni / Sursă Foto: Libertatea
Publicat: 30/04/2021, 18:25
Actualizat: 30/04/2021, 18:38

Câteva sute de oameni s-au înghesuit vineri pe terminalul sosiri al Aeroportului Henri Coandă din București. Persoanele din conducerea aeroportului spun că aglomerația a pornit de la faptul că pasagerii trebuie să treacă de controlul DSP, care a pus la dispoziție astăzi doar 5 angajați la acest punct.

Aglomerație pe Aeroportul Otopeni

Sute de  oameni care au aterizat vineri la prânz pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) au stat minute în șir blocați pe holul care duce spre ieșirea de la Sosiri.

Persoanele din conducerea aeroportului spun că aglomerația a pornit de la faptul că pasagerii trebuie să treacă de controlul DSP, care a pus la dispoziție astăzi doar 5 angajați la acest punct.

DSP București luase la cunoștință din această dimineață că vor ateriza peste 600 de pasageri în jurul orei 13.30, dar nu a suplimentat numărul celor care fac triajul. În schimb, spune că erau 8 oameni, nu 5.

„În tunel nu e aer și nici nu e ventilat. Au aterizat trei avioane deodată și sunt depășiți. Dacă o persoană de aici este infectată, cred că sunt șanse destul de mari să facem cu toții COVID”, spune un român, care în jurul orei 13 s-a găsit blocat printre sute de pasageri în tunelul terminalului Sosiri de pe Aeroportul „Henri Coandă” și al cărui mesaj a ajuns la reporterii Libertatea, însoțit de imagini.

Potrivit reprezentanților aeroportului, deși în momentul respectiv erau peste 20 de funcționari în gheretele de la control pașapoarte, călătorii s-au blocat în zona de triaj, unde lucrează doar 5 funcționari de la DSP București.

„Aeroportul e obligat să aplice legea”

„Puteau să aterizeze și zece avioane în același timp, tot 5 funcționari de la DSP sunt la terminalul Sosiri. Atât a putut să asigure DSP. Tot e bine că nu mai sunt 2, cum erau acum câteva luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Iordache a mai spus că nu se poate lua nicio măsură legală pentru decongestionarea zonei. Iar singurul lucru pe care au putut să-l facă a fost să apeleze la bunăvoința călătorilor blocați pe terminalul Sosiri.

„Aeroportul e obligat să aplice legea, care spune că toți călătorii trebuie să treacă pe la DSP. Aeroportul nu poate decât să asigure niște oameni care să-i roage pe pasageri să respecte legea prin păstrarea distanței. Ceea ce se și întâmplă. Altfel, avem acolo și un jandarm. Sperăm să nu fie nevoie de vreo intervenție. Dar, în perioada asta, așa este pe toate aeroporturile”, a mai afirmat Iordache, potrivit Libertatea.