Tânără ținută captivă într-o locuință din Călărași, salvată de fosta soacră, care a chemat Poliția

Tânără ținută captivă într-o locuință din Călărași, salvată de fosta soacră, care a chemat Poliția
Tânără ținută captivă într-o locuință din Călărași, salvată de fosta soacră, care a chemat Poliția / Foto: Pixabay.com
Publicat: 12/09/2020, 16:18

Șase persoane acuzate că au ținut ostatică o femeie de 28 de ani în locuința unui bărbat, în comuna Dragalina din județul Călărași, sunt cercetate pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Fosta soacră a femeii a dat alarma la poliție.

Polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 51 de ani că fosta sa noră este ținută prizonieră într-o locuință din comuna Dragalina, județul Călărași, informează digi24.ro.

O echipă operativă a descins la adresa indicată de femeie, în comuna Dragalina, județul Călărași, iar tânăra în vârstă de 28 de ani, din Fetești, Ialomița, a fost salvată la timp.

Individul a fost reținut

„În fapt, la data de 7 septembrie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său din municipiul Fetești, județul Ialomița, ar fi fost convinsă de fratele ei, în vârstă de 32 de ani, să se deplaseze la domiciliul acestuia din comuna Dragalina, județul Călărași, pentru a-i face cunoștință cu un bărbat, în vârstă de 41 de ani. Aceasta a fost de acord să se deplaseze în comuna Dragalina, însă când a vrut să plece a fost ținută împotriva voinței sale, fiindu-i restricționat dreptul la libertate timp de 4 zile de toți membrii familiei bărbatului”, transmit, sâmbătă, polițiștii din Călărași.

Individul de 41 de ani a fost reținut, iar alți cinci au fost puși sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

EXCLUSIV | Expertul criminolog Dan Antonescu la Gândul Live, despre cazul tinerei din Argeș care a fost sechestrată de fostul iubit: Trebuia să meargă la întâlnire însoțită. Individul prinde curaj când simte victima

Avocatul Giulia Crișan și criminologul Dan Antonescu au comentat la Gândul Live cazul tinerei din Argeș, care a fost sechestrată, lovită si umilită de fostul iubit.

Individul care fusese părăsit, a filmat totul cu telefonul fetei și a trimis înregistrarea actualului ei iubit. Imaginile au ajuns și la Poliție. Cu toate acestea, agresorul este cercetat în libertate, sub control judiciar, iar tânăra are ordin de protecție împotriva lui.

„În cazul fetei, agesroul este pus sub control judiciar și cî în cadrul controlului judiciar are și măsuri de interdicție de a se apropia de victimă. Victima trebuie să își urmeze cursul vieții , să mearșă la școală În cazul în care agresorul s-ar apropia de ea să apeleze 112, pentru că în aceeași situație de încălcare a măsurilor din controlul judiciar poliția prin parchet se va adresa judecătorului de drepturi și libertăți pentru a obține arestarea preventivă a inculpatului”, a declarat avocatul Giulia Crișan într-o intervenție telefonică la Gândul Live.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase